Annonce
Odense

Prøver frikender vand: Ingen grund til at koge drikkevand for beboere ved OUH og zoo

Borgere i et område i Odense fik onsdag besked på at koge vandet inden brug efter mistanke om colibakterier. Flere kontrolprøver har torsdag vist, at vandet er rent, og anbefalingen om at koge vandet trækkes tilbage. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Beboere i et større område i Odense, der fik besked på at koge vand, kan nu roligt drikke direkte af vandet. Prøver viser, at vandet er rent, oplyser Vandcenter Syd.

Beboere i området ved Odense Universitetshospital og Odense Zoo behøver ikke længere koge drikkevandet. Det oplyser Vandcenter Syd, efter prøver har vist, at vandet er rent.

Styrelsen for Patientsikkerhed har af samme grund ophævet anbefalingen om at koge vandet før brug.

Advarslen førte til, at Odense Universitetshospital aktiverede sit kriseberedskab, indhentede tusindvis af liter vand og holdt ekstra øje med patienterne.

Men vandet kan altså drikkes direkte fra hanen igen som normalt. Vandcentret anbefaler dog, at de berørte beboere lader vandet fra den kolde hane løbe i 10 minutters tid, inden man tager vandet i brug. Så burde ens installationer være skyllet igennem.

Anbefalingen om at koge vandet kom onsdag, efter en vandprøve antydede forurening med colibakterier. Resultatet af en række kontrolprøver viser dog, at vandet er rent.

Driftschef hos Vandcenter Syd Andreas Basset beklager generne, men understreger, at anbefalingen om at koge vandet var nødvendig.

- Vi tager enhver mistanke om forurenet drikkevand meget alvorligt, siger Andreas Bassett, driftschef i VandCenter Syd. - Jeg beklager de gener, som kogeanbefalingen har medført, og jeg er glad for, at vi så hurtigt kan ophæve anbefalingen, udtaler han.

Centret vil nu evaluere forløbet og se, om der er noget, der kan gøres bedre ved lignende situationer i fremtiden.

Centret oplyser desuden, at borgerne har mulighed for at få besked på sms, hvis der igen er mistanke om vandforurening. Du kan tilmelde dig den gratis service på vandcenter.dk/sms.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Kerteminde For abonnenter

Succesen af Langeskov Station kan måles på flere måder: - Da toget begyndte at stoppe, sagde det 'woom'

Annonce