Annonce
Middelfart

Prøvede at snyde sig til mærkevarer for 19.000 kroner: To unge mænd kørte fra Odense til Middelfart for pakke med hælervarer

De to mænd endte begge med en bødestraf, da det ikke kunne bevises, at det var dem, der havde bestilt pakken. Arkivfoto: Michael Bager
De to unge mænd fra Odense fortalte i Retten i Odense, at de ikke kendte noget til den pakke, som de kørte hele vejen fra Odense for at hente, på trods af at det var den ene mands telefon- og mailoplysninger, der var blevet brugt til at bestille pakken.

Middelfart: Tirsdag formiddag sad to unge mænd på anklagebænken ved Retten i Odense tiltalt for bedrageri.

Det hele startede en sensommerdag i august 2020, da der blev banket på en families dør i den østlige del af Middelfart.

Den mandlige beboer i huset fortalte tirsdag formiddag i retten, at det var anden gang den dag, at han måtte åbne for gæster, han ikke havde regnet med at se. Bare et par timer forinden var en anden mand fra et hus længere nede af vejen nemlig kommet forbi med en pakke, som var blevet leveret forkert til hans adresse.

Annonce

Jeg er en nysgerrig person, så jeg ville gerne se, hvad det var i pakken.

Tiltalt i sag om bedrageri

Den mandlige beboer i huset kunne dog ikke umiddelbart huske, han havde bestilt en pakke. Derfor besluttede han sig for at åbne pakken fra webshoppen miinto, som indeholdt en halskæde fra mærket Gucci til en værdi af 3500 kroner - en halskæde, han ikke havde bestilt.

Det fik manden til at anmelde episoden til politiet. Dels fordi han ikke ville betale for en vare, han aldrig selv havde bestilt. Men også fordi han en måned forinden havde haft indbrud, hvor hans pas blev stjålet. Han mistænkte derfor, at pakken var havnet hos ham, fordi oplysningerne fra hans pas var blevet misbrugt.

På tur til Middelfart

Da manden først havde fået pakket halskæden ud og anmeldt det til politiet, bankede det på døren igen.

Denne gang var det to unge mænd på 17 og 18 år fra Odense samt naboen, der tidligere havde afleveret pakken, som stod ude foran.

De to unge mænd var kommet for at hente en pakke, som de havde fået en besked om var havnet ved manden i Middelfart, selvom den skulle være bestilt til Bilka i Odense.

Og ingen af de unge mænd kendte ifølge deres forklaringer i retten noget til pakken, men var blot nysgerrige på, hvad den kunne indeholde.

De var derfor kørt fra Odense til Middelfart for at hente pakken, som de havde fået en besked om, var ankommet på adressen i Middelfart.

- Jeg er en nysgerrig person, så jeg ville gerne se, hvad det var i pakken. Derfor besluttede jeg at køre til Middelfart med min kammerat, fortalte den unge mand, der dengang var 18 år, i retten.

Det var hans telefon- og mailoplysninger, der var blevet brugt til bestillingen, hvilket var grunden til, han fik en besked om, at pakken var ankommet på adressen i Middelfart. Og det vakte hans nysgerrighed.

Annonce

Bødestraf til begge

De to unge mænd forklarede til manden i Middelfart, at pakken var deres, og at de havde ventet længe på at få den leveret.

Den hoppede manden dog ikke på. Han valgte derfor ikke at udlevere pakken til de to unge mænd, der måtte gå uforrettet derfra.

Det viste sig efterfølgende, at der ikke kun var bestilt en halskæde af mærket Gucci, men også en bæltetaske, en sweater og et halstørklæde af samme mærke til en værdi af i alt 18.716 kroner, som manden senere modtog en faktura på.

Selv om anklageren lagde op til betinget fængselsstraf til begge parter, endte de to unge mænd med at blive idømt bødestraf. For retten mente ikke, der var bevis for, at det var de to unge mænd, der havde bestilt varerne. De blev derimod dømt for hæleri, da de opsøgte manden i Middelfart for at hente pakken, som de efter eget udsagn ikke vidste, hvad indeholdte.

Den dengang 18-årige unge mand blev idømt seks dagbøder á 600 kroner, da det var hans oplysninger, der fremgik af bestillingen, mens den anden unge mand blev straffet med seks dagbøder á 300 kroner.

Begge mænd valgte at tage imod straffen.

Annonce
Assens For abonnenter

74-årige Lykke faldt på trappen: - Kan det virkelig være rigtigt, at vi skal køre 160 km for at få en rollator?

Danmark

Onsdagens coronatal:overblikket over epidemiens udvikling

Annonce
Annonce
Annonce
Arbejdsliv

- Hvorfor er det, vi presser os selv så hårdt? Freja Katrine har skiftet retning i sit arbejdsliv flere gange

Fyn For abonnenter

13-årige Mischa ventede på sit nye hjerte: Ronald McDonald Huset hjalp familien igennem et kritisk forløb

Fyn

OUH-overlæge om farvel til coronapas og mundbind: - Det vil give flere indlæggelser

Nordfyn For abonnenter

Millionbyggeri på vej i Morud og en forening kun for kvinder: Sådan står det til med de nordfynske padelbaner

Flere ældre kan blive indlagt, og ikke alle kan skrotte mundbindet: Her er anbefalingerne bag et farvel til restriktionerne

Kerteminde

Rune meldte udskældt bygherre for 'klamphug': Erfaren el-installatør kalder det for 'decideret lortearbejde'

Erhverv For abonnenter

Lisette og Kris fik massevis af afslag: Nu hjælper de metalgigant med at spare 40 ton aluminium om året

Fra containersalg til udlejning: Titan vendte virksomheden om og nærmer sig nu milliarden

Nyborg

61-årig dømt for en lang række overgreb: Blev kørt direkte tilbage til fængslet

Storfisker er træt af hetz og sælger mange fiskekvoter

Middelfart

Konferencecenter i Middelfart får ny værelsesfløj beklædt med træ: Grønnere og mere plads til samme pris

Odense For abonnenter

Indespærring, sult, menneskehandel, voldtægt, omskæring: Uhyrlige sigtelser mod far til to børn fra Odense

Kerteminde

'Mirakuløst' fandt Michael en løsning til sit spisested: Nu går han nærmest fuld tid ind i politik

Annonce