Annonce
Debat

Prøv at se på DF’s egen indsats, Pia Kjærsgaard

Sevbillede: Tillykke med din nye platform, Pia Kjærsgaard. Dit første indlæg i avisen Danmark 28. juni lover ikke godt. Prøv at forholde dig til DF’s egen indsats. I fik indført i den forrige regerings grundlag, at ”Danmark er et kristent land.” Men det er ikke kristent at føre ulovlig angrebskrig – i fjerne lande. Den augburgske Bekendelse, som præsterne i DF har aflagt præsteløfte på, tillader kun at ”føre retfærdige krige.” Herom præciserer dr. theol. Leif Grane, ”at Luther kun anså den krig for retfærdig, som føres for at standse en indtrængende fjende.” Så jeres MF-præster begik løftebrud mod deres præsteløfte - og DF gav grønt lys for Danmarks medansvar for den ulovlige angrebskrig mod Irak.

Påstanden om, at Danmark er et kristent land kan ikke dække over denne ukristelige angrebskrig, som trak så mange dræbte, sårede og flygtninge efter sig. Skønt stor medskyld har DF ikke vist mindste vilje til at hjælpe disse flygtninge, tværtimod.

DF støttede ikke kampen for at få nedbragt aborttallet i Danmark. Det er et ukristeligt svigt og et alvorligt svigt af det danske samfund, fordi to voksne i Danmark kun bidrager med 1,7 børn i snit. Det er kun 17 til små virksomheder, der kan bruge 20. Det er kun 170 til større virksomheder, der kan bruge 200. Så du bør vende blikket indad og deltage i medansvaret for, at befolkningen ikke er selvsupplerende. Fremfor at tale om ”udskiftning” af folket, bør du vende dig mod udrensning af en del af folket ved at deltage i at nedbringe aborttallene. DF har støttet forskning i Kaj Munk, men I har svigtet hans syn på, at det er ikke en kristent at tillade dødsstraf for ufødte i deres livs første 12 uger. Det er til at forstå, at du har udtalt din lettelse over, at de to præste-fætre forlod folketinget, men DF har forsømt et opgør med dem på flere punkter. De har som DF'ere levet med, at folkekirken har biskopper, der legitimerer lovbrud. Deri har de begået løftebrud mod deres præsteløfte.

Så tag fat på DFs egne problemer, Pia Kjærsgaard. Lad ikke din nye platform blive et sted for platte udfald, som det er, når du kalder det ”tykt løftebrud”, at den nye regering handler efter det, der også blev nævnt fra borgerlig side i valgkampen: At Danmark som et rigt samfund bør skamme sig over ikke at ville tage kvoteflygtninge, at man ikke vil straffe uskyldige børn med en uværdig behandling, og at man vil løse et problem - uden at ødsle trekvart milliard på en uegnet ø – og gøre det på en mere forstandig måde.

Annonce
Svend Aage Nielsen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Annonce