Annonce
Nordfyn

Præster forkynder Guds ord i påsken – bare ikke i kirken

Gudstjenester foregår online, mens konfirmationer, bryllupper og barnedåb er udskudt. Begravelser og bisættelser afholdes stadig, men der må maksimalt være en person per fire kvadratmeter i kirkens største rum, skibet. Her Otterup Kirke, som er en af de berørte kirker. Arkivfoto
Danmark forbliver lukket til efter påsken og dermed også kirken. De nordfynske præster er dog stadig til stede på hjemmesider, sociale medier og via telefonen.

Nordfyn: Kirkerummet er ikke ubetydeligt i påsken, men heller ikke uundværlig. Det gør præsterne i Bogense Provsti opmærksom på i en pressemeddelelse:

Kristne har været forsamlede hjemme om Guds ord, før der var kirker, og de gør det stadig i mange lande, hvor det ikke er muligt at holde offentlige gudstjenester, skriver præsterne.

Så selvom kirkeklokkerne ikke ringer til gudstjeneste hverken skærtorsdag, langfredag eller påskemorgen, bliver påsken stadig markeret – dog på mere kreativ vis.

Sognene går det på hver deres måde med for eksempel videoprædikener og -andagter eller prædikener og bønner, man selv kan læse.

- Det er ikke optimalt, men det virker, fortæller Nana Hauge, præst i Hårslev og Padesø Kirker.

- Det er en sorg, at man ikke kan holde gudstjenester og påske. Det gør mig lidt rastløs, fordi der ikke er noget, man kan gøre. Men så laver vi YouTube-videoer og skriver, og så gør vi noget, tilføjer hun.

Annonce

Kun et opkald væk

Præsterne på Nordfyn opfordrer alle til at følge deres lokale kirkes hjemme- eller facebookside. Og derudover til at formidle dette videre til dem, som ikke er kendt med den digitale virkelighed, men savner at komme i kirken.

Den digitale tilstedeværelse betyder dog ikke, at man ikke kan ringe. Over påsken og generelt er alle præsterne kun et opkald væk.

Nana Hauge gør en indsats for at holde kontakt til sin menighed. Hun ringer til dem, der er alene, for at høre, om det er okay, og om de har folk til at hjælpe med praktiske gøremål.

- Jeg kan ikke besøge dem, men så snakker vi i telefonen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Æggekagen vender tilbage: Tidligere medarbejdere går sammen og genrejser Carlslund efter corona-konkurs

Annonce