Annonce
Nyborg

Præstegården i Flødstrup: Kan det være rigtigt...

Åbent brev til provst Lone Wellner

Undertegnede Hans Lysebjerg, Flødstrup, henvender sig på vegne af mange borgere her i Flødstrup, hvor jeg har boet i snart 80 år og drevet forretning i 40 år i Ullerslev Kommune.

Kan det være rigtigt, at man kan sælge en gammel præstegård inden alle formalia er i orden med en ny præstebolig? Der skal ny lokalplan og mange andre godkendelser til, det kan tage op til flere år. Man kan nemt få den opfattelse, at i dette tilfælde kan prisen være steget meget, og når så pengene ikke passer, så er det kun ekstrabevillinger, der kan redde en ny præstebolig. Det ligner en meget brugt politisk måde at gennemføre et projekt. Det er der mange, der gerne vil have svar på.

En anden ting er, at jeg har spillet badminton i Ullerslev i 16 år, det er for 90% vedkommende Ullerslevborgere, og når vi taler om præstegården, så siger de, at de mener, den skal ligge i Flødstrup. Mange siger at de overvejer at melde sig ud af folkekirken, fordi de mener, at der bliver brugt alt for mange penge på Dalgård, der går rygter om at man laver om hele tiden, og det koster mange penge.

Jeg kommer meget på Egevang til mange arrangementer, bl.a. for at vise billeder og fortælle om vores mange rejser. Der bliver ikke lagt fingre imellem, når de fortæller, hvor de mener, præstegården skal ligge. De kan bruge nogle kraftudtryk, der ikke skal med her.

Vi har nogle venner i Bovense, der har venner i Ullerslev, og de påstår, at det koster 5 millioner om året at drive Flødstrup præstegård. Nu har jeg fået at vide, hvem der sætter disse rygter i gang, men det overlader jeg til provsten selv at gætte.

Jeg mener så stor en beslutning som at sælge en præstegård burde tages ved en afstemning i de to menigheder.

Jeg mener at vide, at du er enig med mig i at præstegården i Flødstrup er attraktiv for en ny præst. Jeg er enig med min søster, når hun siger: Det er synd, at den nye præst skal spærres inde midt i Ullerslev, uden udsigt til marker, fuglesang og rådyr i haven, for ikke at tale om privatlivets fred.

Hans Lysebjerg oplyser, at der planlægges et beboermøde om Flødstrup Præstegård efter påske. Mere om tid og sted senere.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn

Dommer fra arkitektkonkurrence står fast i forsvar af omstridt faaborg-bygning: Helios pirrer mine sanser

Fyn

Politiet: Giv os flere tip om Mark

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce