Annonce
Udland

Præsident Assad: Jeg vil generobre hver en krog af Syrien

Den syriske præsident Bashar al-Assad går efter at generobre hele Syrien, siger han i nyt interview.

I sjældent tv-interview lægger Bashar al-Assad op til at generobre hele Syrien og afviser torturanklager.

For den syriske præsident, Bashar al-Assad, er byen Raqqa i Syrien ikke det eneste tilbageværende mål for hans styrker.

Målet er at generobre "hver en afkrog" af Syrien.

Det siger han i et af sine sjældne tv-interview med fransk tv, skriver AFP.

Raqqa regnes for at være Islamisk Stats (IS) højborg i Syrien og er det sted, hvor Islamisk Stat står absolut stærkest efter at være blevet trængt tilbage i store dele af Syrien.

Men ifølge Bashar al-Assad er Islamisk Stat langt fra bekæmpet med en indtagelse af Raqqa.

- Raqqa er et symbol, siger han og adresserer, at der samtidig sker jihadistiske angreb i eksempelvis Frankrig, der ikke nødvendigvis er forberedt i Islamisk Stats højborg i Syrien.

- Du har ISIL (IS red.) tæt på Damaskus, du har dem over det hele, siger han.

Samtidig nævner han, at IS også er til stede i den historiske by Palmyra i Syrien.

- For os er det hele det samme: Raqqa, Palmyra og Idlib, det er det samme, siger han.

Islamisk Stat er under angreb af en international koalition i den irakiske højborg, byen Mosul, og en koalition af arabiske lande ventes også snart at påbegynde angreb mod Raqqa.

I interviewet bliver Assad også præsenteret for de seneste rapporter fra Amnesty International, hvor blandt andet tortur og massehenrettelser dokumenteres i syriske fængsler.

Assad benægter alle anklager kategorisk og siger om rapporten, at "den er barnlig" og ikke indeholder "et eneste faktum eller bevis".

Ifølge rapporten er 13.000 mennesker blevet henrettet i fængslet Saydnana mellem 2011 og 2015.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1994: Bølge af tyverier på Odense Friskole

1994 Eleverne på Odense Friskole skal til at holde vagt i klasselokalerne under den fælles morgensang. På skift skal en enkelt elev fra hver klasse blive tilbage, når de andre er til morgensamling i gymnastiksalen. Årsagen er, at skolen i den sidste halvanden uge er blevet ramt af en bølge af tyverier – blandt andet fra elevernes tasker, der ubevogtet er ladt tilbage i klasselokalerne under morgensangen. - Nogle personer har tilsyneladende fået øje på, hvor let det er at komme ind på vores skole. Så nu har vi skærpet agtpågivenheden og aftalt en vagtordning. Eleverne har også fået besked på, at de skal undgå at efterlade penge eller andre værdier i skoletasken, siger skolebestyrer Torsten Johannesen. 1969 Den 21-årige Eva Haraldsted fra Aarhus har stævnet den engelske fodboldspiller George Best, Manchester United, for brudt ægteskabsløfte. Et forlydende i London vil vide, at den danske pige vil have sin tidligere forlovede til at betale hende 20.000 pund ( cirka 360.000 kroner). George Best bekræfter, at han har modtaget stævningen fra den danske pige men har ingen kommentarer ud over, at ”det vist er bedst, at hun rejser hjem til Danmark nu”. Eva Haraldsted traf Georg Best, da hun forsøgte at skaffe hans autograf til sin daværende, danske forlovede. Hun rejste senere til England og blev midtpunktet i mange romantiske forlydender, der opstod om hende og den engelske fodboldspiller. 1944 Prisudvalget i Odense Købstad offentliggør i dag en bekendtgørelse, hvorefter der straks træder maksimalpriser i kraft for juletræer, der sælges her i byen såvel i engros- som i detailhandel. Priserne er fastsat specielt gældende for Odense og godkendt af Prisdirektoratet. De må derfor ikke overskrides uanset tidligere indgåede aftaler om højere priser og avancer. Efter de nye prisbestemmelser må juletræer i almindelige sorter gran koste fra 1,25 kroner til syv kroner pr. stk., medens der for finere træsorter, ædelgran, nordmannsgran og lignende, må tages fra to kroner til 11,75 kroner. Priserne gælder for størrelser fra mellem 60 centimeter til højest 3 ½ meter. Handlen med juletræer er kun så småt begyndt i byen.

Danmark

Seks mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter politiaktion

Annonce