Annonce
forside

Præmier til robotbyggere

Det blev Byhaveskolen, der vandt sponsorpræmien ved SIT comp robotics 2017.

Svendborg: Sidste weekends store robot-konkurrence, SITComp Roboticks 2017 på Svendborg Tekniske Gymnasium sluttede selvfølgelig med præmier.

Vinderen af sponsorpræmien fra LifePlan Kajak & Friluftsliv, blev holdet fra Byhaveskolen bestående af seks elever og fire lærere. Præmien har en værdi af 7500 kroner og indebærer en tre timers tur i havkajak inklusiv instruktion for ti personer. Holdet vandt som det hold der, i kombination, klarede sig bedst i de to robotkonkurrencer, havde den flotteste og mest informative pit-stand, og som havde den bedste holdånd. De øvrige resultater fra konkurrencen kan ses på facebooksiden: https://www.facebook.com/svendborgtekniskegymnasium/ (gedde)

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: Vi skærer, hvor det gør ondt, mens der flyder millioner til Frederiksberg og Gentofte

Lokaldebat: Årets budgetlægning (i kommunerne red.) har været præget af stor usikkerhed og forsinkelse. Folketingsvalget kom sent, derefter var Socialdemokraterne og deres støttepartier længe om at få dannet en regering. I stedet for hurtigt at få lavet aftaler med kommuner og regioner, valgte den nye regering at holde sommerferie. Derfor vidste vi ikke, om vi skulle spare 25 eller 100 millioner før sidst i september. Det er ingen let opgave at være politiker i disse år. Vores udgiftspres stiger voldsomt år efter år på grund af flere ældre og flere borgere med tunge diagnoser. Og vores indtægter er meget under landets gennemsnit, så skal der skæres, hvor det gør ondt. Danmark mangler stadig en udligningsreform, der hjælper kommuner som vores. Når velstillede kommuner som Frederiksberg og Gentofte næste år får henholdsvis 90 og 50 millioner i udligning fordi de "har ryddet op i cpr. registret" og derfor mister indbyggere, er kommentarer vist overflødige. Heldigvis er vi i en situation, hvor den ansvarlige politik, de fleste af os har været enige om, gør, at det nu i nogle år er muligt bruge af opsparede midler. I år fremlagde administrationen et effektiviserings- og sparekatalog på 60 millioner med mange tidsler. Det gik heldigvis bedre end forventet, så der blev ”kun” brug for cirka 25 millioner. Det blev muligt at styre udenom de værste forslag omkring daginstitutionerne, skoleområdet, de tidlige indsatser, rengøring hos de ældre og reducering af nattevagter. Det lykkedes også at få et balanceret anlægsbudget, hvor rammen blev hævet fra 90-95 millioner. Det var vigtigt for Venstre, så vi også fortsat har penge til haller, skoler, trafiksikkerhed og cykelstier rundt i Faaborg-Midtfyn Kommune, samtidig med store beløb til byudvikling i Årslev.

Annonce