Annonce
Faaborg-Midtfyn

Præmie på 50.000 kroner skal bruges: Årets landsby er fuld af ideer

Udover forslagene til brugen af de 50.000 kroner er der også kommet 10 forslag til, hvor "Årets Landsby"-stenen skal placeres. Arkivfoto: Maria Retoft Pedersen
Med titlen som Årets Landsby fulgte en præmie på 50.000 kroner fra Forenet Kredit til Haastrup. 33 gode forslag er der kommet til, hvad pengene skal bruges på.
Annonce

Haastrup: En svævebane, en legeplads, byporte ved alle indfaldsveje, tilskud til fornyelse af købmandens facade. En længe ønsket terrasse ved forsamlingshuset, en pergola på Stranges Plads, landsbybusser, et springvand i Bye Bæk, gratis julemiddag til alle i Haastrup tilberedt af værtinden i forsamlingshuset eller en koncertoplevelse for alle Haastrups voksne.

Det er nogle af de forslag, der er landet i forslagskassen hos købmanden, efter Haastrup blev kåret som Årets Landsby og vandt 50.000 kroner til et lokalt projekt.

De mange idéer glæder tovholder for Haastrups landsbykampagne, Anstina Krogh.

- Jeg blev super glad og lettet, da jeg så de mange forslag. Det er både mænd, kvinder, børn, unge og gamle, der har bidraget. Det er idéer fra hele Haastrup, siger hun.

Alle forslagene vil blive offentliggjort fredag (20. november, red.) på Haastrups hjemmeside samt i det lokale nyhedsbrev Udkigsposten. Herefter venter en proces, hvor nogle af forslagene skal kvalificeres, inden landsbyens borgere skal stemme om, hvilket der skal blive til virkelighed.


Jeg blev super glad og lettet, da jeg så de mange forslag. Det er både mænd, kvinder, børn, unge og gamle, der har bidraget. Det er idéer fra hele Haastrup.

Anstina Krogh


- Der er nogle af forslagene, hvor vi skal blive skarpere på pris, undersøge om der kræves byggetilladelse, hvem skal stå for eventuel vedligeholdelse og den slags ting, siger Anstina Krogh.

Hvornår selve afstemningen går i gang, vides endnu ikke, men der kommer formentlig til at gå nogle uger endnu.

- Det vigtigste er, at alle skal føle sig hørt og inddraget i processen. Så vil vi hellere have, at det tager en uge mere, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce