Annonce
Fyn

Præcisering: Solcelleejere håber på ny sag mod staten

John Wennerstrøm fra Jullerup - og 85.000 andre solcelleejere brugte i gennemsnit 100.000 kroner på at installere et anlæg. Men siden er investeringen blevet voldsomt udhulet. En ny retssag mod staten kan være på vej. Foto: Thomas Gregersen
Annonce

Nordfyn: Fyens Stiftstidende fortalte forleden om den nordfynske solcelleejer John Wennerstrøm, der følte sig voldsomt snydt efter gennemførelsen af transportbidrag og flexafregning, der fuldstændigt har udhulet hans investering på 126.000 kroner.

I forbindelse med artiklen skrev vi også, at de 85.000 solcellerejere bag et søgsmål mod staten havde tabt sagen i 2019.

Men helt præcist blev sagen afvist, fortæller en af de solcelleejere, der var del af søgsmålet.

- Grunden til, at man tabte retssagen, var ikke, at politikerne ikke var løbet fra aftalen. Det var, at Københavns Byret fandt, at sagen var anlagt mod det forkerte ministerium. Man havde, inden retssagen, spurgt skatteminister Karsten Lauritzen, om spørgsmålet lå på hans område, og der sagde han klart nej. Man anlagde den derfor mod Klima- Energi- og Forsyningsministeriet. Og tabte den ikke, men fik den nærmest afvist, fortæller Ernst Hansen.

- Vi er mange, som i 2019 har kæmpet en kamp mod Lars Chr. Lilleholt for at få ændret hans beslutning. Og, hvis alt går vel, kommer der en ny retssag mod Skatteministeriet, siger han.

Ligesom de 85.000 andre solcelleejere kunne Ernst Hansen se, at det var en kraftig forringelse af de små elproducenters aftale.

- Vi var mange, som i 2019 kæmpede for at få ændret lovbruddet. Daværende energiminister Lars Chr. Lilleholt fralagde sig ethvert ansvar Det var noget, energinet havde lavet, og det er en uafhængig myndighed. På trods af at energinet skrev, at ændringerne var politisk vedtaget, og man skulle mene, at ministeren havde noget at sige over en statslig organisation. Ministeren sagde også flere gange, at ordningen havde været alt for lukrativ for os, fortæller Ernst Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce