Annonce
Navne

Povl Høst-Madsen fylder 70 år

Povl Høst-Madsen er blandt andet kendt som den ene halvdel af Ekstra Bladets legendariske bagside Madsen & Madsen. Nu fylder den farverige journalist 70 år.

Annonce

København:I offentligheden er journalisten Povl Høst-Madsen nok mest kendt som den ene halvdel af Ekstra Bladets humoristiske bagside Madsen & Madsen. Torsdag den 10. april fylder han 70 år.

Sammen med Anders Lund Madsen blev Povl Høst-Madsen i 1995 hædret med Victorprisen for samarbejdet på Ekstra Bladet. Begrundelsen var "deres radikalt fornyende form i oplevelsesjournalistikken, hvor humoren altid er i højsædet".

Inden Povl Høst-Madsen kom til Ekstra Bladet, havde den farverige journalist og cand.jur. dog også nået at markere sig som en skarp og vittig journalist i en række andre medier. I 1963 søsatte han sammen med Poul Henningsen forbrugerbladet Tænk, og senere var han som redaktør af Studenterbladet, som var talerør for den revolutionære studenterbevægelse.

På dagbladet Information huserede han fra 1976 til 1988 som både chefredaktør, lederskribent og kriminalreporter. Men selvom Information hørte til på venstrefløjen, så skulle de ikke tro, de ejede avisen, mente Povl Høst-Madsen.

I en reportage fra en Land og Folk-festival gik han derfor i karakteristisk stil rundt og spurgte efter solidaritetsboden for Afghanistan, der dengang var besat af Sovjetunionen. Provokationen gik ikke op for de folk, der stod i boderne, til fordel for undertrykte folk fra alverdens lande. De forsøgte hjælpsomt med at finde Afghanistan-boden, der selvfølgelig ikke eksisterede.

Povl Høst-Madsen er i dag folkepensionist på fuld tid. I 2005 udgav han spændingsromanen Trafficking A/S.

/ritzau/

Annonce
Fyn For abonnenter

Det værste halve år i mit liv: Lilleholt sendt til tælling af corona, historisk krise i Venstre og et kølnet venskab med Løkke

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Årets Fynske Sportsnavn: - Det er et kæmpe skulderklap - jeg er stolt, og jeg er beæret

Danmark For abonnenter

Lars Krarup i sit sidste interview om Venstre: Støjberg og Ellemann har skuffet

Kerteminde For abonnenter

Borgmester foreslår letbane-etape til Lindø: Vil gerne drøfte Radikales letbane-drømme

Annonce