Annonce
Kerteminde

Poul Pedersen efter 40 år i Marslev GIFs bestyrelse: Det bliver ikke sjovt at være foreningsleder fremover

Væggene er fyldt med minder fra klubbens historie, som Poul Pedersen i 40 år har været en del af. Her ses ham med billedet fra dengang, klubben holdt 100 års jubilæum, hvor han som formand for fodboldafdelingen modtog hæder for, at klubben var blevet kredsmestre. Foto: Helle Nordström

Poul Pedersen, der har siddet i bestyrelsen i Marslev GIF i 40 år, heraf de sidste 19 som hovedformand, har oplevet en udvikling, der især i de senere år har betydet, at kommunen den ene gang efter den anden har skåret i hjælpen til foreningerne. Nu stopper han og afleverer en velfungerende forening med masser af medlemmer til næste generation.

Marslev: Væggene i Marslev GIF´s klubhus er fyldt med fotografier af hold gennem tiderne og billeder fra udflugter og begivenheder i klubben. Det er klubbens historie, der er udstillet, men det er i næsten lige så høj grad Poul Petersens historie.

Han kom ind i bestyrelsen i 1979, og selvom han dengang svor, at det kun var for et par år, så er det først nu, 40 år senere, at han synes, at han har gjort sin del, og nu godt kan trække sig tilbage. Det sker ved klubbens generalforsamling sidst på måneden.

Han ser sig om i det rummelige klubhus, han selv har været med til at bygge og konstaterer, at det har været 40 gode år.

- Der har selvfølgelig været sure timer, men de er ingenting imod alle de gode timer, fastslår han.

Og der er gået mange timer med foreningsarbejdet.

- Medens vi byggede klubhus gik der specielt mange timer hernede, og jeg kan huske en aften, jeg kom hjem, da kiggede min kone Grethe på børnene og så pegede hun på mig og sagde til dem: Ja det er så altså jeres far, griner han.

Det var ikke noget, der skræmte børnene, for de har begge selv været aktive i foreningen.

Annonce

Dengang havde vi kun en enkelt bane, men efter et par år lykkedes det os at få en til. I starten havde vi ikke lys på banen, men det klarede vi med at køre fem-seks biler i stilling rundt om banen og så lade dem holde med lys på.

Poul Pedersen, Marslev GIF

Hovedformand siden 2000

Poul Pedersen startede med at sidde i foreningens fodboldudvalg.

- Dengang havde vi kun en enkelt bane, men efter et par år lykkedes det os at få en til. I starten havde vi ikke lys på banen, men det klarede vi med at køre fem-seks biler i stilling rundt om banen og så lade dem holde med lys på, griner han.

Foreningen bestod den gang af et fodboldudvalg og et gymnastikudvalg, men i løbet af 80-erne kom der et badmintonudvalg og et aktivitetsudvalg til, og så blev det også aktuelt at have en hovedformand. Denne formand har siden 2000 heddet Poul Pedersen.

- Men nu er vi igen nede på et fodbold- og et gymnastikudvalg, og så er det lige lovlig flot også at have en hovedformand, siger han.

- Det er den ene af årsagerne til at jeg stopper. Den anden er, at knæene ikke længere er helt gode. Men det betyder jo ikke, at jeg holder op med at komme i klubben, Jeg har blandt andet lovet Ove Nielsen at hjælpe med at male banerne op.

Sparerunder har gjort ondt

Sportsligt er Marslev GIF med helt fremme.

- Vi har en meget velfungerende gymnastikafdeling med nok omkring 250 medlemmer, og selvom vores fodboldafdeling ikke tæller ret mange hold, så spiller vi i serie 1 - vi ligger faktisk bedre end både Munkebo og Kerteminde, fortæller han med stolthed.

- Det er ikke udelukkende fordi, Marslev med sine 500 husstande tæller mange fodboldtalenter. Det er også fordi vores klub er så hyggelig, at folk kommer udefra for at være med.

Klubbens største problem er kommunens gentagne sparerunder - de har gjort ondt.

- Det bliver ikke sjovt at være foreningsleder fremover, fastslår han.

- Det første år efter kommunesammenlægningen gik det fint, men så startede nedskæringerne.

Den første rigtigt alvorlige var, da kommunen ville have, at foreningerne skulle overtage deres klubhuse og selv passe og vedligeholde dem, og selv stå for rengøringen. Det med at overtage klubhuset fik de afværget. Rengøringen blev beskåret, men det er der fundet en brugbar løsning på.

Mangler haltimer

- Så kom de sidste år og meddelte, at nu blev banerne kun klippet en gang om ugen, beretter Poul Pedersen.

- I den tørre sommer, vi har haft i år, var det ikke noget problem, men med en almindelig sommer kan vi risikere, at en skrap dommer vil sige, at banen ikke er i en stand, så der kan spilles kamp, og så registreres det som et nederlag til hjemmeholdet.

Et andet problem, de døjer med, er rengøringen på skolerne.

- Vi bruger gymnastiksalen på Marslev Skole torsdag aften, og det er altså et alt andet end rent gulv vi kommer til. Det er ikke altid sjovt at ligge på.

Og så er der lige det med haltimerne.

- Vi kan ikke få de timer, vi har brug for i Langeskovhallen. I en årrække har vi i stedet brugt hallen ved Rågelund, og så betalte kommunen for timerne. Det er i år blevet sparet væk, så der ligger også en opgave og venter på at blive løst.

Men nu overgiver æresmedlem Poul Pedersen det til andre at tage kampen op.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Annonce