Annonce
Odense

Poul Krebs indledte 'Musik ved bøgen': Perfekt debut ved Bondestuens blodbøg

Der var udsolgt, da Poul Krebs indledte fire fredage med musik på parkeringspladsen bag Bondestuen. Foto: Simon Trøjgaard Jepsen
Fredag havde ”Musik ved bøgen” debut på parkeringspladsen bag Bondestuen. Poul Krebs med band sad ned i solidaritet med et yderst feststemt publikum.
Annonce

Odense: I år blev Tinderbox ikke den største musikbegivenhed i Odense. Den ære kan potentielt gå til ”Musik ved bøgen” bag Bondestuen, der præsenterer Poul Krebs, Mads Langer, Magtens Korridorer og Tim C fire fredage i træk.

Billetterne – 500 pr. koncert – blev udsolgt samme dag, de blev sat til salg, og der kunne formodentlig være solgt flere tusinde billetter til flere af koncerterne.


- Lige siden vi købte huset her bag Bondestuen, har jeg haft en plan om at arrangere koncerter. At vi lægger fra land med så store navne, havde jeg ikke forestillet mig.

Jon Tølbøll, arrangør af "Musik ved bøgen"


Men intimiteten er netop en del af charmen ved ”Musik ved bøgen”, der har fået sit navn skænket af den imponerende blodbøg bagest på den grusbelagte plads, hvor en stor pæl med p-regler troner som en totempæl på afveje.

Nummererede borde med hvide klistermærker, der indikerer hvor man skal sidde, sørger for, at der holdes behørig afstand. Overalt på pladsen er der fint udsyn til scenen, og allerede en time før koncertstart er de fleste pladser besat.

Annonce

Drøm går i opfyldelse

Det er ejerne af Restaurant Bondestuen, Jens Bøg Madsen, Glenn Due, Jon Tølbøll og Jan Arentoft, der har taget initiativet til koncert-formatet, som den lokale booker Henrik Sørensen har hjulpet med at finde førsteklasses navne til.

Backstageområdet er i stuen hjemme hos Jon Tølbøll, der løber rundt og fikser alverdens uforudsete småproblemer, mens hans kone Cecilia serverer kaffe og hvidvin for bandet.

Inden det helt store rykind har Jon Tølbøll og Jan Arentoft fem minutter til at puste ud og berette om, hvor vildt det er endelig at lukke publikum inden for.

- Vi har alle haft sommerfugle i maven, og det er så fedt, at vi endelig kan se resultatet af mange menneskers benhårde arbejde. Jeg har totalt kuldegysninger over at se en fyldt plads under en blå himmel, siger Jan Arentoft.

Der sidder 500 på koncertpladsen, og inden for på Bondestuen er der også proppet med gæster.

- Vi har aldrig været spændt for og spændte i samme grad. Og vi har stadig svært ved at begribe, at vi kan præsentere fire danske topnavne. Det er det flotteste line-up denne sommer i Odense. Det skal Henrik Sørensen have kæmpe ros for. Det er eminent booket, siger Jan Arentoft.

Jon Tølbøll glæder sig over, at hans ambition om at fylde parkeringspladsen med musik endelig går i opfyldelse.

- Lige siden vi købte huset her bag Bondestuen, har jeg haft en plan om at arrangere koncerter. At vi lægger fra land med så store navne, havde jeg ikke forestillet mig. Det er lidt surrealistisk at kigge ud i sin baggård og se en stor scene og 500 mennesker ved langborde, siger Jon Tølbøll.

Annonce

Bakker op om konceptet

Ved et af langbordene sidder de fire vennepar Janni og Søren, Rikke og Jan, Charlotte og Claus samt Lotte og Henrik.

Janni Borch er ikke sen til at blive talsmand for bordet, og hvis hendes begejstring er gældende for alle gæster på pladsen, er ”Musik ved bøgen” en ubetinget succes.

- Jeg cykler forbi hver morgen på vej til arbejde, og jeg har virkelig glædet mig til at se, hvordan de indrettede pladsen. Jeg er meget positivt overrasket over, hvor godt det fungerer, siger Janni Borch.

Janni Borch (th) og veninden Rikke var lige som resten af selskabet yderst begejstret for "Musik ved bøgen". Foto: Simon Trøjgaard Jepsen

- Ja, det er sgu lidt sjovt at tænke på, at der var kattehjem derovre, siger Søren Borch og peger bagud.

Selskabet på otte havde bestilt plads inden for på Bondestuen, men besluttede sig for at sidde ude. Den beslutning fortryder de ikke.

- Det er præcis sådan noget, vi har savnet. At det lige blev Poul Krebs af de fire koncerter, handler mest om, at det var den dato, alle otte kunne. At det så ender med sådan et vejr her, er perfekt, siger Janni Borch.

Ægtemanden bemærker, at stemningen på pladsen minder om den i Den Fynske Landsby.

- Jeg er godt klar over, at rammerne er vidt forskellige, men jeg har alligevel lidt samme fornemmelse. Stemningen er intim og hyggelig, siger Søren Borch.

Alle ved bordet er enige i, at ”Musik ved bøgen” er et koncept, de har lyst til at bakke op om.

- Det er skønt, at nogen har stablet disse koncerter på benene. Det er præcis sådan noget, vi har higet efter. Hvis det vender tilbage næste år, støtter vi helt sikkert. Men nu skal vi altså skåle, siger Janni Borch og løfter glasset med rosé.

Annonce

Kys kun dem, I kender

Tv-værten Thomas Kristensen byder velkommen fra scenen og understreger, at der er nogle regler, der skal overholdes.

- Når Poul spiller ”Sådan nogen som os”, skal I kun kysse dem, I kender. Medmindre I mener det alvorligt.

Imens sidder Poul Krebs med Troels Skjærbæk i stuen backstage og planlægger sætlisten. De diskuterer, hvilke numre der skal med og naturligvis rækkefølgen. Sangene vælges fra aften til aften, når de har fået en fornemmelse af rammerne og publikum.

Første sang på listen er ”Som om lykken ikke vidste”, der er en af Poul Krebs’ nyeste sange fra albummet ”Ingen grænser for kærlighed”. Den sangtitel flugter meget godt med stemningen på pladsen.

Første parkeringsplads-koncert

I pausen mellem de to sæt konstaterer bord 19, at koncerten er en ubetinget debutsejr.

- Når man har spræl i benene, skal man lige tage sig sammen. Men selv om det er anderledes at skulle sidde ned, er det en virkelig god koncert, siger Janni Borch.

Ægtemanden konstaterer, at lyden er upåklagelig.

- Jeg blev lidt bange, da jeg så højttalerne. Men lyden er perfekt. Det er på alle måder et kanonarrangement, som vi 100 procent kommer til at anbefale til andre venner, siger Søren Borch.

Poul Krebs spillede sin formodentlig første koncert nogensinde på en parkeringsplads fredag aften. Foto: Simon Trøjgaard Jepsen

Backstage konstaterer Poul Krebs, at det formodentlig er hans første koncert nogensinde på en parkeringsplads.

- Jeg spillede mange mystiske steder i begyndelsen af karrieren, men jeg kan ikke mindes en parkeringsplads. Men det er da en perfekt lille koncerthule med et publikum i usædvanligt højt humør, siger Poul Krebs, inden anden halvleg kalder.

Holdet bag ”Musik ved bøgen” håber at gøre sommerkoncerterne til en fast tradition i gruset bag Bondestuen. Et håb publikum med garanti bakker op om.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce