Annonce
Assens

Pot et træ: Plejefamilier laver en kampdag

Dorthe Mortensen, plejemor i Assens Kommune, har skabt en kampdag for landets plejefamilier. Det sker torsdag 4. juni. Foto: Privat
Annonce

Assens: Dorthe Mortensen, der er talsperson for plejefamilierne i Assens Kommune, har skabt en kampdag for plejefamilier landet over.

Hun opfordrer folk til at potte et træ og placere det foran rådhuset i Assens og i andre kommuner torsdag den 4. juni for at sende et signal om, at man ønsker vækst for anbragte børn og bedre vilkår for plejefamilierne.

- Jeg har lavet kampdagen, fordi jeg mener, at det er nødvendigt, at vi får nogle vilkår, hvor vi kan koncentrere os om at udvikle og skabe vækst hos de anbragte børn, så vi ikke skal koncentrere os om økonomien, siger Dorthe Mortensen.

Plejefamilierne i Assens Kommune har de seneste måneder været utilfredse, da kommunen har valgt at gå over på en ny lønmodel, der blev præsenteret i forbindelse med, at kommunen besluttede at spare 1,4 millioner kroner på plejefamiliernes løn. Et enigt byråd har besluttet, at plejefamilierne skal overgå den nye lønmodel inden for to år.

Dorthe Mortensen håber derfor, at mange vil plante et træ foran Assens Rådhus og i resten af landet.

- Det her er ikke min kamp mod Assens Kommune, men derimod et udtryk for, at vi i mange kommuners systemer bliver brugt som en buffer.

- Og sådan som tingene er lige nu, så kan vi ikke tilbyde ret meget vækst, fordi vi bruger kræfterne på at kæmpe mod nogle mærkelige tilstande, siger hun.

Torsdag eftermiddag har Dorthe Mortensen foretræde for social- og indenrigsminister Astrid Krag, hvor hun vil italesætte de udfordringer, som plejefamilier landet over kæmper med.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce