Annonce
Indland

PostNord stopper uddelingen af post i Vollsmose

Trusler, indbrud i bil og chikane får PostNord til midlertidigt at stoppe uddelingen af post i bydelen Vollsmose i Odense.

Trusler og chikane fører til, at PostNord stopper uddeling af post i bydelen Vollsmose i Odense i to dage.

Annonce

PostNord har midlertidigt stoppet uddelingen af post i Odense-bydelen Vollsmose, efter at trusler og chikane er blevet rettet mod firmaets postbude.

Det bekræfter firmaet over for Ritzau.

Helt specifikt har der været to hændelser i sidste uge, hvor der blandt andet blev begået indbrud i en af PostNords biler, og to postbude blev truet og chikaneret.

Stoppet betyder, at der ikke blev uddelt post i Vollsmose mandag, og at der heller ikke bliver uddelt post tirsdag.

- Vi har valgt at prioritere hensynet til vores medarbejderes sikkerhed over det, at vi kommer til at genere en rigtig stor del af vores kunder, siger Michael Frølich, chef for distributionen i PostNord Danmark.

Ifølge ham begyndte truslerne fra den ene dag til den anden uden nogen åbenlys grund.

Håbet er, at der fra onsdag kan uddeles post igen i Vollsmose.

Det er dog ikke fastlagt, og hvis medarbejderne ikke er trygge ved at skulle til Vollsmose, bliver det udskudt, siger Michael Frølich.

Folketingets postordførere blev mandag aften orienteret om PostNords beslutning af transportminister Ole Birk Olesen (LA).

- Det er helt uacceptabelt, at vi er nået dertil, at fredelige postbude ikke kan løse deres opgave i et område som Vollsmose, siger Venstres transport- og postordfører, Kristian Pihl Lorentzen.

- Jeg har en klar forventning om, at politiet reagerer prompte og resolut og indsætter de magtmidler, der skal til for at løse denne problemstilling, fortsætter han.

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) skriver på det sociale medie Twitter, at det er "en grotesk situation, som skal løses med det samme", og at Fyns Politi straks vil tage kontakt til PostNord.

Socialdemokratiets postordfører, Christian Rabjerg Madsen, har fuld forståelse for, at PostNord har valgt at stoppe uddelingen af post i Vollsmose.

- Når det er sagt, så er det selvfølgelig helt uacceptabelt, at vi i Danmark har et voldeligt parallelsamfund, hvor almindelige, fredelige postbude ikke kan passe deres arbejde, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Dårlige udsigter: Corona-pessimisme breder sig i fynsk erhvervsliv

Annonce