Annonce
Kultur

Postens bestyrelse giver op

Anker Boye beder forvaltningen om at finde en løsning på de økonomiske problemer.

Bestyrelsen for det kriseramte spillested Posten har givet op.

Bestyrelsen har sammen med den daglige leder Niels-Jørgen Simonsen forsøgt at få enderne til at nå sammen i budgettet for næste år og lave en handlingsplan uden held. Posten kan ifølge bestyrelsen ikke fortsætte under de nuværende økonomiske vilkår, hvor spillestedet skal afdrage mindst en kvart million kroner om året på en stor gæld til Odense Kommune. Dermed kaster bestyrelsen håndklædet i ringen, når den fire-årige driftsaftale udløber med udgangen af 2008.

- Bestyrelsen har herefter besluttet ikke at kunne tage ansvar herfor efter udløbet af driftsaftalen, men står naturligvis til rådighed for fortsat dialog, skriver bestyrelsesmedlemmerne Susanne Følleslev Jensen og Erik Persson i et brev til Odense Kommune.

Bestyrelsen holdt møde tirsdag aften og var fuldtallig bortset fra den sygemeldte formand Per Borchsenius.

Susanne Følleslev Jensen er kontaktmand til Odense Kommune, og hun er formand for Jazzclub Dexter og menigt bestyrelsesmedlem i det regionale spillested, som tæller de to scener Posten og Dexter.

Odense Kommune har fulgt nedturen for den selvejende institution på afstand, og kulturrådmand Anker Boye har nu bedt kulturchef Ellen Drost om at undersøge de mulige løsninger. Forvaltningen fik for nylig overblik over spillestedets økonomi, og det viser et foreløbigt merforbrug i 2008 på 600.000 kroner, mens gælden til Odense Kommune er steget til 2,8 millioner kroner.

Kulturrådmand Anker Boye har nu bedt kulturchef Ellen Drost om at undersøge de mulige løsninger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce