Annonce
Kultur

Posten skal køres som parløb

- Vi mødes 1. januar, og så forfølger vi vores fælles mål om at skabe nyt liv på Posten, der igen skal være et af landets bedste spillesteder, lød det i aftes enigt fra det nyt makkerpar Morten Østlund (t.v.) og Thomas de Mik.

To kendte ansigter i det odenseanske musikliv skal forsøge at få spillesteder tilbage på rette spor

Posten og Dexter skal fremover køres som parløb. Thomas de Mik og Morten Østlund, velkendte ansigter i musikmiljøet, skal lede de to spillesteder på rette vej.

Onsdag orienterede Ellen Drost, afdelingschef i By- og Kulturforvaltningen, de ansatte om, at alle beholder deres job på nær den kunstneriske leder Niels-Jørgen Simonsen, samt at Morten Østlund, 37, indtil videre er konstitueret som leder. Desuden blev det slået fast, at kommunen overtager driften af spillestederne.

I går var det Morten Østlund, der indkaldte personalet til møde. Denne gang for at fortælle om ansættelsen af Thomas de Mik, 34.

Hurtig handling

Dermed har By- og Kulturforvaltningen handlet hurtigt i bestræbelserne på hurtigt at genskabe spilleglæden.

- Jeg håber, det er en fordel, at jeg kan møde med erfaring, netværk og friske øjne, siger Thomas de Mik.

Han kender sin nye makker fra sit engagement i øvestedsforeningen Kansas City, hvor han er bestyrelsesformand - så han kender det musikalske vækstlag i den fynske muld.

- Er det jeres opgave at betale tilbage, hvad kommunen har til gode?

- Sådan som vi ser det, begynder vi forfra, på en frisk, og vi får ingen udvidet budget-ramme at arbejde med i forhold til den, der hidtil har været, påpeger Thomas de Mik, der bl.a. har siddet i udvalget, der arbejdede med Odenses Kulturstrategi - og som i ni måneder vikarierede for Per Holst i EventHouse.

Annonce

Nu skal vi se fremad

Hvad årsagen er til, at de er havnet i et tæt parløb, vil ingen af dem tage stilling til.

- Det vil være tidsspilde at beskæftige sig med det, men vi kan lære af det, der er foregået, og ellers er vi enige om at se fremad, siger Thomas de Mik, der først fredag fik grønt lys for, at stillingen var hans.

- For nogen tid siden fik jeg færten af, at jeg ville blive spurgt og blev meget spændt, for det er en fantastisk udfordring.

De to nye spillestedsledere begynder begge fra årsskiftet, der er tale om fuldtidsstillinger og de får begge til huse på Posten.

Efter mødet i går på Dexter fortalte Morten Østlund, at personalet modtog nyheden om ny ledelsesform med glæde, og at de udtrykte stor tilfredshed med, at det netop er Thomas de Mik, der er udpeget.

Personalet glæder sig til at begynde på en frisk.

- Det er ikke meget, vi har fået talt sammen, men det har vist sig, at vi på flere områder er enige, og supplerer hinanden med hver vores forcer, lød det fra Morten Østlund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

En handlekraftig kvinde fylder 80

Faaborg-Midtfyn

Lokal nedlukning af sogn truer efter fødselsdag og fest: Nu lukker alle kommunens bosteder for besøg

Annonce