Annonce
Kultur

Posten skal køres som parløb

- Vi mødes 1. januar, og så forfølger vi vores fælles mål om at skabe nyt liv på Posten, der igen skal være et af landets bedste spillesteder, lød det i aftes enigt fra det nyt makkerpar Morten Østlund (t.v.) og Thomas de Mik.

To kendte ansigter i det odenseanske musikliv skal forsøge at få spillesteder tilbage på rette spor

Posten og Dexter skal fremover køres som parløb. Thomas de Mik og Morten Østlund, velkendte ansigter i musikmiljøet, skal lede de to spillesteder på rette vej.

Onsdag orienterede Ellen Drost, afdelingschef i By- og Kulturforvaltningen, de ansatte om, at alle beholder deres job på nær den kunstneriske leder Niels-Jørgen Simonsen, samt at Morten Østlund, 37, indtil videre er konstitueret som leder. Desuden blev det slået fast, at kommunen overtager driften af spillestederne.

I går var det Morten Østlund, der indkaldte personalet til møde. Denne gang for at fortælle om ansættelsen af Thomas de Mik, 34.

Annonce

Hurtig handling

Dermed har By- og Kulturforvaltningen handlet hurtigt i bestræbelserne på hurtigt at genskabe spilleglæden.

- Jeg håber, det er en fordel, at jeg kan møde med erfaring, netværk og friske øjne, siger Thomas de Mik.

Han kender sin nye makker fra sit engagement i øvestedsforeningen Kansas City, hvor han er bestyrelsesformand - så han kender det musikalske vækstlag i den fynske muld.

- Er det jeres opgave at betale tilbage, hvad kommunen har til gode?

- Sådan som vi ser det, begynder vi forfra, på en frisk, og vi får ingen udvidet budget-ramme at arbejde med i forhold til den, der hidtil har været, påpeger Thomas de Mik, der bl.a. har siddet i udvalget, der arbejdede med Odenses Kulturstrategi - og som i ni måneder vikarierede for Per Holst i EventHouse.

Nu skal vi se fremad

Hvad årsagen er til, at de er havnet i et tæt parløb, vil ingen af dem tage stilling til.

- Det vil være tidsspilde at beskæftige sig med det, men vi kan lære af det, der er foregået, og ellers er vi enige om at se fremad, siger Thomas de Mik, der først fredag fik grønt lys for, at stillingen var hans.

- For nogen tid siden fik jeg færten af, at jeg ville blive spurgt og blev meget spændt, for det er en fantastisk udfordring.

De to nye spillestedsledere begynder begge fra årsskiftet, der er tale om fuldtidsstillinger og de får begge til huse på Posten.

Efter mødet i går på Dexter fortalte Morten Østlund, at personalet modtog nyheden om ny ledelsesform med glæde, og at de udtrykte stor tilfredshed med, at det netop er Thomas de Mik, der er udpeget.

Personalet glæder sig til at begynde på en frisk.

- Det er ikke meget, vi har fået talt sammen, men det har vist sig, at vi på flere områder er enige, og supplerer hinanden med hver vores forcer, lød det fra Morten Østlund.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Annonce