Annonce
Odense

Posten og Dexter vil have flere specielle musiktilbud på Fyn

Posten og Dexter drømmer om flere specielle musiktilbud på Fyn. Arkivfoto: Simon Staun
Posten og Dexter drømmer om at øge musiktilbudene på Fyn. Derfor har spillestederne ansøgt Odense Kommune og Statens Kunstfond om øget tilskud.

For mange fynboer, og især odenseanere, er det nok ikke helt fremmed at stå på Posten og danse i takt til tonerne af tidens pop, eller at sidde på Dexter og nyde jazzens lyd. Og selvom det kan lyde lokkende, er det ikke nok for de to spillesteder. De drømmer om mere.

Derfor har Odense Live Fonden, der driver spillestederne Posten og Dexter, sendt en ansøgning til Odense Kommune og Statens Kunstfond om fortsat at være regionalt spillested sammen med Tobaksgaarden, Harders og Kansas City i årene 2021-2024.

Det fremgår af dagsordenen til det kommende møde i By- og Kulturudvalget på tirsdag.

Derudover ansøger spillestedet også Statens Kunstfond om at få øget det statslige tilskud fra 2,3 mio. til 3,5 mio. kroner. For at komme i betragtning her, skal Odense Kommune dog først godkende Odense Live Fonden som regionalt spillested. Men det er spillestedsleder på Posten, Morten Østlund, dog ret sikker på sker:

- Hvis vi ikke bliver godkendt, står vi jo i en helt anden og noget mere udfordrende situation, som han siger.

Annonce

Sådan fordeles støtten til regionale spillesteder

Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik udpeger hvert fjerde år regionale spillesteder rundt om i landet. Udpegningen sker på baggrund af skriftlige ansøgninger fra spillestederne, som først er blevet godkendt i den pågældende kommune.

Det offentlige tilskud til de regionale spillesteder er som udgangspunkt delt ligeligt mellem stat og kommune.

I dag støtter kunstfonden sammen med Odense-, Assens- og Svendborg Kommune det pt eneste regionale spillested på Fyn, Posten/Dexter, som gennem Odense Live Fonden årligt modtager 7,4 mio. kro. i offentlige tilskud til musikdriften på de fire lokaliteter i samarbejdet: Posten, Dexter, Tobaksgaarden og Harders.

De 7,4 mio. kr. udgøres af kommunale tilskud på 4,5 mio. kr. fra Odense, 0,1 mio. kr. fra Svendborg og 0,5 mio. kr. fra Assens, mens det statslige tilskud udgør 2,3 mio. kr.

Mange nye tiltag

Hvis ansøgningen går igennem hos både Odense Kommune og Statens Kunstfond skal fynboerne efter planen have mere speciel musik:

- Vi kunne rigtig godt tænke os at forstærke nichemusikken, hvis vi får de ekstra penge, siger Morten Østlund og peger konkret på planer om at lave en ny tredages nichefestival.

Derudover står et udvidet samarbejde med Kansas City også højt på ønskelisten. Kansas City fungerer bl.a. som en slags træningsbane for nye unge bands på vej - "og styrker vi Kansas City, kan vi virkelig få de nye talenter frem", siger Morten Østlund.

Odense Live Fonden tilbyder blandt andet at påtage sig driften af en række aktiviteter på Kansas City, hvis Odense Kommune til gengæld hæver det årlige tilskud med 100.000 kroner i perioden 2021-2024.

Herudover kunne Odense Live Fonden også godt tænke sig at lægge billet ind på torsdagskoncerterne og indlede et tættere samarbejde med TipToe Bigband om andre, nye tiltag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

OUH i corona-beredskab: - Vi bruger flest ressourcer på frygt og bekymring

Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Danmark

Endnu en dansker er coronasmittet efter tur til Norditalien

Annonce