Annonce
Kultur

Posten og Dexter reddet af kommunen

Både det ombyggede Posten og lillebroren Dexter fortsætter, lovede Anker Boye, da der i går var demonstration til fordel for spillestederne foran Odense Slot. Her trykkede kulturrådmanden hånd med John Hr. Hansen, der har stået bag en pressionsgruppe på facebook til fordel for Posten.

Glæde over at Odense Kommune overtager det regionale spillesteds gæld, forpligtigelser og ansatte

Odense Kommune overtager fra 1. januar driften af de to kriseramte spillesteder Posten og Dexter.

Det besluttede et enigt By- og Kulturudvalg i Odense i aftes.

De to spillesteder slæber rundt på en milliongæld, og den økonomiske krise blev tidligere på måneden så grel, at bestyrelsen for spillestederne opgav at løse problemet og fyrede samtlige ansatte - herunder spillestedschef Niels-Jørgen Simonsen.

- Vi håber på at genskabe tilliden til bookerne, at forbedre samarbejdet med andre scener i Odense og ikke mindst, at publikum vender talstærkt tilbage på Posten, siger kulturrådmand Anker Boye om gårsdagens beslutning.

Han forklarer, at det regionale spillested de seneste år har været drevet på en måde, så gælden bare er vokset og vokset, og at Odense Kommune nu må tage over, eftersom bestyrelsen for den selvejende institution Posten har smidt håndklædet i ringen.

Kunstrådets Musikudvalg har forud for gårsdagens udvalgsmøde sagt ja til, at rådet gerne vil indgå en ny fire-årig driftsaftale med Odense Kommune som driftsansvarlig.

- Derfor overtager Odense Kommune nu gæld, alle forpligtigelser og ansatte, siger Anker Boye og tilføjer, at kontrakten med de musikere og orkestre, der allerede har lavet aftaler for næste år, vil blive holdt.

Rådmanden håber på, at de mange publikummere, Posten og Dexter har haft gennem årene, bakker op og ikke mindst tropper op, så Odense kan få genskabt det gode miljø og samarbejde.

En række borgere demonstrerede tirsdag eftermiddag til fordel for Posten, inden Odenses by- og kulturudvalg holdt møde om Postens fremtid. Blandt andre udvalgsmedlem Thomas Funding (i blå skjorte) hilste på demonstranterne inden mødet.

Stridsøksen begravet

Ønsket om et bedre samarbejde glæder Christian Skjølstrup, der står bag koncertbureauet Team Karate, som dette efterår har afviklet alle dets koncerter på Magasinet.

- Det er den rigtige indstilling, og det er fedt at høre sådan en udmelding fra både kommunens og politikernes side. Det er den eneste måde at få Posten op at kø- re på. Odense er for lille til, at vi bekæmper hinanden, så jeg tror, det er til alles fordel, at stridsøksen endelig begraves, siger Christian Skjølstrup.

Han kan dog ikke love, at Team Karate flytter koncerterne til Posten, fordi bureauet er rigtig glad for Magasinet.

- Men Posten er så fedt og fantastisk et sted, der passer perfekt til store pro- duktioner, at det ville overraske mig, hvis ikke vi laver koncerter der i 2009, spår Christian Skjølstrup.

Meldingen om redningen for begge spillesteder får også stifteren af en støttegruppe til fordel for Posten og Dexter på facebook, som på blot to uger har fået mere end 1100 medlemmer, til at fryde sig.

- Fantastisk. Fedt. Der har været megen modgang i den seneste helvedesmåned, men al debatten vil helt sikker gavne mange år frem. Jeg havde frygtet, at Dexter ville ryge, så julen er i den grad reddet, jubler John Hr. Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce