Annonce
Odense

Posten mister snart pusten

ODENSE: Alle med billetter til koncerter på Posten eller Jazzhus Dexter i december kan ånde lettet op.

Selv om hele personalet fredag blev fyret på grund af massive økonomiske problemer. vil de planlagte arrangementer i julemåneden blive gennemført uden ændringer.

- Foreløbigt kører driften helt upåvirket videre. Koncerterne bliver afviklet, og der vil være personale til stede, forsikrer bestyrelsesmedlem Per Demant, der dog helt åbent erkender, at situation på den anden side af nytår ser alvorlig ud, da der til den tid mangler ilt i den flaske, der i øjeblikket holder de to markante kultursteder i live med kunstigt åndedræt.

Annonce

Aftale udløber

Den nuværende tilskudsaftale udløber nemlig ved årets udgang, og derefter vil der simpelthen ikke være penge til at fortsætte, hvis ikke der inden da er fundet en løsning.

- Der skal komme en afklaring meget hurtigt. Det kan alle jo se, siger Per Demant.

- Det er uoverskueligt, når man ikke selv er i kontrol. Det er det da. Jeg tør ikke sige, hvor det ender. Alle medarbejderne kæmper og har stadig et håb om, at det her ender lykkeligt. Men tiden begynder da at løbe ud.

Afventer løsning

Bestyrelsen har i en mail til Odense Kommune åbent kastet håndklædet i ringen og erkendt, at man ikke magter at finde en løsning med den økonomi, der er til rådighed i øjeblikket.

Derfor bliver det politikerne i by- og kulturudvalget, der i sidste ende skal afgøre, om Jazzhus Dexter og Posten skal leve eller dø.

Politikerne har indtil nu ikke stået i kø for at udtale sig om sagen, men de får forelagt en orientering om problemerne på et møde tirsdag, og måske derefter vil der tegne sig et billede af, hvad pilen peger på.

- Der bliver arbejdet på en løsning, og der er ikke nogen, der modarbejder hinanden. Mere kan jeg ikke sige lige nu, siger Per Demant.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce