Annonce
Indland

Posten fyrer de ansatte

Postens medarbejdere er blevet fyret efter længere tids krise.

Ikke penge til at beholde personalet på spillestedet Posten i Odense

Alle ansatte på spillestederne Posten og Jazzhus Dexter i Odense blev fredag fyret.

- Som ansvarlig bestyrelse havde vi intet andet valg, siger bestyrelsesmedlem, Per Demant.

Personalet vidste intet på forhånd, oplyser daglig leder Niels Jørgen Simonsen, der nu også selv skal på jobjagt.

- Jeg er da skuffet, for jeg havde selvfølgelig drømt om, at vi skulle lave et fedt spillested, siger han, men slår samtidig fast, at han godt kan forstå, at fyringerne er nødvendige, når økonomien er, som den er.

Forleden kom det nemlig frem, at Posten og Dexter er i store økonomiske vanskeligheder. I forvejen døjer spillestedet med at betale af på en kæmpe gæld til Odense Kommune på to en halv million kroner, og i år bliver der ingen penge at betale af med. Derfor er fremtiden for Posten lige nu højest usikker fra 1. januar, når den nuværende driftsaftale udløber.

Ifølge Per Demant er fyringerne en logisk konsekvens.

- Vi kan ikke forsvare, at vi bare bliver ved med at bruge penge uden at vide, om vi også har nogle indtægter efter nytår, siger han.

Den ansvarlige rådmand for kulturområdet, Anker Boye (S), er fortsat tavs om, hvad der skal ske med Posten og Jazzhus Dexter efter nytår. Per Demant oplyser, at bestyrelsen vil genansætte de fyrede medarbejdere, hvis Odense Kommune kommer med en redningsplan.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Odense For abonnenter

Veteranhjem vidste intet om ulovligt tilskud fra fond: - Det er en møgærgerlig situation

Annonce