Annonce
Sydfyn

Positiv coronatest: Efterskole har sendt alle elever hjem

Michael Bjørn, forstander på Vejstrup Efterskole, måtte torsdag sende alle elever og lærere på forlænget weekend. Foto: Katrine Becher Damkjær
Samtlige 240 elever på Vejstrup Efterskole blev torsdag sendt hjem, efter at en af dem om morgenen havde modtaget resultatet af en coronatest.

Vejstrup: Torsdag var store afhentningsdag på Vejstrup Efterskole.

Skolens forstander, Michael Bjørn, bekræfter således, at samtlige omkring 240 elever blev sendt hjem på grund af covid-19.

- Vi har haft en positiv pcr-test på skolen, og eleven fik svaret torsdag morgen, siger han og oplyser, at samtlige elever i første omgang blev sat i isolation, hvorefter skoleledelsen gik i dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed og Undervisningsministeriets corona-hotline.

Annonce

- Sammen med dem traf vi beslutningen om at sende alle eleverne hjem, så de blev hentet torsdag eftermiddag og aften, siger Michael Bjørn.

Forlænget weekend

Den står nu på onlineundervisning de næste dage, og så vil forløbet i øvrigt være det efterhånden klassiske.

- Eleverne er sendt hjem i isolation og skal så testes på dag fire og seks, altså lørdag og mandag, og er testene negative, møder de på skolen igen tirsdag aften i næste uge. Så man kan kalde det en forlænget weekend, siger Michael Bjørn.


Vi er fuldt optaget af at give eleverne det bedst mulige skoleår, og derfor er det her rigtig ærgerligt

Michael Bjørn, forstander på Vejstrup Efterskole


Også personalet har forladt skolen, og dem, der er defineret som nære kontakter til den smittede elev, er blevet bedt om at isolere sig, oplyser skolelederen.

Annonce

Ærgerligt - og lærerigt

Michael Bjørn lader også forstå, at ikke er glad for sagen.

- Vi er fuldt optaget af at give eleverne det bedst mulige skoleår, og derfor er det her rigtig ærgerligt, siger skolelederen, der dog også er i stand til at udlede noget positivt.

- Vi har de mest fantastiske elever, og de har faktisk taget det pænt. De har lært at agere i stor usikkerhed, og de er rigtig gode til det, lyder det.

Annonce
Annonce
Kerteminde

Politiet jagter to mænd efter overfald på buskontrollør: Den ene har måne – den anden er muskuløs

Annonce