Annonce
Nyborg

Positiv corona-prøve: 30 ansatte og alle beboere på Jernbanebo testes igen

Rehabiliteringscenter Jernbanebo var det første plejecenter i Nyborg, hvor beboere og ansatte blev vaccineret mod covid-19. Foto Birgitte Carol Heiberg
Samtlige beboere og ansatte på rehabiliteringscentret i Nyborg er vaccineret første gang mod den smitsomme corona-virus. Alligevel er en kvindelig beboer nu sendt i isolation, efter at hun torsdag blev konstateret positiv, men det er der en god forklaring på.
Annonce

Nyborg: Dannebrog og den røde løber var fremme, da ansatte og beboere på Jernbanebo i Nyborg tidligere på måneden kunne lade sig vaccinere mod corona - i øvrigt som de første i Nyborg Kommune.

Alligevel er rehabiliteringscentret fredag endt i en situation, hvor man er nødt til at lade samtlige cirka 30 ansatte og et tilsvarende antal beboere teste for covid-19.

Det er der dog en god forklaring på, fortæller daglig leder Helle Lunde Meyer til Fyens Stiftstidende.

- Der er ikke tale om en vaccineret borger, som nu er konstateret positiv, men derimod om en person, som først er kommet hertil i aflastning i sidste uge. Hun er efterfølgende blevet smittet af anden vej. Så nu tester vi alt og alle i dag (fredag, red.), siger hun.


Indtil alle sårbare ældre i kommunen er blevet vaccineret, er det noget, vi må leve med og er bevidste om

Helle Lunde Meyer, daglig leder af Jernbanebo i Nyborg


I forvejen er alle ansatte så sent som onsdag i denne uge blevet testet for corona-virus som led i den almindelige kontroltest, og ingen af dem var smittede. Men det ændrer altså ikke på, at de - sammen med beboerne - skal gennem en ny række prøver.

Ifølge Helle Lunde Meyer udviser ingen, hverken ansatte eller beboere, nogen form for symptomer. Det gælder også den kvindelige beboer, som nu er smittet.

Ud over at hun er anbragt i isolation, får det ene smittetilfælde ingen indflydelse på hverdagen på Jernbanebo, hvor man fortsat har travlt med at spritte hænder og bruge mundbind - også efter at den første vaccination er blevet gennemført.

Ifølge planen skal alle beboere og ansatte have stik nummer to i slutningen af måneden.

På rehabiliteringscentret i Nyborg må man dog leve med usikkerheden lidt endnu.

- Vi har 18 pladser på stedet, hvor vi tager akut dårlige borgere ind, som har brug for at komme sig oven på en indlæggelse. De bliver testet for corona, inden de forlader OUH. Men indtil alle sårbare ældre i kommunen er blevet vaccineret, er det noget, vi må leve med og er bevidste om, fortæller hun.

Annonce
Odense

Her er de nyeste corona- og vaccinetal

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Coronasmitten stiger stadig i Vollsmose: Politikere afviser at lukke bydelen helt ned

Annonce