Annonce
Odense

Portrætserien "De trofaste": - Jytte er undtagelsen, der bekræfter reglen

Jytte Nielsen har fået kontor ved siden af direktør John Munk. Foto: Simon Staun
Direktør i Autohuset Kronsbjerg A/S, John Munk, kalder økonomichef Jytte Nielsen perfektionist til fingerspidserne.
Annonce

1. Hvad betyder det for Autohuset Kronsbjerg A/S at have ældre medarbejdere?

- Helt overordnet giver det ro og balance i organisationen, at vi har ældre medarbejdere. Medarbejdere, som bliver ældre og opnår høj anciennitet i virksomheden, er pr. definition både loyale og ansvarsbevidste inden for deres jobområde. Ofte også ansvarsbevidste inden for kollegaens jobområde, uden at det opfattes som utidig indblanding. Det er netop derfor, de opnår den høje anciennitet.  2. Hvad kan de ældre medarbejdere bidrage med, som en nyere medarbejder ikke kan?

- Først og fremmest erfaring inden for primært egne ansvarsområder samt et indgående kendskab til virksomhedens kultur på alle områder. Egenskaber man ikke kan købe sig til. 3. Kan det have ulemper med en stab, hvor gennemsnitsalderen er for høj?

- Helt bestemt. En omfattende udskiftning vil næsten uundgåeligt føre til ”huller” i den dyrekøbte erfaring, og vi kan risikere at miste dele af virksomhedens DNA. Det er derfor vigtigt, at ledelsen løbende har fokus på denne problemstilling, og at det blandt andet bliver sikret, at alle vigtige arbejdsprocesser og ansvarsområder kontinuerligt bliver beskrevet og registreret. 4. Hvad betyder en ansat som Jytte for Autohuset Kronsbjerg A/S?

- Som udgangspunkt er ingen uundværlige, men Jytte er undtagelsen, som bekræfter reglen. Jytte giver en ledelsesmæssig ro, som smitter af på hele organisationen. Hun har ansvar for den samlede økonomi, og hendes perfektionisme på dette område er ubeskrivelig. Jeg kan huske, at jeg i min egen opstartsfase spurgte omkring afstemning af kasse og eventuelle kassedifferencer - jeg kom fra en bank, så det var ikke unaturligt at spørge om. Jytte kiggede på mig og spurgte: "Kassedifferencer? Hvad mener du?" Ja altså, når kassen ikke stemmer? "Jamen den stemmer altid, og kassedifferencer findes ikke. Punktum", lød svaret. Derfor sover jeg godt om natten 

5. Hvor ofte har du og virksomheden gavn af hendes viden og historik i virksomheden?

- Jyttes viden omkring virksomheden er enorm og bredt funderet. Derfor har det forekommet ret ofte – og måske også lidt for ofte – at hun får spørgsmål fra mange kolleger. Det er ganske nemt og bekvemt at spørge, når man ikke lige selv kan huske, hvordan en given arbejdsopgave skal løses. Det bliver man så også "mindet om", hvis det gentager sig for ofte. Ofte på den motiverende måde. 

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordfyn For abonnenter

Kvaler for S

Annonce