Annonce
Odense

Portrætserien "De trofaste": - Jytte er undtagelsen, der bekræfter reglen

Jytte Nielsen har fået kontor ved siden af direktør John Munk. Foto: Simon Staun
Direktør i Autohuset Kronsbjerg A/S, John Munk, kalder økonomichef Jytte Nielsen perfektionist til fingerspidserne.

1. Hvad betyder det for Autohuset Kronsbjerg A/S at have ældre medarbejdere?

- Helt overordnet giver det ro og balance i organisationen, at vi har ældre medarbejdere. Medarbejdere, som bliver ældre og opnår høj anciennitet i virksomheden, er pr. definition både loyale og ansvarsbevidste inden for deres jobområde. Ofte også ansvarsbevidste inden for kollegaens jobområde, uden at det opfattes som utidig indblanding. Det er netop derfor, de opnår den høje anciennitet.  2. Hvad kan de ældre medarbejdere bidrage med, som en nyere medarbejder ikke kan?

- Først og fremmest erfaring inden for primært egne ansvarsområder samt et indgående kendskab til virksomhedens kultur på alle områder. Egenskaber man ikke kan købe sig til. 3. Kan det have ulemper med en stab, hvor gennemsnitsalderen er for høj?

- Helt bestemt. En omfattende udskiftning vil næsten uundgåeligt føre til ”huller” i den dyrekøbte erfaring, og vi kan risikere at miste dele af virksomhedens DNA. Det er derfor vigtigt, at ledelsen løbende har fokus på denne problemstilling, og at det blandt andet bliver sikret, at alle vigtige arbejdsprocesser og ansvarsområder kontinuerligt bliver beskrevet og registreret. 4. Hvad betyder en ansat som Jytte for Autohuset Kronsbjerg A/S?

- Som udgangspunkt er ingen uundværlige, men Jytte er undtagelsen, som bekræfter reglen. Jytte giver en ledelsesmæssig ro, som smitter af på hele organisationen. Hun har ansvar for den samlede økonomi, og hendes perfektionisme på dette område er ubeskrivelig. Jeg kan huske, at jeg i min egen opstartsfase spurgte omkring afstemning af kasse og eventuelle kassedifferencer - jeg kom fra en bank, så det var ikke unaturligt at spørge om. Jytte kiggede på mig og spurgte: "Kassedifferencer? Hvad mener du?" Ja altså, når kassen ikke stemmer? "Jamen den stemmer altid, og kassedifferencer findes ikke. Punktum", lød svaret. Derfor sover jeg godt om natten 

5. Hvor ofte har du og virksomheden gavn af hendes viden og historik i virksomheden?

- Jyttes viden omkring virksomheden er enorm og bredt funderet. Derfor har det forekommet ret ofte – og måske også lidt for ofte – at hun får spørgsmål fra mange kolleger. Det er ganske nemt og bekvemt at spørge, når man ikke lige selv kan huske, hvordan en given arbejdsopgave skal løses. Det bliver man så også "mindet om", hvis det gentager sig for ofte. Ofte på den motiverende måde. 

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Annonce