Annonce
Nyborg

Portræt af Kenneth Muhs: Majoren, der blev borgmester

Kenneth Muhs får fire år mere i jobbet som borgmester for Nyborg Kommune. Foto: Vibeke Volder

Nyborg/Ørbæk: Tre gange har Kenneth Muhs (V) forsøgt at blive valg til Folketinget, men hver gang forgæves. Så har bagersønnen fra Ørbæk haft mere held i lokalpolitik.

I perioden fra 2001-2006 var han medlem kommunalbestyrelsen i Ørbæk. Alligevel blev han betragtet som lidt af en outsider, da han i 2012 blev præsenteret som Venstres nye spidskandidat, da skulle tage kampen op mod bykongen Erik Christensen (S).

- Mit mål er naturligvis, at Venstre igen får borgmesterposten i Nyborg, sagde han ved den lejlighed.

Det kom til at holde stik. Godt nok vandt partierne rød blok en kneben sejr ved kommunalvalget i 2013, men da Jan Reimer Christiansen efterfølgende skiftede fra S til V, endte borgmesterkæden i stedet om Kenneth Muhs' hals.

Og der bliver den hængende, efter at vælgerne har talt ved kommunalvalget den 21. november 2017. Dermed bliver hans orlov fra forsvaret forlænget med yderligere fire år.

Kenneth Muhs har rang af major og har senest arbejdet som afdelingsleder i Telegrafregimentet på den nu lukkede kaserne i Fredericia, hvor han havde 36 ansatte under sig.

To gange har han været udstationeret på Balkan. Senest i 2010, hvor han havde ansvaret for at koordinere patruljeringen på begge sider af grænsen mellem Serbien og Kosovo. Hele tiden med bevidstheden om, at den latente konflikt mellem serbere og kosovoalbanere udgør en krudttønde, der kunne antænde regionen.

- Her finder man virkelig ud af, hvad det vil sige at skulle forhandle og skabe resultater i et spændingsfelt mellem mange forskellige interesser, har han tidligere fortalt til Fyens Stiftstidende.

Selv er han stolt over de resultater, der er skabt med ham som borgmester for Nyborg Kommune de seneste fire år. Ikke mindst, at det er lykkedes at gøre kommunen teknisk gældfri. Samtidig er Nyborg den kommune på Fyn, der har relativt størst befolkningstilvækst.

Han gør dog meget ud af at understrege, at resultaterne er skabt af et samlet byråd over en længere årrække. Samtidig lægger han vægt på at være et empatisk menneske, der er i stand til at se tingene fra flere sider. Til hans samling af bøger hører da også "Kammerater", der handler om LO-formand Hans Jensens tid i fagbevægelsen.

Når han skal stresse af, sker det ofte med en god bog, men han nyder også at bruge søndagen på at se sine store sønner spille håndbold i den lokale idrætshal.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB

Da Alphonse Tchami kørte over hajtænderne

Odense

Uhyggen breder sig søndag

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce