Annonce
Gear

Porsche forbedrer sin bestseller

Forfra er der ikke de store forandringer, bortset fra at man nu kan bestille Porsche Macan med avancerede lygter, som er kendt fra langt dyrere modeller. Foto: Porsche

Macan får nyt design og mere moderne infotainment.

Macan er den mest populære Porsche-model, hvis vi kigger på salgstallene, og siden lanceringen i 2014 er der solgt mere end 350.000 eksemplarer. Interessant nok er især kineserne vilde med den mindste Porsche-SUV og tegner sig alene for over 100.000 af de solgte biler.

Derfor var det også i Shanghai, at tyskerne for nylig præsenterede den faceliftede Macan. Porsche plejer normalt at gå lidt forsigtigt til værks i forbindelse med facelift, men denne gang har det udvendige design også fået den helt store tur: Den vigtigste nyhed er baglygterne, som er blevet ændret markant, så Macan har fået samme karakteristiske LED-lygtebånd som på bl.a. Panamera og Cayenne, og som sågar den kommende helt nye 911'er også vil få.

Inde i kabinen er den store nyhed, at der er kommet en større skærm i midterkonsollen. Den er nu på 11 tommer, hvilket er noget af en opgradering i forhold til dagens model, der må nøjes med en syv tommer af slagsen.

Annonce
Det kendte lygtebånd fra bl.a. Panamera og Cayenne har nu fundet vej til Macan, og det pynter virkelig. Foto: Porsche

Komfortabel kørsel

Tyskerne beretter også om et nyt rat, som er hentet fra 911, men dog ekstraudstyr. Med opdateringen af modellen udvider Porsche også udbuddet af assistentsystemer til Macan. Eksempelvis giver den nye køassistent inklusive adaptiv fartpilot mulighed for mere komfortabel og afslappet kørsel i hastighedsområdet op til 60 km/t. Systemet kan ikke blot accelerere og bremse delvis automatiseret, det kan også assistere med styringen ved køkørsel eller i tæt trafik. Systemet så vi første gang i en Audi.

Motorprogrammet er der endnu ingen oplysninger om, så vi gætter på, at der fortsat vil være tre benzinvarianter, og at der ikke kommer en dieselvariant. I hvert fald ikke foreløbig. Priserne for den faceliftede model er endnu ikke klar, men den nuværende Macan koster fra 995.000 kr.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1994: Bølge af tyverier på Odense Friskole

1994 Eleverne på Odense Friskole skal til at holde vagt i klasselokalerne under den fælles morgensang. På skift skal en enkelt elev fra hver klasse blive tilbage, når de andre er til morgensamling i gymnastiksalen. Årsagen er, at skolen i den sidste halvanden uge er blevet ramt af en bølge af tyverier – blandt andet fra elevernes tasker, der ubevogtet er ladt tilbage i klasselokalerne under morgensangen. - Nogle personer har tilsyneladende fået øje på, hvor let det er at komme ind på vores skole. Så nu har vi skærpet agtpågivenheden og aftalt en vagtordning. Eleverne har også fået besked på, at de skal undgå at efterlade penge eller andre værdier i skoletasken, siger skolebestyrer Torsten Johannesen. 1969 Den 21-årige Eva Haraldsted fra Aarhus har stævnet den engelske fodboldspiller George Best, Manchester United, for brudt ægteskabsløfte. Et forlydende i London vil vide, at den danske pige vil have sin tidligere forlovede til at betale hende 20.000 pund ( cirka 360.000 kroner). George Best bekræfter, at han har modtaget stævningen fra den danske pige men har ingen kommentarer ud over, at ”det vist er bedst, at hun rejser hjem til Danmark nu”. Eva Haraldsted traf Georg Best, da hun forsøgte at skaffe hans autograf til sin daværende, danske forlovede. Hun rejste senere til England og blev midtpunktet i mange romantiske forlydender, der opstod om hende og den engelske fodboldspiller. 1944 Prisudvalget i Odense Købstad offentliggør i dag en bekendtgørelse, hvorefter der straks træder maksimalpriser i kraft for juletræer, der sælges her i byen såvel i engros- som i detailhandel. Priserne er fastsat specielt gældende for Odense og godkendt af Prisdirektoratet. De må derfor ikke overskrides uanset tidligere indgåede aftaler om højere priser og avancer. Efter de nye prisbestemmelser må juletræer i almindelige sorter gran koste fra 1,25 kroner til syv kroner pr. stk., medens der for finere træsorter, ædelgran, nordmannsgran og lignende, må tages fra to kroner til 11,75 kroner. Priserne gælder for størrelser fra mellem 60 centimeter til højest 3 ½ meter. Handlen med juletræer er kun så småt begyndt i byen.

Danmark

Live: Syv mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter omfattende politiaktion - følg forløbet her

Annonce