Annonce
Rejser

Populært hos Amazing Tours: På safari i Karen Blixens fodspor

Når man er på safari har man følgeskab af en safariguide - en såkaldt - ranger, der kender naturen og ved hvor dyrene opholder sig. Foto: Jens Thykier, Amazing Tours

Karen Blixens hus i Kenya er et populært turistmål, når Amazing Tours sender safarigæster til Afrika.

Forestil dig, at du kan høre en puslen på den anden side af teltdugen. Du ved ikke, om det er en bøffel, en flodhest eller noget helt tredje, men du kan fornemme, at dyret er helt tæt på.

På safari i Afrika får du lov at komme helt tæt på de vilde dyr, men der er ingen grund til bekymring. I hvert fald ikke, hvis du spørger Jens Thykier, der er indehaver af rejseselskabet Amazing Tours, der blandt andet arrangerer safarirejser til Afrika.

- Det er så sikkert, som det kan være. Vi skal huske, at dyrene ikke jager os. Når man bor i et åbent safariområde, skriver man under på, at det er på eget ansvar. Men jeg kan ikke engang huske, hvor mange år vi skal tilbage, siden der sidst er sket noget, og så har det været, fordi folk ikke har fulgt reglerne, forklarer han.

Har man ikke mod på at bo så tæt på dyrene, som man gør i en teltlejr, kan man vælge at bo i en lodge, der er et afrikansk-inspireret hotel med klassiske hotelfaciliteter. Men både i teltlejrene og i lodge-områderne skal man have følgeskab af en safariguide - en såkaldt ranger - hvis man bevæger sig mellem sit værelse og restauranten efter mørkets frembrud.

Følger man reglerne, er der altså ikke noget at bange for, ifølge Jens Thykier.

- Farligt er det ikke, men spændende, ja, siger han.

Annonce

Gode råd til safarirejsen

Det koster typisk en afgift på omkring 100 dollar om dagen pr. person at opholde sig i de afrikanske nationalparker.En safari indebærer som regel helpension, så man får alle måltider dækket.

Udbuddet af overnatningssteder er begrænset på savannen. Det er derfor et spørgsmål om udbud og efterspørgsel, og det gør priserne højere.

Det er en god idé at pakke let, når man skal på safari, for der er ikke meget bagageplads i safaribilerne og på de små indenrigsfly.

Der er som regel ikke plads til mere end 10-15 kilo bagage.

Husk en fleecetrøje til de kølige morgener, short eller nederdel og let tøj i neutrale farver til dagtimerne.

Derudover er det vigtigt med en hat, der kan skærme for den stærke sol.

Husk også et godt kamera.

Nogle afrikanske lande har malariamyg og andre har ikke, så tjek med din læge om malariamedicin og eventuelle vaccinationer er nødvendige.

Du kan møde Amazing Tours på messen Ferie-Fritid 2019 i Odense fra 25.-27. januar.

Kilde: Jens Thykier fra Amazing Tours

Kenya er danskernes foretrukne safaridestination. Foto: Jens Thykier, Amazing Tours

Kenya hitter

Det er både muligt at tage på safari i Østafrika og Sydafrika, og ifølge Jens Thykier er Kenya den mest populære destination.

- Det er på grund af Karen Blixen. Det tror jeg altid, det vil være for os danskere. Man kan komme ind og se hendes hus, og stort set alle danskere, der rejser til Kenya er forbi huset. Det står meget højt på listen, især hos den midaldrende og ældre generation, forklarer han.

En safarirejse hører til blandt de dyrere rejsetyper, og måske af den grund er mange af Amazing Tours' kunder midaldrende. Der er dog også familier, der tager af sted i flere generationer i forbindelse med mærkedage eller runde fødselsdage. Jens Thykier anbefaler, at børn er syv år eller ældre, hvis de skal med på safari.

- Er de under syv år, er de for små, for man skal også gerne kunne være stille, når man er ude på savannen og skal finde dyrene, siger han.

Er midlerne ikke til den helt store safaritur, er der mulighed for at smage på savannelivet på andre måder.

- Verdens bedste safari finder du i Østafrika, men du kan også tage på safari i Sydafrika, som er noget billigere. Vi sælger en del kør-selv-ferie i Sydafrika, hvor safari er en del af alle oplevelserne. Og så er det en anden pris, vi snakker om, siger Jens Thykier.

For at få den fulde oplevelse anbefaler han, at man er af sted en uges tid.

Hanløve fotograferet i Kenya. Foto: Jens Thykier, Amazing Tours
Zebraer fotograferet fra en luftballon. Foto: Jens Thykier, Amazing Tours
Det er en god idé at medbringe et godt kamera. Foto: Jens Thykier, Amazing Tours
Solnedgang over savannen. Foto: Jens Thykier, Amazing Tours
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Tyve brød gennem mur til Matas

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Fyn For abonnenter

Sørens gård køres over af jernbanen: Gid staten bare ville opkøbe mig

Fyn

Parti går i folketingssalen for at få bygget ny jernbane to år tidligere

Annonce