Annonce
Trekantområdet

Populær pølsemand ærgrer sig: Naboernes nedlukning koster ham kassen

- Jeg har ringet til corona-hotline for at høre til reglerne, og vi må gerne holde åbent, fordi vi står ude i det fri og sælger vores varer. Men der må maksimum være ti kunder ad gangen. Men lige nu kommer der heller ikke så mange kunderne, når de andre i området har lukket, siger Kim Nielsen, der bestyrer pølsevognen på Egtved Allé ved siden af Elgiganten. Foto: John Ahle Petersen
Pølsemand Kim Nielsen plejer at have mange kunder ved denne tid, fordi han ligger nabo til nogle af byens største forretninger. Men lige nu holder de lukket, og så er der blevet langt mellem bilerne på den ellers så travle parkeringsplads.
Annonce

Kolding: Normalt er jul og nytår en travl højtid for Kim Nielsen, når han går på arbejde som pølsemand. For når han dagligt slår døren op til sin karakteristiske, gule pølsevogn, så er der gennem dagen en stadig strøm af af kunder, som har været inde at handle hos Elgiganten, Harald Nyborg eller de andre storbutikker, der ligger på Egtved Allé modsat Kolding Storcenter.

Men denne jul er blevet anderledes, erkender pølsemanden på det normalt så trafikerede hjørne ved Elgiganten. Han må ganske vist holde åbent, helt som han plejer, men det må hans naboer til gengæld ikke. Og det koster ham en meget stor del af omsætningen, at folk ikke er ude for at købe elektronik, biludstyr og legetøj i butikkerne omkring ham.

- Normalt vil jeg sige, at det her er landets bedste pølsevogn. Den har kørt godt i alle de tolv år, hvor jeg har stået her som bestyrer af den. Men lige nu oplever vi desværre et stort fald i antallet af kunder, selv om vi holder åbent hver eneste dag, siger Kim Nielsen, der vurderer, at på en almindelig dag, mister han omsætning svarende til 5000-8000 kroner.


Vi regnede med at lave en omsætning på 40.000 kroner. Men det endte med, at vi solgte for 700 kroner. Det skal dog siges, at det også var et møgvejr med regn og storm, så det var heller ikke et vejr, hvor man har lyst til at stå udenfor og spise en hotdog.

Kim Nielsen, pølsemand


Og han nævner, at eksempelvis er søndag den 27. december den største dag på året for pølsevognen, der ligger perfekt på hjørnet mellem Elgiganten og den store p-plads, som servicerer kunderne på Egtved Allé.

- Den dag havde jeg lavet en vagtplan med fire på arbejde, og vi regnede med at lave en omsætning på 40.000 kroner. Men det endte med, at vi solgte for 700 kroner. Det skal dog siges, at det også var et møgvejr med regn og storm, så det var heller ikke et vejr, hvor man har lyst til at stå udenfor og spise en hotdog, fortæller Kim Nielsen.

Annonce

Ret i sine spådomme

Pølsemanden er godt klar over, at landet er ramt af corona, og derfor risikerer man også at blive ramt som pølsevogn, selv om man godt må holde åbent. Men han erkender, at han er en anelse skeptisk overfor værdien af at lukke så meget ned i samfundet, og han synes også, at reglerne har tendens til at ramme skævt. Blandt andet når hans egne naboer skal holde lukket og har gjort det siden den 23. december.

- Det er nok der, hvor jeg synes, der er tale om unfair konkurrence. For hvorfor må Elgiganten og Harald Nyborg ikke holde åbent, når man kan gå over i Bilka lige overfor og købe mange af de præcis samme varer, spørger pølsemanden.

Som det ligger lige nu, må Elgiganten og de andre store butikker først åbne igen den 17. januar, og hvis man spørger Kim Nielsen, så er der udsigt til, nedlukningen fortsætter hele januar ud.

-  Jeg har haft ret i alle mine spådomme indtil nu, så jeg forventer, at når vi kommer til den 17. januar, så kommer statsministeren og siger, at hun forlænger nedlukningen for resten af måneden, siger han.

Annonce

De støtter os

Selv om de store naboer holder lukket, er der stadig nogen grund til at holde pølsevognen åben, fortæller Kim Nielsen.

- For det første kommer der folk her ud, som ikke er klar over, at de store butikker er lukket. Når de er her, er der flere, som gerne vil have en pølse eller en hotdog. Og for det andet har Elgiganten jo åbent i udleveringen for folk, der har købt varer på nettet. Jeg har også haft besøg flere gange af de ansatte henne fra autofirmaerne, som er rigtig flinke til at støtte os, fortæller Kim.

Så en frivillig nedlukning af pølsevognen ligger ikke i kortene. Ganske vist holdt han lukket den 31. december, men ellers bliver der serveret pølser herude altid.

- Vi har snakket om at holde lukket, men det tager lang tid at bygge en pølsevogn op, så jeg er bekymret for, hvad der sker, hvis vi begynder at lukke ned. Nu har jeg haft pølsevognen i tolv år, uden at vi har holdt lukket, og personalet bakker også op og siger, at vi skal blive ved med at holde åbent, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Så konservativ, at det gør noget: Populær minister er ikke kandidat til CDU-formandspost, men fremtidens mand i tysk politik

Coronavirus

Pfizer skruer ned for leverancer: Heunicke ser med stor alvor på situationen

Sport

Værsgo til VIP-menu hjemme foran husaltret - Odense Håndbold-sponsorerne kan hente take-away gallamenu før søndagens storkamp

Annonce