Annonce
Assens

Populær friskole med børnehave og vuggestue tæt på skov klar til at indvie 12 millioner kroners byggeprojekt: - Derfor tager vi lige en puster

Viceskoleleder Kim Hedegaard, Skoleleder Tina Blaabjerg og pædagogisk leder Dorte Birk foran de nybyggede lokaler til personalet på Frøbjerg Orte Friskole Børnehave og Vuggestue. Foto: André Majlund Jensen
Onsdag den 11. maj indvier Frøbjerg Orte Friskole Børnehave og Vuggestue deres 12 millioner kroners byggeprojekter, hvor de både har optimeret og udvidet rammerne for både børn og personale. Det skal styrke sammenhængskraften, lyder det.

Frøbjerg/Orte: Planerne har været der i mange år, byggeriet har været i gang i 14 måneder - med hvad der eller hører sig til af logistiske udfordringer - og så skulle der også lige være penge til det hele.

Derfor er onsdag den 11. maj en dag, som Frøbjerg-Orte Friskole, Børnehave og Vuggestue har glædet sig til.

Her kan de nemlig endelig afholde indvielsen af det byggeri, der ifølge skoleleder Tina Blaabjerg er med til at fuldende fortællingen om skolen, børnehaven og vuggestuen.

Annonce

- Det har jeg faktisk ikke tænkt på før nu, men den her mellemgang visualiserer det meget godt, da den er blevet et direkte bindeled mellem skolen og børnehave og vuggestue, forklarer hun.

I baggrunden kan man skimte dem mellemgang, der fysisk binder børnehaven og vuggestuen sammen med skolen. Foto: André Majlund Jensen

Byggeriet har omfattet en udvidelse af børnehaven og vuggestuen samt nye lokaler til administration og personale.

- Det har fra starten af været en prioritet for os at skabe et område, hvor der er plads til alle i personalegruppen, og det har vi nu, siger Tina Blaabjerg.

Investering i fremtiden

Det har kostet 12 millioner kroner at indfri projektet, hvilket er to millioner kroner mere, end hvad de først havde budgetteret med. Skolen har rejst størstedelen af pengene selv, hvilket er i omegnen af to tredjedele af beløbet, forklarer Tina Blaabjerg. Resten af finanserne har de skaffet gennem et realkreditlån.

- Det er noget, vi har indregnet i vores budgetår, så det har ikke været sådan, at vi har været ude og skulle priserne op pr. barn, siger hun og tilføjer, at det kan de i øvrigt ikke bare gøre.

Ledelsen på skolen forklarer også, at investeringen har været central for skolens fremtid, da byggeriet af de nye lokaler er med til at gøre dem mere attraktive for både kommende børn og kolleger.

I forvejen er en plads på skolen særdeles eftertragtet, hvilket Tina Blaabjerg kalder for et positivt problem.

- Det er først her for nyligt, at vi har skullet arbejde med ventelister, og det kræver noget ekstra planlægning, så man ikke lige pludselig ender med nogle skæve årgange, siger hun.

Derudover har ledelsens også den filosofi, at hvis de investerer i medarbejdernes velfærd, så er det også nemmere at både fastholde og tiltrække kolleger.

Frøbjerg Orte - Friskole - Børnehave - Vuggestue

Oprettet i 1993 efter lukning af Orteskolen.

Nu er der 184 elever på skolen. Med børnehave og vuggestue kommer tallet op på 280 børn.

Der er 18,4 elever pr. klasse.

I 2011 købte skolen børnehaven, hvorefter de udvidede med en vuggestue i 2014.

Annonce

Skal nydes

Byggeriet betegner Tina Blaabjerg som afslutningen på fase to i en samlet helhedsplan for skolen.

I fase ét var idéen at få de to medarbejdergrupper fra henholdsvis skolen og børnehaven samt vuggestuen til at blive rystet rigtigt sammen som en sammentømret medarbejdergruppe.

- Bare fordi man binder nogle lokaler sammen, betyder det ikke nødvendigvis, at man lærer at arbejde sammen. Derfor startede vi med at sende vores medarbejder på kurser, så de kunne lære hinanden bedre at kende.

Næste led i helhedsplanen er fase tre, hvor der måske skal investeres i nogle større busser, der kan hente og bringe børnene, de antallet elever, der bor længere væk fra skolen, er stigende.

Det har dog lidt tid at løbe på. Det er nemlig ikke bare lige sådan at gennemføre et så stort byggeprojekt et sted, hvor omkring 280 børn har deres daglige gang.

- Derfor tager vi lige en puster, inden vi går i gang med noget nyt, siger Tina Blaabjerg, der sammen med resten af ledelsen i form af den pædagogiske leder Dorte Birk og viceskoleleder Kim Hedegaard stadig er ved indrette det nye kontor, som de brugt i omtrent to uger nu.

- Man finder virkelig ud af, hvad man bruger og ikke bruger, for alt det vi ikke bruger, står stadig på det gamle kontor, griner skolelederen.

Man finder virkelig ud af, hvad man bruger og ikke bruger, for alt det vi ikke bruger, står stadig på det gamle kontor

Tina Blaabjerg, Skoleleder Frøbjerg Orte Friskole, Børnehave og Vuggestue

Der er officiel indvielse af lokalerne med rundvisning taler, sang, gaveoverrækkelse og pølsevogn onsdag eftermiddag fra klokken 13 til 17.

Frøbjerg Orte Friskole, Børnehaven og Vuggestue indvier deres nye lokaler onsdag eftermiddag. Foto: André Majlund Jensen
Frøbjerg Orte Friskole, Børnehaven og Vuggestue indvier deres nye lokaler onsdag eftermiddag. Foto: André Majlund Jensen
Frøbjerg Orte Friskole, Børnehaven og Vuggestue indvier deres nye lokaler onsdag eftermiddag. Foto: André Majlund Jensen
Annonce
Nyborg For abonnenter

Kæmpelager af tyvekoster fundet i landsby: Brødre tiltalt for så mange forhold, at anklageren var ved at miste pusten

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Assens

Henrik gav afslag til flere unge - frygter sygdom for sine 36.000 høns: - Det er en exceptionel dyr affære

Middelfart For abonnenter

Jæger fandt tre halshuggede rådyr i vejkant: - Det er noget forbandet svineri det der

Odense

Politiet fangede brandstiftere på film: Nu er to mænd anholdt

Erhverv For abonnenter

Hummer og hjortekød gav røde tal: Grossist på havnen hårdt ramt af nedlukninger

Bryggeri varsler dyrere øl: Tørke og krig sender forbrugerne til lommerne - endnu engang

Nyborg

Femårig død i tragisk ulykke - sagen undersøges nærmere

Odense For abonnenter

Hele Nicks familie var hjemme i rækkehuset, da branden brød ud: Krydsede afspærring og løb op til huset

Lærlingen Carl Emil gider ikke mere bullshit: Skolens maskiner er ældre, end min far

Odense For abonnenter

Her er billetprisen for at køre med Odense Letbane - du kan ikke købe billet på stationerne

Se billederne: Kom med ind i Victor og Birgittes vilde drømmehus med 360 graders terrasse, snedkerkøkken og privat shelter direkte ned til åen

Odense

Asbestkaos i Højstrupparken: Udskældt firma er stadig på byggepladsen - elektrikere udsat for asbeststøv trods løfte om sikre arbejdsforhold

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Ærteavler idømt stor bøde: 140 plukkere måtte deles om fire toiletter – Vi er udsat for magtfordrejning

Odense

Lokale projekter: Søg om dette års Borgerne Bestemmer-penge

Annonce