Annonce
Odense

Populær e-sportsturnering tager et år mere i Odense

Det danske hold Astralis løb i 2018 med førstepladsen og millionpræmien i den store e-sportsturnering i Odense Congress Center. Men en ny aftale på plads mellem firmaet ESL og Odense Sport & Event vender turnerningen tilbage i 2020. Arkivfoto: Jakob Haugaard Christiansen
Med 26.000 gæster til den seneste udgave i december er tyske ESL nu klar til at lægge stor e-sportsturnering i Odense igen i 2020. Den flyttes dog til efteråret.
Annonce

Den internationale gaming-konference Odincon i Odense Congress Center vender nu tilbage til Odense i 2020. Det oplyser Odense Sport & Event i en pressemeddelelse. En treårig sponsoraftale med Odense Kommune omkring eventet, der også rummer en stor turnering i computerspillet CS:GO, udløb ellers med udgangen af 2019, men folkene bag tror på mulighederne i endnu en messe og finale - også selv om en ny sponsoraftale med kommunen endnu ikke er faldet helt på plads.

2019-udgaven af Odincon blev da også den hidtil største med 26.000 gæster og store spilfirmaer som Playstation, Nintendo og Activision, der også slog vejen forbi. Og det efterlader en tro på potentialet i en stor messe, hvor man kombinerer en turnerning i CS:GO med en millionpræmie på højkant og så et stort udstillingsområde med det nyeste indenfor spil og gadgets.

- Nogle gange skal man smede, mens jernet er varmt, og efter at have evalueret på sidste års arrangement kan vi tydeligt mærke på både udstillere og gæster, at de er mere end klar på et Odincon i 2020. Vi har hele tiden set et stort potentiale i at have en gaming-messe i internationalt format i Odense, og vi er derfor ualmindeligt glade for, at vores partnere har lyst til at bygge videre på den fælles succes, fortæller Enrico Augustinus, administrerende direktør i Odense Sport & Event, der ejer Odense Congress Center.

Den helt store partner er verdens største e-sportsvirksomhed, tyske ESL, der står bag serien af turneringer, der har bragt det danske e-sportshold Astralis til tops. ELS ser også frem til at komme tilbage:

- Partnerskabet med Odense Sport & Event har været en stor oplevelse for os, og det har været fantastiske og udsolgte e-sportsevents. Vi er glade for at kunne samarbejde på nye projekter igen og takker det passionerede danske e-sportsmiljø for deres fortsatte støtte, fortæller Ulrich Schulze, Senior Vice President Product ved ESL.

Annonce

Flyttes til efteråret

I modsætning til tidligere år vil Odincon’20 blive afviklet allerede i løbet af efteråret og ikke, som tidligere år, i december. Den nye dato er dog ikke en ulempe, fortæller Enrico Augustinus:

- Efteråret er reelt en bedre timing. Det betyder, at udstillerne kan fokusere alle ressourcer på messen i stedet for at skulle håndtere julesalget samtidig. Og for gæsterne tager det noget af travlheden ud af december, forklarer han.

Mens aftalen med ESL nu er på plads, så mangler man endnu en underskrift på en ny sponsoraftale med Odense Kommune. Borgmester Peter Rahbæk Juel (S) glæder sig dog over, at den første del med ESL er på plads:

- Det er et event, som giver fantastiske oplevelser for tusindvis af mennesker. Samtidig er det med til at vise Odense som en by med et stærkt fokus på robotvirksomheder og techbranchen. Det er helt afgørende, hvis byen skal kunne rekruttere de mange dygtige medarbejdere, som vores fremadstormende robotvirksomheder har brug for, siger Peter Rahbæk Juel.

Datoerne for dette års Odincon meldes ud til foråret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde

Efter kuldsejlet festival: Caroline er overrasket over Kertemindes krav om tilbagebetaling af halv million

Erhverv

Skænkestue med 150 øl i Plums Gård

OB

OB i ro mellem den sikre og den vilde løsning

Sport

Intet alternativ til sejr for Otterup HK

Fyn

Ugens fynske Covid-19 status: Vaccinationer vinder langsomt frem, smitten falder næsten overalt, og så lurer britisk mutation i det fynske

Annonce