Annonce
Erhverv

Populær direktør rejser: Duo skal styre fynsk blomstergigant

Gasa Groups administrerende direktør Niels Søren Rasmussen (i midten) forlader virksomheden i forbindelse med salget til Erhvervsinvest og tager på en tre måneder lang ferie. Økonomidirektør Claes Riber (til venstre) og driftsdirektør Daniél Vesterlund (til højre) skal i fællesskab være den øverste ledelse. Foto: Gasa Group

Den store blomstereksportør Gasa Group skal i fremtiden styres af to direktører i fællesskab - en fra salgsafdelingen og en fra økonomi.

En revisor og en sælger skal sammen være øverste chef for en af Fyns største virksomheder, blomstereksportøren Gasa Group. Den hidtidige økonomidirektør Claes Riber og den hidtidige salgsdirektør Daniél Vesterlund bliver øverste ansvarlige, når virksomhedens administrerende direktør, Niels Søren Rasmussen, snart stopper.

Direktørskiftet sker i forbindelse med, at DLG sælger virksomheden til investeringsselskabet Erhvervsinvest.

- Jeg er i bund og grund landmand og ejer selv et landbrug sammen med min far på Mols. Så selv om jeg er blevet grebet af blomsterbranchen i de seneste år, vil jeg gerne tilbage til et job i forbindelse med landbruget, siger Niels Søren Rasmussen.

Han var direktionsassistent og personalechef i DLG, da han i oktober 2011 blev sendt til datterselskabet Gasa Group, hvor der var mange problemer at få styr på. To år senere blev han udnævnt til administrerende direktør, og siden er han blevet meget populær blandt de gartnere, som Gasa Group har et meget tæt samarbejde med.

- Det er jeg da glad for at høre, for der var temmelig meget skeptisk over for mig i begyndelsen, siger 41-årige Niels Søren Rasmussen, der fortsætter sin karriere i DLG, når han har været på en tre måneder lang ferie med sin hustru og deres to drenge på fem og syv år.

I den nye ledelse har Daniél Vesterlund grundig erfaring fra omkring 20 års handel med blomster - heraf en stor del i Odense-virksomheden Bøg Madsen, hvor han blev ansat i 2004. Bøg Madsen blev i 2012 købt af Gasa Group. Han begyndte karrieren på Sjælland og bor stadig i Køge.

Økonomidirektør Claes Riber har også beskæftiget sig med blomster i mange år, for efter fem år som revisor blev han i 1993 ansat i frøfirmaet Dæhnfeldt. Derfra kom han i 2009 til et andet blomsterfrø-firma Sakata Ornamentals, som han forlod i 2011 til fordel for Gasa-jobbet. Claes Riber har en fynsk baggrund med studentereksamen fra Sct. Knuds Gymnasium og bor i Åløkkekvarteret i Odense.

Annonce
Odense For abonnenter

Tiltale mod 32-årig: Sendte bud efter Abdinurs drabsmand og to andre med skarpladte pistoler

Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart

Anklager kræver trecifret millionbøde til Dan-Bunkering og vil sende direktør i fængsel

Fyn For abonnenter

Forening svindlede med indsamling til kræftramte børn: Formand ville frifindes i landsretten - fik langt hårdere straf

Kerteminde

Tina åbner klinik på sin landejendom: Nu mangler hun bare et behåret ben

Odense

Første uheld: Letbanen støder sammen med personbil under testkørsel

Forsker: Sygeplejerskers opsigelser kan blive kendt ugyldige

Nyborg For abonnenter

Unge i Nyborg får deres helt eget byråd

Navne

Fynske dødsfald

Nordfyn

Telefonstorm på værkstedet: - Folk reagerer først, når Peter Tanev siger, at nu kommer vinteren

Politikere vil have en forklaring: Utrygt og bekymrende, at Forsvaret ikke delte viden om PFAS-forureninger

Fyn

Hun brænder for det frivillige arbejde for udsatte mennesker: Derfor skal Sarwa Sharif være Årets Fynbo

Odense For abonnenter

Manden med arret gør op med den voksne, der forgreb sig på ham som lille: Skriver "afskedsbrev til min pædofil"

OB

Lars Høgh i sin bog om OB's bestyrelsesformand: Niels Thorborg tog mig aldrig over på sit hold

Annonce