Annonce
Erhverv

Populær direktør rejser: Duo skal styre fynsk blomstergigant

Gasa Groups administrerende direktør Niels Søren Rasmussen (i midten) forlader virksomheden i forbindelse med salget til Erhvervsinvest og tager på en tre måneder lang ferie. Økonomidirektør Claes Riber (til venstre) og driftsdirektør Daniél Vesterlund (til højre) skal i fællesskab være den øverste ledelse. Foto: Gasa Group

Den store blomstereksportør Gasa Group skal i fremtiden styres af to direktører i fællesskab - en fra salgsafdelingen og en fra økonomi.

En revisor og en sælger skal sammen være øverste chef for en af Fyns største virksomheder, blomstereksportøren Gasa Group. Den hidtidige økonomidirektør Claes Riber og den hidtidige salgsdirektør Daniél Vesterlund bliver øverste ansvarlige, når virksomhedens administrerende direktør, Niels Søren Rasmussen, snart stopper.

Direktørskiftet sker i forbindelse med, at DLG sælger virksomheden til investeringsselskabet Erhvervsinvest.

- Jeg er i bund og grund landmand og ejer selv et landbrug sammen med min far på Mols. Så selv om jeg er blevet grebet af blomsterbranchen i de seneste år, vil jeg gerne tilbage til et job i forbindelse med landbruget, siger Niels Søren Rasmussen.

Han var direktionsassistent og personalechef i DLG, da han i oktober 2011 blev sendt til datterselskabet Gasa Group, hvor der var mange problemer at få styr på. To år senere blev han udnævnt til administrerende direktør, og siden er han blevet meget populær blandt de gartnere, som Gasa Group har et meget tæt samarbejde med.

- Det er jeg da glad for at høre, for der var temmelig meget skeptisk over for mig i begyndelsen, siger 41-årige Niels Søren Rasmussen, der fortsætter sin karriere i DLG, når han har været på en tre måneder lang ferie med sin hustru og deres to drenge på fem og syv år.

I den nye ledelse har Daniél Vesterlund grundig erfaring fra omkring 20 års handel med blomster - heraf en stor del i Odense-virksomheden Bøg Madsen, hvor han blev ansat i 2004. Bøg Madsen blev i 2012 købt af Gasa Group. Han begyndte karrieren på Sjælland og bor stadig i Køge.

Økonomidirektør Claes Riber har også beskæftiget sig med blomster i mange år, for efter fem år som revisor blev han i 1993 ansat i frøfirmaet Dæhnfeldt. Derfra kom han i 2009 til et andet blomsterfrø-firma Sakata Ornamentals, som han forlod i 2011 til fordel for Gasa-jobbet. Claes Riber har en fynsk baggrund med studentereksamen fra Sct. Knuds Gymnasium og bor i Åløkkekvarteret i Odense.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1994: Bølge af tyverier på Odense Friskole

1994 Eleverne på Odense Friskole skal til at holde vagt i klasselokalerne under den fælles morgensang. På skift skal en enkelt elev fra hver klasse blive tilbage, når de andre er til morgensamling i gymnastiksalen. Årsagen er, at skolen i den sidste halvanden uge er blevet ramt af en bølge af tyverier – blandt andet fra elevernes tasker, der ubevogtet er ladt tilbage i klasselokalerne under morgensangen. - Nogle personer har tilsyneladende fået øje på, hvor let det er at komme ind på vores skole. Så nu har vi skærpet agtpågivenheden og aftalt en vagtordning. Eleverne har også fået besked på, at de skal undgå at efterlade penge eller andre værdier i skoletasken, siger skolebestyrer Torsten Johannesen. 1969 Den 21-årige Eva Haraldsted fra Aarhus har stævnet den engelske fodboldspiller George Best, Manchester United, for brudt ægteskabsløfte. Et forlydende i London vil vide, at den danske pige vil have sin tidligere forlovede til at betale hende 20.000 pund ( cirka 360.000 kroner). George Best bekræfter, at han har modtaget stævningen fra den danske pige men har ingen kommentarer ud over, at ”det vist er bedst, at hun rejser hjem til Danmark nu”. Eva Haraldsted traf Georg Best, da hun forsøgte at skaffe hans autograf til sin daværende, danske forlovede. Hun rejste senere til England og blev midtpunktet i mange romantiske forlydender, der opstod om hende og den engelske fodboldspiller. 1944 Prisudvalget i Odense Købstad offentliggør i dag en bekendtgørelse, hvorefter der straks træder maksimalpriser i kraft for juletræer, der sælges her i byen såvel i engros- som i detailhandel. Priserne er fastsat specielt gældende for Odense og godkendt af Prisdirektoratet. De må derfor ikke overskrides uanset tidligere indgåede aftaler om højere priser og avancer. Efter de nye prisbestemmelser må juletræer i almindelige sorter gran koste fra 1,25 kroner til syv kroner pr. stk., medens der for finere træsorter, ædelgran, nordmannsgran og lignende, må tages fra to kroner til 11,75 kroner. Priserne gælder for størrelser fra mellem 60 centimeter til højest 3 ½ meter. Handlen med juletræer er kun så småt begyndt i byen.

Danmark

Live: Syv mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter omfattende politiaktion - følg forløbet her

Annonce