Annonce
Erhverv

Populær direktør rejser: Duo skal styre fynsk blomstergigant

Gasa Groups administrerende direktør Niels Søren Rasmussen (i midten) forlader virksomheden i forbindelse med salget til Erhvervsinvest og tager på en tre måneder lang ferie. Økonomidirektør Claes Riber (til venstre) og driftsdirektør Daniél Vesterlund (til højre) skal i fællesskab være den øverste ledelse. Foto: Gasa Group

Den store blomstereksportør Gasa Group skal i fremtiden styres af to direktører i fællesskab - en fra salgsafdelingen og en fra økonomi.

En revisor og en sælger skal sammen være øverste chef for en af Fyns største virksomheder, blomstereksportøren Gasa Group. Den hidtidige økonomidirektør Claes Riber og den hidtidige salgsdirektør Daniél Vesterlund bliver øverste ansvarlige, når virksomhedens administrerende direktør, Niels Søren Rasmussen, snart stopper.

Direktørskiftet sker i forbindelse med, at DLG sælger virksomheden til investeringsselskabet Erhvervsinvest.

- Jeg er i bund og grund landmand og ejer selv et landbrug sammen med min far på Mols. Så selv om jeg er blevet grebet af blomsterbranchen i de seneste år, vil jeg gerne tilbage til et job i forbindelse med landbruget, siger Niels Søren Rasmussen.

Han var direktionsassistent og personalechef i DLG, da han i oktober 2011 blev sendt til datterselskabet Gasa Group, hvor der var mange problemer at få styr på. To år senere blev han udnævnt til administrerende direktør, og siden er han blevet meget populær blandt de gartnere, som Gasa Group har et meget tæt samarbejde med.

- Det er jeg da glad for at høre, for der var temmelig meget skeptisk over for mig i begyndelsen, siger 41-årige Niels Søren Rasmussen, der fortsætter sin karriere i DLG, når han har været på en tre måneder lang ferie med sin hustru og deres to drenge på fem og syv år.

I den nye ledelse har Daniél Vesterlund grundig erfaring fra omkring 20 års handel med blomster - heraf en stor del i Odense-virksomheden Bøg Madsen, hvor han blev ansat i 2004. Bøg Madsen blev i 2012 købt af Gasa Group. Han begyndte karrieren på Sjælland og bor stadig i Køge.

Økonomidirektør Claes Riber har også beskæftiget sig med blomster i mange år, for efter fem år som revisor blev han i 1993 ansat i frøfirmaet Dæhnfeldt. Derfra kom han i 2009 til et andet blomsterfrø-firma Sakata Ornamentals, som han forlod i 2011 til fordel for Gasa-jobbet. Claes Riber har en fynsk baggrund med studentereksamen fra Sct. Knuds Gymnasium og bor i Åløkkekvarteret i Odense.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Politiet: Giv os flere tip om Mark

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Faaborg-Midtfyn

Dommer fra arkitektkonkurrence står fast i forsvar af omstridt faaborg-bygning: Helios pirrer mine sanser

Annonce