Annonce
Nyborg

Populær badebro er åben igen

Dette syn har mødt badegæsterne store dele af sommerferien. Men nu er den kombinerede bade- og kajakbro ved Hesselhuset altså klar til brug igen. Arkivfoto: Carsten Olsen
To gange i løbet af juli blev badebroen ved Hesselhuset i Nyborg taget ud af drift. Nu meldes den dog klar til brug efter endnu en reparation.

Nyborg: Der er ikke noget at sige til, at der har været ekstra mange mennesker ved Storebæltsbadet i Nyborg denne sommer. Stedet har nemlig en af byens bedste badebroer, mens den populære bro ved Hesselhuset har været ude af drift. Ikke bare én, men hele to gange i løbet af juli.

Det gik allerede galt først på måneden, da et brofag rev sig løst og havnede på havets bund. Skaden blev repareret. Et par uger senere måtte kommunen dog skrive ud på Facebook, at badebroen ved Hesselhuset var lukket igen - angiveligt efter en påsejling.

"På grund af sommerferieafvikling kan vi ikke sige, hvornår det er udbedret. Vi beklager meget, når nu sommervarmen endelig er over os," hed det i beskeden til de undrende nyborgensere.

I denne uge blev broen dog meldt klar til brug efter endnu en reparation, oplyser driftschef i Nyborg Kommune, Jens Kimer-Jørgensen.

- Beslagene på broen var ødelagt, men vi har fået lavet nogle kraftige gevindstænger med fladjern på og spændt den sammen. Vi synes selv, det er en ret genial løsning, så nu håber vi på, at det holder, siger han.

Det sker med en tilføjelse om, at konstruktionen fortsat ikke lavet, så større både kan lægge til, sådan som det angiveligt er sket.

Mens badebroen ved Hesselhuset altså nåede at blive klar inden afslutningen på skolernes sommerferie, er der ikke udsigt til, at broen på Fyns Badestrand ved Knudshoved kan tages i brug i år.

I alt har Nyborg Kommune brugt 1,2 millioner kroner på de to broer, der var tænkt som et særligt tilbud til børnefamilier, fritidsaktive nyborgensere og turister. Badebroen På Fyns Badestrand blev også offer for vejr og vind, men på en lidt anden måde.

Kysten har nemlig forandret sig så meget, at kun den alleryderste del af broen stak ud i vandet.

Sagen er for længst blevet en varm politisk sommerkartoffel. Efter sommerferien vil formanden for Erhvervs- og Udviklingsudvalget, Peter Wagner Mollerup (V), indkalde konsulenter, rådgivere, entreprenører og kommunens egne folk til en snak om, hvad der er gået galt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce