Annonce
Fyn

Popkronprinsen kronede koncert med humor: Akustisk Christopher funklede på Magasinet

Christophers koncert på Magasinet torsdag aften var både en stor musikalsk og humoristisk oplevelse. Foto: Simon Staun
28-årige Christopher viste både musikalsk, menneskeligt og humoristisk format torsdag aften i Odense, hvor han spillede, jokede og sang smilene frem hos et overvejende feminint publikum.
Annonce

Koncert: Jeg er mand, 43 år og primært til hiphop og hård rock. Men jeg elskede hvert et sekund i selskab med popkronprinsen af Danmark, Christopher d. 3., torsdag aften på Magasinet.

Det er flovt at skrive det, fordi jeg har interviewet popsangeren, men det er min første koncert med manden, som efterhånden har flere hits på bagen, end der er tårne i fødebyen Tårnby.


At spille en sang akustisk, der normalt kræver masser af ”konfetti, røgkanoner og fuldt band”, som Christopher konstaterer, er lidt en lakmustest. Min klare dom er, at samtlige sange klarer testen med bravour.

Fra anmeldelsen


Jeg har fulgt Christopher tæt på afstand og ofte noteret mig, hvor meget hans veludviklede sans for humor og selvironi tiltaler mig. Hans ”Boller med mig i rugmarken” på P3 gav mig maveonde af grin, og torsdag aften var én lang cementering af, at min fornemmelse af hans komiske talent holder stik.

Allerede i sin velkomst til publikum tager han første stik ved at konkludere, at det er bedre at spise kartofler med brun sovs på Magasinet end flagermusesuppe i Wuhan i Kina, hvor han allerede i begyndelsen af karrieren bragede igennem med sine ligefremme popsange med åbenlyst globalt potentiale.

Som ikke inkarneret popfan skal man vare sig med at konkludere, at en dansk kunstner har internationalt potentiale. Men efter snart 20 år som anmelder skulle jeg mene, at jeg trods alt har øre for en god sangstemme og et catchy omkvæd. De parametre kan man roligt konstatere, at Christopher lever op til. For selv om han er umådeligt sjov, er det hans forførende stemme, timing og øre for velsmurt pop, der fascinerer.

2020-singlen ”Ghost” er det første eksempel af mange, hvor en medfødt elegance og naturlighed løfter de akustiske sange helt op under lysekronerne.

At spille en sang akustisk, der normalt kræver masser af ”konfetti, røgkanoner og fuldt band”, som Christopher konstaterer, er lidt en lakmustest. Min klare dom er, at samtlige sange klarer testen med bravour.

Det er tydeligt, at Christophers musik især har et godt tag i modne mænd, hvilket publikum på Magasinet understregede. Foto: Simon Staun

En sang som ”My Heart” er i albumversionen lige på kvalmegrænsen med linjer som: ”So tell me how to find another you, baby. I've looked underneath the stars”. På Magasinet sidder jeg guddødemig og begynder at mime med på teksten, som normalt ville få mig til at skifte kanal.

Jeg får næsten ondt af de mange inkarnerede fans, der får besked på, at de desværre ikke må synge med. Min klare fornemmelse er, at de har nok i Christophers stemme, som med et penduls selvfølgelighed svinger fra rendyrket falset til en mere potent og maskulin røst, når der er brug for et skud testosteron.

Annonce

Ingen er perfekte

At have fans tager Christopher ikke let på. Han tager rollen som forbillede på sig og kommer med en oprigtig opsang om indimellem at lade mobilen være slukket. At stoppe den evindelige jagt på likes og robotagtige stirren på Instagrams forvrængede billede af virkeligheden. En velment og effektfuld indledning til ”Irony”, hvor budskabet, at ingen er perfekte, går rent ind.

Sammen med de to kolleger, guitarist, bassist og pianist Mathias Sommer og guitarist Gustav Wolter byder Christopher på flere muntre indslag, som spreder latter. Et opkald fra Mads Langer til Mathias og Gustav om at droppe Christopher er sjovt tænkt, men det slår ikke favntaget med ”Twerk It Like Miley”.

- Når man fjerner alt andet end teksten og melodien er der nærmest tale om en ny sang, siger Christopher, inden trioen sætter gang i en country-udgave af sangen, som ville ryge direkte ind som nummer 1 på den amerikanske country-Billboard.

Det lyder himmelsk og understreger ligesom Natholdet-sangen ”First Like” med en tekst bestående af både hånlige og kærlige beskeder, at Christopher er i stand til at synge alt med overbevisning. Jeg gætter på, at han kunne synge manualen til min Kia Ceed og stadig skabe et hit. Jeg giver det første like.

Annonce

Sats alt på drømmen

At Christopher både mestrer country og fuldblods soul, slår han fast med aftenens vokale toppræstation på ”Just Kiss Me” fra sidste års udgivelse ”Under the Surface”. Mathias Sommer sørger for en sart orgelbund, mens Christopher synger så indlevende og sødmefuldt, at jeg ender med at sidde med trutmund og vente på et smækkys. Det er så bragende flot sunget, at Mathias og Gustav efterfølgende klapper om kap med publikum.

Det klæder i den grad Christophers sange at blive spillet akustisk. Countryversionen af "Twerk It Like Miley" var ét af aftenens ubetingede højdepunkter. Foto: Simon Staun

Beslutningen om at lave et medley med alle sangene fra debutalbummet ”Colors” fra 2012 er endnu et effektfuldt og vellykket greb, fordi sangene ubesværet smelter sammen. Når man hører summen af sangene, må man konkludere, at det var ret godt gået af en 17-årig gymnasieelev med et fritidsjob som lagermedarbejder.

Nogle gange skal man satse alt på drømmen. Det gjorde Christopher. Hvilket måske er inspirationen til eminente ”Leap of Faith”, der udkom som single tidligere på året. Sangen handler om at gribe nuet og ikke vente på, at store forandringer kommer af sig selv. Torsdag aften griber Christopher, Gustav og Mathias både nuet og 250 publikummere, hvoraf en venter hans første barn.

Det akustiske format resulterer i, at jeg ikke hører en Justin Timberlake-, Jack Johnson eller Pharrell Williams-klon. Kun 100 procent Christopher, og han holder hele vejen til Tårnby. Jeg vil vove minkpelsen og sige, at Christopher aldrig har lydt bedre end torsdag aften.

Om koncerten: Magasinet, Odense, torsdag 19. november: Christopher

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce