Annonce
Faaborg-Midtfyn

Pop-up: Kunsthåndværkere flokkes om butiksinitiativ

Hanne Skjellerup (t.v.), Hanne O'Reilly (i midten) og Anne-Marie Junge er tre af de kunsthåndværkere, hvis ting man kan finde i den nye butik. Foto: Maria Retoft Pedersen
Seks hobby-kunsthåndværkere er gået sammen om en fælles butik hos Hanne O'Reilly, hvor de udstiller og sælger deres værker. Butikken har åben hver weekend frem til jul - og længere endnu.
Annonce

Faaborg: Siden Hanne O'Reilly flyttede ind i huset på hjørnet af Havnegade og Holkegade for omkring tre år siden, har hun - når tiden har tilladt det - haft butik i det lille lokale ud mod vejen. Men for nylig nedlagde hun sit cvr-nummer og lukkede sin forretning. Hun arbejder fuld tid som tandplejer, og omsætningen i forretningen var ikke høj nok, til at det hele kunne løbe rundt.

- Det kunne simpelthen ikke betale sig, og jeg kunne ikke nå at fylde det hele ud selv, forklarer hun.

Men så opstod der en ny god idé:

- Selv om vi er rigtig mange hobbykunsthåndværkere her i byen, er der ikke mange steder, man kan udstille og sælge sine ting. Jeg slog op på Facebook, om der var nogen, der havde lyst til at gå sammen om at fylde butikken ud. Så kunne vi hjælpes ad med at holde den åben, forklarer hun.

Hanne O'Reilly fik rigtig god respons på sit opslag, og nu er seks kunsthåndværkere - med hver deres baggrund - gået sammen om at åbne den lille butik igen. Denne gang på hobbyplan.

Det gode er, at vi jo også kan bruge hinanden til at sparre med, blive inspireret til nye projekter og udveksle tips og tricks.

Anne-Marie Junge.

Annonce

Kreativ sparring

Hanne O'Reilly er af grønlandsk afstamning. Hun laver porcelænsfigurer, raku og stentøj - ofte med grønlandske motiver. Derudover tæller det nye butiksfællesskab Anne-Marie Junge, raku og stentøj, Hanne Skjellerup, raku, stentøj, malerier og smykker, Karina Pedersen, hæklede og strikkede ting, Lars Matthiesen, drejede figurer i træ, og Susanne Nielsen, glasarbejde og sæbe.

- Det gode er, at vi jo også kan bruge hinanden til at sparre med, blive inspireret til nye projekter og udveksle tips og tricks, siger Anne-Marie Junge.

Butikken har som udgangspunkt åbent hver weekend indtil jul og igen fra påske og hen over sommeren.

- Det bliver også lidt afhængigt af, hvordan interessen er. Vi vil gerne holde åbent, når der sker noget i byen, og sådan at der er noget for turisterne, siger Hanne Skjellerup.

Første åbningsdag i den nye butik var første weekend i november.

- Vi er blevet taget rigtig godt imod, og der har allerede været mange forbi og besøge butikken, siger Hanne Skjellerup.

Susanne Nielsen er kvinden bag glaskunsten og sæberne. Foto: Maria Retoft Pedersen
Søstrene Anne-Marie Junge og Hanne Skjellerup bruger Hanne Skjellerups egen glasur, når de laver deres raku-keramik. Foto: Maria Retoft Pedersen
Træfigurerne er drejet af Lars Matthiesen. Foto: Maria Retoft Pedersen
Karina Pedersen strikker og hækler alverdens ting, bl.a. mellemmadder. Foto: Maria Retoft Pedersen
Annonce
Fyn

Ny hollænder flyver ind til Odense Håndbold

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Hvorfor skulle jeg overhovedet stemme?

Odense

Efterlyst kvinde er blevet fundet

Annonce