Annonce
Odense

Pop up: Første butik i den omdannede TBT-gade

Som nabo til letbanesporet ligger pop-up-butikken med indgang fra både Hans Jensens Stræde og Carl Nielsens Kvarter. Gertrud Christensen står sammen med Daniel Bahl for initiativet. Foto: Jesper Mads Eriksen
I al hast er en midlertidig forretning dukket op i Carl Nielsens Kvarter som en lille erstatning for det aflyste julemarked.
Annonce

Odense: Vi mødes på hjørnet af Hans Jensens Stræde og Carl Nielsens Kvarter. Om nogle år vil sådan en bemærkning sikkert være helt dagligdags for odenseanere, men endnu er den lidt uvant.

I disse dage kan den dog give god mening, for lige præcis på dette hjørne, hvor Hans Jensens Stræde krydser letbanesporet, er en lille butik dukket op. Den vil dog kun være der i denne weekend og i næste weekend.

Initiativtagerne, Gertrud Christensen og Danny Bahl, der også privat danner par, ser først og fremmest pop-up-butikken som erstatning for det aflyste julemarked, som skulle have fundet sted denne og næste weekend.


Får vi solgt noget, er det godt, og hvis ikke, så har vi da prøvet det.

Gertrud Christensen


Men faktisk har de også skrevet et stykke odenseansk butikshistorie. Pop-up-butikken er nemlig den første, der er åbnet i det nye kvarter, som er opstået i den lukkede Thomas B. Thriges Gade. I de andre ejendomme, som er skudt op i det store byomdannelsesprojekt, er vinduerne i stueplan fyldt med til-leje-bannere.

Annonce

Savner julemarked

Gertrud Christensen driver til hverdag firmaet OPT Data, der gør det i online markedsføring. Og så er hun en stor fan og bruger af Odenses julemarked, hvor hun har været med fra starten og har haft familie og venner fra Sjælland og Sønderjylland på besøg hvert år, markedet har været der i byens gamle kvarter.

Fra sit markedsførings-arbejde ved hun, at mange stadeholdere savner markedet og generelt har det svært i dette covid-19-år.

Så for 14 dage siden fik hun og Danny Bahl idéen til at lave en miniudgave af markedet som en jule-pop-up-forretning. Resten af historien handler om netværk og forbindelser, som Gertrud Christensen har en del af. Blandt andet til 5E Byg, der ejer ejendommen, hvor jule-pop-up'en ligger med adressen Carl Nielsens Kvarter 5.

Jule-pop-up

Pop-up-forretningen med juleting har åbent denne og næste weekend:

Torsdag kl. 10-18, fredag kl. 10-19 og lørdag kl. 10-16.

Adressen er Carl Nielsens Kvarter 5.

Der kan kun betales med mobile pay.

Læs mere om udvalg og events på opt-data.dk/pop-up-december-2020/

Butikken åbnede torsdag, og den er i stadig udvikling, hvad udbud angår, idet der er plads til mere. Men allerede på den første dag er der alt fra strik og chokolade til trævarer og læderdesign. Samt ikke at forglemme: Juletræer.

- Det har været en fast tradition, at vi skulle købe familiens juletræ på julemarkedet, siger Gertrud Christensen. Og når nu der ikke er noget marked i år, må man finde andre udveje.

Daniel Bahl fortæller, at det er næsten udelukkende fynske håndværkere og designere, der står bag de varer, der er til salg i jule-pop-up'en. Han og Gertrud Christensen får provision af det, de sælger, men om det ligefrem bliver nogen guldgrube på den i detailhandels-sammenhænge helt ny adresse må foreløbig stå hen i det uvisse.

- Får vi solgt noget, er det godt, og hvis ikke, så har vi da prøvet det, siger Gertrud Christensen

Annonce
Fyn For abonnenter

Det værste halve år i mit liv: Lilleholt sendt til tælling af corona, historisk krise i Venstre og et kølnet venskab med Løkke

Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart For abonnenter

Efter afsløring af smitteudbrud og bekymring hos møbelfabrik: Nu bliver alle medarbejdere tilbudt coronatest

Annonce