Annonce
Faaborg-Midtfyn

Pony misrøgtet til døde

Den lille pony levede endnu, da Janne Juncker fandt den i tirsdags. Men den var så afkræftet, at den ikke stod til at redde.

Hesteejer i Gl. Stenderup efterlod to ponyer på en mark uden mad og drikke. Den ene døde af afkræftelse

GL. STENDERUP: En pony mistede livet, og en anden er meget medtaget blevet flyttet til et hesteinternat, efter at de to ponyer er blevet misrøgtet ved deres tidligere hjem i Gl. Stenderup.

I tirsdags fik Foreningen Nyt Hesteliv en anmeldelse om, at der gik nogle heste på en mark ved Gl. Stenderup under meget usle forhold, hvor de hverken fik mad eller vand.

Janne Juncker, der er formand for foreningen, tog straks til stedet.

På en bar jordmark uden nogen form for mad og drikke - andet end et lille vandløb - var to ponyer på omkring et år, som mildest talt ikke havde det godt.

- Den ene pony kom meget forsigtigt hen til os, og vi kunne se, at det ikke så godt ud. Et stykke derfra kunne vi så se hovedet af en rød pony. Den forsøgte at rejse sig, men kunne ikke. Da gik det op for os, at den var helt gal, fortæller hun.

Annonce

Afkræftet hest

Janne Juncker tilkaldte derfor politiet og dyrlæge Henrik Ullum fra Fyns Dyrlægehus i Assens for at komme hestene til undsætning.

Men selv da dyrlægen forsøgte at hjælpe den ene af ponyerne på benene, var den ikke i stand til at stå selv.

Ifølge Janne Juncker gav politiet ejeren, en 54-årig kvinde, valget mellem, at hestene enten kunne blive aflivet på stedet, eller at de blev fjernet fra hende. Hun valgte det sidste.

Men det gjorde ingen forskel for den ene af ponyerne. Den døde kort tid efter, at den var kommet frem til Nyt Hestelivs internat i Blommenslyst.

- Den har simpelthen kæmpet så meget for at overleve, at den, da hjælpen begyndte at komme, slappede af og ikke var i stand til at kæmpe mere, fortæller Janne Juncker.

Stigende antal sager

Det er langtfra første gang, at hun er ude ved heste, som er blevet misrøgtet, fordi de ikke har fået den pasning, de har brug for.

- Jeg kan ikke sige, hvor lang tid de her ponyer ikke har fået ordentlig mad. Men det er lang tid. Måske har de aldrig rigtig fået det, de skulle have. Så tynde, som de var, kan man ikke blive på en uge, konstaterer hun.

Hun og de andre medlemmer af foreningen bliver kaldt ud til et stigende antal sager, hvor heste ikke bliver passet.

- Det er ikke hver dag, vi ser sager så slemme som den her. Men der kommer flere og flere sager, hvor nogen anskaffer sig en hest og ikke passer den. Og det gør mig så vred og ked af det på hestens vegne, at man kan behandle den sådan, siger hun.

Den anden pony er overlevet indtil nu og står i Nyt Hestelivs internat, hvor blandt andre Janne Juncker passer den og gør, hvad hun kan for at få den til kræfter igen.

Ansvaret for ponyen er nu politiets, som har overtaget den fra den 54-årige ejer.

Ifølge vagtchef ved Fyns Politi Jesper Pedersen ligger sagen nu hos lokalpolitiet i Faaborg-Midtfyn, der skal efterforske, hvad der er sket og hvorfor, og derefter komme frem til, om kvinden skal sigtes efter dyreværnsloven.

Bliver hun det, kan hun dømmes alt fra en bøde over fratagelse af retten til at holde dyr til en fængselsstraf.

Det sidste mener Jesper Pedersen dog ikke er på tale i denne sag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Odense

Fra sceneskræk til sanger: Odenseanske Aksel er med i X Factor

Fyn

Magnus & Aksel sang tårerne frem i X Factor: - Når I står der og sprudler, så tænker man WAUW!

Annonce