Annonce
Udland

Pompeo: Iransk olietanker er på vej til Syrien

Sebastien St-Jean/Ritzau Scanpix
Trods forsikring fra Iran om, at skibet ikke vil sejle til Syrien, ser det ifølge USA ud til at være kursen.

USA har information om, at den iranske olietanker "Adrian Darya" er på vej til Syrien.

Det oplyser den amerikanske udenrigsminister, Mike Pompeo, fredag.

- Vi har pålidelige oplysninger om, at tankeren er på vej mod Tartus i Syrien. Jeg håber, den ændrer kurs, skriver han på Twitter.

- Det var en stor fejltagelse at stole på Zarif, skriver Pompeo videre.

Det sker med henvisning til Irans udenrigsminister, Mohammad Javad Zarif, der tidligere har forsikret Storbritannien om, at olietankeren ikke vil sejle til Syrien.

Tidligere fredag sortlistede USA's finansministerium det omstridte olieskib, der for godt to uger siden blev frigivet af Gibraltar efter seks ugers tilbageholdelse.

Samtidig sanktionerede finansministeriet skibets kaptajn.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

"Adrian Darya", der tidligere hed "Grace 1", blev den 4. juli opbragt af britiske styrker ved Gibraltar. Det skete, på mistanke om at skibet var på vej med råolie til Syrien i strid med EU's sanktioner.

Iran har afvist beskyldningerne.

Gibraltar frigav skibet 15. august. Frigivelsen af skibet skete trods advarsler fra USA.

De amerikanske myndigheder har sat skibet i forbindelse med Irans Revolutionsgarde, som i USA er opfattet som en terrororganisation.

Derfor har USA krævet skibet tilbageholdt og lasten beslaglagt.

På et pressemøde mandag fortalte en talsmand fra Irans regering, at Iran har solgt olien om bord på skibet til en unavngiven køber.

Samtidig forlød det, at ejeren af olien nu bestemmer, hvor skibet skal sejle hen.

Der er omkring 2,1 million tønder råolie om bord på skibet. Olien vurderes at have en værdi på 130 millioner dollar, skriver nyhedsbureauet AP. Det svarer til cirka 878 millioner kroner.

Spændingerne mellem USA og Iran er taget til, siden den amerikanske præsident, Donald Trump, sidste år trak USA ud af atomaftalen med Iran.

USA besluttede i den forbindelse at genindføre en række sanktioner mod Iran. Det har i høj grad svækket landets olieeksport.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Tyve brød gennem mur til Matas

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Fyn For abonnenter

Sørens gård køres over af jernbanen: Gid staten bare ville opkøbe mig

Fyn

Parti går i folketingssalen for at få bygget ny jernbane to år tidligere

Annonce