Annonce
Faaborg-Midtfyn

Politiker med 26 procent fravær: Arbejde, politik og 'det at være menneske' skal hænge sammen

Tanja Kromann Clausen (A) til et kommunalbesyrelsesmøde tidligere på året. Foto: Kim Rune
Tanja Kromann Clausen fra Socialdemokratiet er topscorer på listen over fraværende politikere. Begrundelsen er det krævende arbejdsliv, som skal balanceres med det politiske liv og hverdagen. Hun forsikrer dog vælgerne om, at hun gør sit ypperste for at repræsentere dem i kommunalpolitikken.

Faaborg-Midtfyn: En opgørelse over politikernes fravær og delvise fravær i Faaborg-Midtfyn Kommune for 2018 og 2019, som avisen har lavet, viser, at den største synder er Tanja Kromann Clausen (S). Hun er den politiker, der oftest kommer for sent, går før slutningen af møde eller helt udebliver fra møderne i kommunalbestyrelsen og i de politiske udvalg. Ikke den førsteplads, man som politiker angiveligt ønsker sig allermest.

Tanja Kromann Clausens samlede fraværsprocent er på lige under 27 procent. Det får da også en af de andre politikere i gruppen til at stoppe op og tage et ekstra kig.

- Der kan være mange gode grunde til, at man ikke kan nå det, men næsten 27 procent - det må være det kritiske punkt, siger den meget mødestærke Anne Møllegaard Mortensen (O), som intet fravær har i hele 2018 og 2019.

Tanja Kromann Clausen forklarer til avisen, at hun gør hun sit bedste, men at hendes arbejde som uddannelseskoordinator på Nyborg Ungdomsskole stjæler tid.

- Hvorfor ligger du nummer 1 på denne liste?

- Det hele skal hænge sammen. Mit private arbejdsliv, mit politiske liv og det at være menneske. Man skal finde den rette balance i livet.

- Mange af de andre politikere har jo også job, som de passer.

- Jeg tænker ikke så meget på, hvad de andre gør. Jeg går ikke og kigger på, om de er der, og jeg går ikke og sammenligner os (politikerne i kommunen red.) med hinanden. Jeg gør bare det bedste, jeg kan.

- Er der nogle særlige udfordringer eller andet, der har gjort, at du ikke kan komme så meget som de andre?

- Nej, jeg har ikke haft noget særligt. Som jeg sagde, så gør jeg bare mit bedste. Det er det, jeg kan tilbyde.

- Hvad vil du sige til alle de vælgere, der har stemt på dig, og som måske forventer, at du er der mere?

- Jeg har været der langt det meste af tiden, og jeg forsøger at være der så meget, som mit arbejdsliv og private liv tillader det. Samtidig vil jeg sige, at udvalgsmøderne ofte ligger på dårlige tidspunkter i løbet af formiddagen, og det passer dårligt, i forhold til at jeg også skal passe mit arbejde. Det har jeg også gjort klart flere gange.

- Er det okay at have en fjerdedel fravær?

- Jeg synes ikke, du kan sige, at jeg har en fjerdedel fravær. Nogle gange bliver jeg eksempelvis nødt til at køre 15 eller 30 minutter før for at komme på arbejde, og så giver du mig fravær. Så jeg synes, at statistikken er misvisende.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Odense For abonnenter

De trofaste-portræt: Efter fire bankrøverier fløjter Lars stadig hver eneste morgen

Fyn

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Fyn

På Vestfyn drømmer man om S-tog: Sidegevinst i fokus til velbesøgt jernbanemøde

Annonce