Annonce
Nyborg

Politiske skærmtrolde på byråds-tv: Nærdemokrati koster

Lokalpolitikerne i Nyborg er klar til byråds-tv - selv om Venstres Jørn Terndrup var lidt i tvivl om prisen på "sådan en gavtyv", som han kaldte det 365-kamera, der er placeret midt i byrådssalen.
Trods bivirkninger som større talelyst og langtrukne debatter mener Nyborgs politikere, at professionelt byråds-tv er alle pengene værd.

Nyborg: Der kan i nogles øjne være uønskede bivirkninger ved at slippe lokalpolitikere løs på skærmen.

Som for eksempel, at øget talelyst kan trække debatterne i langdrag, fordi politikerne ved, der er mange tilhørere ude ved mobiltelefonerne og computerne.

Men det er - ud over et kontant beløb på i omegnen af 150.000 skattekroner om året - en pris, der er værd at betale for byråds-tv.

I hvert fald hvis man spørger i byrådet i Nyborg.

- Ja, hvad koster et demokrati? Nogle gange koster det en million og andre gange koster det 150.000, som SF's Suzette Frovin konstaterede, da de lokale politikere forleden blev enige om at gøre en forsøgsordning med professionelt byråds-tv permanent.

Byrådet har gjort flere forsøg med livestreaming af byrådsmøderne på kommunens Facebookside.

Ved de første stod rådhusets administrative personale for transmissionerne via en mobiltelefon.

Men siden har professionelle produktionsselskaber fået chancen.

Og et massivt flertal i byrådet er ikke i tvivl: Demokrati koster. Og det gør byråds-tv i professionel kvalitet også.

Annonce

DF: lidt skørt

Blandt de lokalpolitiske skærmtrolde er det kun Dansk Folkeparti, som synes, 150.000 kroner om året er lige i overkanten for livestreaming af de månedlige byrådsmøder.

- Vi er ikke afvisende over for livestreaming fra byrådsmøderne, forklarede Anne-Marie Palm-Johansen.

- Men vi synes, det er lidt skørt at bruge den form for penge på livestreaming, når vi samtidig har skullet spare på ældre- og socialområdet, tilføjede hun.

Det syntes Socialdemokratiets Jesper Nielsen til gengæld slet ikke.

- Demokrati koster penge, og det her er endnu et tiltag, hvor vi vil gøre det nemmere for borgerne at følge med i lokalpolitik. Der er jo rigtig mange borgere, som har travlt med job og fritidsaktiviteter, og hvor det måske ikke passer så godt at skulle møde op i byrådssalen en tirsdag klokken 17, påpegede han.

Det bliver det private produktionsselskab Kommune-TV, der skal sørge for at få Nyborgs politikere på skærmen. Kommune-TV laver byråds-tv i en tredjedel af Danmarks 98 kommuner.

For pengene får Nyborg Kommune en pakkeløsning, der ud over livestreaming også omfatter et digitalt og indekseret arkiv, der gør det muligt at se byrådsmøderne, når det passer bedst, og gå tilbage i arkivet og slå de enkelte dagsordenpunkter op.

Allerede nu er de to seneste byrådsmøder i Nyborg tilgængelige på Kommune-TV's hjemmeside på https://nyborg.kommune-tv.dk/watch/3607

Og ifølge Venstres Kaj Refslund er det den slags, der kan udbrede interessen for det politiske arbejde i byrådet.

- Og vi kan jo lige så godt øve os på det her livestreaming. Jeg ved godt, det nogle gange forlænger taletiderne, men det må man nu engang finde sig i. Og man kan jo altid slå over på noget andet ...

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Kerteminde

Apoteksejer dropper udbringning: - Vi får 5,49 kroner for at levere en æske medicin

Odense

2000 indviede julefestival i Odense

Annonce