Annonce
Nyborg

Politiske skærmtrolde på byråds-tv: Nærdemokrati koster

Lokalpolitikerne i Nyborg er klar til byråds-tv - selv om Venstres Jørn Terndrup var lidt i tvivl om prisen på "sådan en gavtyv", som han kaldte det 365-kamera, der er placeret midt i byrådssalen.
Trods bivirkninger som større talelyst og langtrukne debatter mener Nyborgs politikere, at professionelt byråds-tv er alle pengene værd.
Annonce

Nyborg: Der kan i nogles øjne være uønskede bivirkninger ved at slippe lokalpolitikere løs på skærmen.

Som for eksempel, at øget talelyst kan trække debatterne i langdrag, fordi politikerne ved, der er mange tilhørere ude ved mobiltelefonerne og computerne.

Men det er - ud over et kontant beløb på i omegnen af 150.000 skattekroner om året - en pris, der er værd at betale for byråds-tv.

I hvert fald hvis man spørger i byrådet i Nyborg.

- Ja, hvad koster et demokrati? Nogle gange koster det en million og andre gange koster det 150.000, som SF's Suzette Frovin konstaterede, da de lokale politikere forleden blev enige om at gøre en forsøgsordning med professionelt byråds-tv permanent.

Byrådet har gjort flere forsøg med livestreaming af byrådsmøderne på kommunens Facebookside.

Ved de første stod rådhusets administrative personale for transmissionerne via en mobiltelefon.

Men siden har professionelle produktionsselskaber fået chancen.

Og et massivt flertal i byrådet er ikke i tvivl: Demokrati koster. Og det gør byråds-tv i professionel kvalitet også.

Annonce

DF: lidt skørt

Blandt de lokalpolitiske skærmtrolde er det kun Dansk Folkeparti, som synes, 150.000 kroner om året er lige i overkanten for livestreaming af de månedlige byrådsmøder.

- Vi er ikke afvisende over for livestreaming fra byrådsmøderne, forklarede Anne-Marie Palm-Johansen.

- Men vi synes, det er lidt skørt at bruge den form for penge på livestreaming, når vi samtidig har skullet spare på ældre- og socialområdet, tilføjede hun.

Det syntes Socialdemokratiets Jesper Nielsen til gengæld slet ikke.

- Demokrati koster penge, og det her er endnu et tiltag, hvor vi vil gøre det nemmere for borgerne at følge med i lokalpolitik. Der er jo rigtig mange borgere, som har travlt med job og fritidsaktiviteter, og hvor det måske ikke passer så godt at skulle møde op i byrådssalen en tirsdag klokken 17, påpegede han.

Det bliver det private produktionsselskab Kommune-TV, der skal sørge for at få Nyborgs politikere på skærmen. Kommune-TV laver byråds-tv i en tredjedel af Danmarks 98 kommuner.

For pengene får Nyborg Kommune en pakkeløsning, der ud over livestreaming også omfatter et digitalt og indekseret arkiv, der gør det muligt at se byrådsmøderne, når det passer bedst, og gå tilbage i arkivet og slå de enkelte dagsordenpunkter op.

Allerede nu er de to seneste byrådsmøder i Nyborg tilgængelige på Kommune-TV's hjemmeside på https://nyborg.kommune-tv.dk/watch/3607

Og ifølge Venstres Kaj Refslund er det den slags, der kan udbrede interessen for det politiske arbejde i byrådet.

- Og vi kan jo lige så godt øve os på det her livestreaming. Jeg ved godt, det nogle gange forlænger taletiderne, men det må man nu engang finde sig i. Og man kan jo altid slå over på noget andet ...

Annonce
Annonce
OB

Michelsen efter nederlag: - Det var fortjent

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mad og drikke

Frankrig, vi ses igen

OB

Kampen minut for minut: OB tabte til Randers i den første kamp om Europa League-kvalifikation

Annonce