Annonce
Assens

Politisk udvalg vil have et integrationsråd

Udvalgsformand Finn Brunse (S) har rettet henvendelse til medborgerrådet vedrørende oprettelse af et integrationsråd. Han er også medforfatter til Socialdemokratiets politiske oplæg 'Ingen skal føle sig fremmed'.Arkivfoto: Kim Rune
Udvalget for Beskæftigelse, Erhverv og Kultur har bedt Assens Kommunes administration om at undersøge mulighederne for oprettelse af et integrationsråd.

Udvalget for Beskæftigelse, Erhverv og Kultur har bedt Assens Kommunes administration om at komme med et bud på, hvordan et integrationsråd kan organiseres. Udvalget rettede i slutningen af 2018 henvendelse til Medborgerrådet for at høre, om rådet kunne tænke sig at nedsætte en arbejdsgruppe for integration.

"Med en arbejdsgruppe kan vi i højere grad sikre, at vores integrationsborgere høres i sager vedrørende aktivt medborgerskab, nærdemokrati mv., ligesom vi kan muliggøre dialog med det politiske niveau i integrationsspørgsmål fremadrettet", skrev udvalgsformand Finn Brunse (S) til rådet.

I juni 2019 har Medborgerrådet i Assens Kommune afvist henvendelsen med den begrundelse, at den ikke kan prioritere specifikke befolkningsgrupper over andre.

Udvalget for Beskæftigelse, Erhverv og Kultur har dog ikke opgivet planerne af den grund og forventer et oplæg fra administrationen på et af efterårets udvalgsmøder.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Tulipanen ved rådhuset ramt af selvtægt: Fredag fejrer de frivillige skulptur-rensere, at de nu er færdige på rådhuspladsen

Leder For abonnenter

Lange dyretransporter til udlandet: Det er en svinsk behandling

Grise, køer, får og andre slagtedyr skal behandles ordentligt, mens de er i live - også selv om de på vej til slagteriet. Derfor er det på sin plads, at to fynske vognmandsfirmaer er blevet hevet i retten sammen med en række andre speditører og svinehandlere, fordi de ifølge anklageskriftet ikke har behandlet dyrene efter reglerne. Vognmændene har, som man kunne læse i avisen i sidste uge, overtrådt loven utallige gange. I alt rummer anklageskriftet mere end 1000 punkter, herunder mange hundrede overtrædelser af reglerne om, hvor lang tid dyr må transporteres på ladet af en lastvogn. I andre tilfælde er dyrene blevet stuvet alt for tæt sammen på lastvognene og har dermed ikke fået den mængde plads, som de skal ifølge loven. I atter andre tilfælde har vognmændene ikke afleveret de lovpligtige logbøger over transporterne, hvilket gør, at myndighederne ikke kan få indblik i, om de pågældende chauffører overhovedet har overholdt loven. Det er skamfuldt for vognmandsbranchen, at der er så mange brådne kar blandt medlemmerne. Og det er dobbelt skamfuldt, at disse medlemmer står bag så umådeligt mange overtrædelser af lovgivningen, som tilfældet er. Det er helt afgørende, at kontrollen med vognmændene bliver strammet. Det er et faktum, at antallet af dyretransporter har været kraftigt voksende i de seneste år; alene sidste år blev tæt på 15 millioner svin stuvet sammen på lastvogne og kørt ud af landet - så langt væk som til Italien og Bulgarien. Derfor er det nødvendigt at få langt bedre styr på transporterne, så myndighederne kan sikre sig, at dyrene ikke lider unødigt, mens de står på ladet af en lastvogn på vej gennem Europa. Det er, undskyld udtrykket, svinsk at udsætte dyr for den behandling, som en snes fynske og danske vognmænd har udsat dem for. Derfor er det godt, at vognmændene kommer for retten, så der kan blive statueret et eksempel. For dyrenes skyld. Og for vores egen morals skyld.

Danmark For abonnenter

Myndighederne vil stoppe ham: - Jeg er den bedste omskæringslæge i Skandinavien

Annonce