Annonce
Sydfyn

Politisk sommerklumme: Servicen på ældreområdet bør kunne forbedres

Flemming Boye, Dansk Folkeparti på Ærø. Arkivfoto: Jonathan Møller Nielsen
Annonce

Udligningsreformen har forbedret Ærø Kommunes økonomiske råderum, og det bliver spændende snart at skulle forhandle kommunebudget på denne baggrund. Smertefulde besparelser bør kunne undgås, servicen på for eksempel ældreområdet burde kunne forbedres, blandt andet i form af flere lønmidler til rekruttering, uddannelse og fastholdelse af dygtige medarbejdere. Allerede ved sidste budget havde vi fokus på servicen i den udekørende hjemmepleje, hvor en decentralisering betyder kortere køreafstande fra borger til borger, og dermed øget ansigt-til-ansigt-tid.

Helt overordnet er vores største udfordring det faldende befolkningstal, der vanskeliggør et godt helårs-serviceudbud, også i de private virksomheder.

Corona-turbulensen har ”rystet posen” omkring samfundsudviklingen og har blandt andet sat fokus på muligheden for fjernarbejde. Det burde være et godt afsæt for bosætning på Ærø, men hvad er det mere konkret, der kan gøre os ekstra attraktive i forbindelse med bosætning? Kort afstand til billige, fleksible og gode børnepasningstilbud? Løbende forskønnelse og udvikling af vores bymiljøer? Endnu bedre tilgængelighed til og formidling af vores smukke natur? Flere kulturelle tilbud? Førerløse minibusser over hele øen?

Vi glæder os over Ærøxpressens succes og den optimisme og forbedring af infrastrukturen, som den har medført. Vi håber og tror på dette private initiativs økonomiske sundhed, og at det kan skabe noget reel borgfred om færgespørgsmålene.


Vi glæder os over Ærøxpressens succes og den optimisme og forbedring af infrastrukturen, som den har medført. Vi håber og tror på dette private initiativs økonomiske sundhed, og at det kan skabe noget reel borgfred omkring færgespørgsmålene.

Flemming Boye, Dansk Folkeparti på Ærø


På Søby Havn bygges der snart for mange millioner kroner fra stats- og kommunekasse. Vi håber, at forventningerne til udvidelsens jobskabelseseffekt bliver indfriet.

Marstal Havn blev i 2019 kåret som årets lystbådehavn, og havnene skal løbende udvikles til glæde for sejlerne, ligesom den renoverede bedding og en ny skonnertkaj skal være med til at styrke aktiviteten.

Og så til de mere kantede, afsluttende betragtninger:

Ærø har en landets højeste valgdeltagelser ved kommunevalgene, og det afspejler jo rigtig fint den store interesse og de mange holdninger, der er til kommunens opgaver. Henover flere kommunalvalg har antallet af kandidater dog været jævnt faldende, så for få gider at tage et direkte og aktivt medansvar. Meget større kommuner skal kun vælge forsamlinger, der er blot lidt større end Ærøs kommunalbestyrelse, så der løber vælgerne nok ikke tør for valgmuligheder. Her på Ærø synes mange partier og lister udfordret på opstillingsmøderne. Det kan du jo tænke lidt over det næste års tid.

I den ærøske byrådssal er der en fornuftig mangfoldighed, idet otte grupperinger er repræsenteret. En anden ”ingrediens” i et vitalt lokalt demokrati er pressen, og her er i praksis kun ét medie løbende repræsenteret. Vi vil gerne byde de mange nye kræfter på lokalredaktionen af vores ”de facto” mediemonopol velkommen. Friske øjne kunne måske opfange, at økonomiudvalget består af borgmesteren samt ikke ét men hele fire menige medlemmer, der her deler arbejdet og nok alle har interessante meninger om sagerne.

God sensommer til alle.

Politiske sommerklummer

Redaktionen har bedt de partier og lister, der er repræsenteret i Ærø Kommunalbestyrelse, om at skrive en klumme hver om, hvad de ser som det vigtigste for Ærø den kommende tid.

Vi bringer klummerne over otte mandage i løbet af sommeren.

  • 22. juni: Ærø Plus
  • 29. juni: Ærø i Centrum
  • 6. juli: Det Konservative Folkeparti
  • 13. juli: Ærøs Fremtid
  • 20. juli: Venstre
  • 27. juli: Socialdemokratiet
  • 3. august: Dansk Folkeparti
  • 10. august: Socialistisk Folkeparti
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn

Brandmænd frygter for deres liv på motorvejen: - Vi er mere trygge ved at kravle ind i et brændende hus end at stå på motorvejen

Assens

Restaurantejer beder om forståelse: Gæster skrider og er sure over at skulle bære mundbind

Annonce