Annonce
Fyn

Politisk redaktør: Ubetydelige poster til fynske socialdemokrater

Jan Johansen er blevet udvalgt til at være ordfører for beredskab, kultur og færdselssikkerhed. Arkivfoto: Michael Bager
Tre fynske, socialdemokratiske folketingsmedlemmer har onsdag fået i alt seks ordførerskaber, som de skal varetage fremover. Ifølge politisk redaktør på avisen Danmark, Thomas Funding, er det ikke poster, der giver dem den store indflydelse.

Under Socialdemokratiets gruppemøde onsdag blev det besluttet, hvilke folketingspolitikere der fremover skal varetage partiets 44 ordførerskaber. Seks af ordførerskaberne gik til fynske politikere.

Fremover skal Julie Skovsby være kirkeordfører og psykiatriordfører. Jan Johansen skal være beredskabsordfører, kulturordfører og færdselssikkerhedsordfører, mens den nyvalgte Bjørn Brandenborg bliver ordfører for social dumping.

Med disse ordførerskaber kan de fynske politikere ikke forvente at få den store indflydelse på den politiske dagsorden, hvis man spørger politisk redaktør på avisen Danmark, Thomas Funding.

- Det er nogle relativt ubetydelige poster, som afspejler deres position i Folketinget. De kan ikke kræve nogle specifikke ordførerskaber, men får dem, der er tilovers. Men det er et cadeau til Bjørn Brandenborg, at han som nyvalgt får ordførerskabet for social dumping.

Dog mener Thomas Funding, at Julie Skovsby kan komme til at få indflydelse på sin post som psykiatriordfører, da det er et emne, der fylder noget i Socialdemokratiets politik.

Annonce
Julie Skovsby skal være kirkeordfører og psykiatriordfører. Arkivfoto: Michael Bager

Jan Johansen ude i kulden

Ifølge Thomas Funding er det ikke overraskende, at de tre politikere har fået forholdsvis ubetydelige poster. Der er dog en ting, han særligt lægger mærke til ved fordelingen af de nye ordførerskaber.

- Det undrer mig lidt, at Jan Johansen skal være ordfører for færdselssikkerhed. Selv om han tidligere har siddet som næstformand i Færdselskommissionen, fik han tilbage i 2010 frakendt sit kørekort, fordi han kørte 115 kilometer i timen i en byzone, hvor man må køre 50 kilometer i timen.

Derudover lægger den politiske redaktør også vægt på, at de mindre ordførerskaber til Jan Johansen kan skyldes, at han under Helle Thornings regeringstid valgte at gå imod partilinjen, og derfor blev frataget at være talsperson på syv områder inden for arbejdsmarkedspolitikken.

- Selv om han fik et godt personligt valg, viser de mindre ordførerskaber, han har fået tildelt, at han stadig er ude i kulden, lyder det fra Thomas Funding.

Fælles for alle ordførerskaberne er, ifølge den politiske redaktør, at de fynske folketingsmedlemmer ikke kommer til at få den store indflydelse, fordi ministeren på samme område er en fra deres eget parti. Det kan derfor være svært at trænge igennem som ordfører, da det ofte vil være ministeren, der tager sig af de større beslutninger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Brug din tid på Balslev

Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Odense For abonnenter

De trofaste-portræt: Efter fire bankrøverier fløjter Lars stadig hver eneste morgen

Fyn

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Fyn

På Vestfyn drømmer man om S-tog: Sidegevinst i fokus til velbesøgt jernbanemøde

Annonce