Annonce
Fyn

Politisk redaktør: Overrasket, hvis ikke Dan Jørgensen og Trine Bramsen bliver ministre

Dan Jørgensen (S) smilede dagen efter valget, og det vil han også gøre, når han efter alt at dømme bliver udnævnt til minister. Foto: Michael Bager
Politisk redaktør Thomas Funding anser det for meget sandsynligt, at Fyn får to ministre i den nye regering, som Mette Frederiksen er ved at danne.
Annonce

Når Mette Frederiksen præsenterer sin nye socialdemokratiske mindretalsregering, vil der være to socialdemokrater, valgt på Fyn, på ministerlisten. Det forudser politisk redaktør for avisen Danmark, Thomas Funding.

- Jeg anser det for meget sikkert, at både Dan Jørgensen og Trine Bramsen får en ministerpost. Dan Jørgensen er helt selvskreven, og Trine Bramsen er kendt som en hårdtarbejdende politiker, der har styr på sine sager, og så er hun kvinde, og dem er der ikke så forfærdelig mange at vælge imellem i den socialdemokratiske folketingsgruppe, siger han til fyens.dk.

Dan Jørgensen er ifølge Thomas Funding en oplagt kandidat til at blive minister for et nyoprettet grønt superministerium, der skal sikre, at alle ministerier får den grønne omstilling tænkt ind i arbejdet. Et sådant ministerium vil ifølge Funding blive forankret under finansministeriet.

- Trine Bramsen er i spil som justitsminister. Mange havde ellers troet, at Nick Hækkerup ville løbe med den post, men efter at Henrik Sass Larsen ikke længere skal være finansminister, ligger den post til Nicolai Wammen, der ellers lå til at blive udenrigsminister. Den post vil Nick Hækkerup kunne kandidere til, og det åbner altså potentielt op for, at Trine Bramsen kan blive justitsminister, vurderer Thomas Funding og fortsætter.

- Mette Frederiksen skal dog føle sig sikker på, at Trine Bramsen er tung nok til justitsministeriet. Hun er stadig relativ ung og har ikke ministererfaring. Det er justitsministerens telefon, der ringer, hvis Danmark bliver udsat for et terrorangreb, og der skal statsministeren føle sig sikker på, at hun kan løfte opgaven.

Trine Bramsen (S) i midten, så glad ud allerede på valgaftenen. Og nu har hun ifølge politisk redaktør Thomas Funding udsigt til en post som justitsminister. Foto: Sugi Thiru
Annonce

Udsigt til færre ministre

Thomas Funding vurderer, at den nye regering, uanset hvor stort det fynske islæt bliver, vil have færre ministre end VLAK-regeringen. Da den blev dannet, skulle der også nærmest "opfindes" et par ministerier for at tilgodese alle, og det er for eksempel ret sikkert, at der ikke vil være noget ældreministerium i den nye regering, vurderer Thomas Funding.

- Det kan derimod komme på tale at tage en minister eller måske flere ministre udefra, som ikke er valgt til Folketinget. Mette Frederiksen må formodes at forsøge at skabe ligestilling på ministerholdet, så der er nogenlunde lige mange kvindelige ministre som mandlige, og her kan det komme til at knibe med, at der er kvalificerede nok i folketingsgruppen på 48 medlemmer. Derfor vil jeg ikke blive overrasket, hvis der kommer en minister eller to udefra, lyder det fra Thomas Funding.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se Danmark: På god fod med Odin

Annonce