Annonce
Nyborg

Politisk opbakning til frikommuneforsøg

De nationale test har fået kritik for at være fulde af fejl. Og for at udsætte eleverne for et negativt præstationspres. Nu vil et flertal af partierne i byrådet have testen afskaffet. Arkivfoto: Nils Svalebøg
Som ventet stemte både SF, S og Venstre for at søge om fritagelse fra nationale tests på skoleområdet. Kun DF manede til besindighed.
Annonce

Nyborg: De lægger et negativt præstationspres på skoleeleverne. Og så siger de meget lidt om den virkelighed, som findes ude i klasselokalerne.

SF's Suzette Frovin lagde ikke fingrene imellem på byrådsmødet tirsdag, da hun skulle begrunde, hvorfor Nyborg bør søge om fritagelse fra de nationale test på skoleområdet.

Både Socialdemokratiet og Venstre havde på forhånd givet sin opbakning til forslaget, og dermed var flertallet hjemme. Kun Dansk Folkeparti valgte at stå udenfor.

Det skete med en begrundelse om, at en gruppe eksperter lige nu er ved at give de nationale test et grundigt serviceeftersyn. Resultatet ventes klar i begyndelsen af det nye år, og Nyborg bør vente indtil da med at søge om fritagelse, mener altså DF.

Eller, som Carsten Kudsk valgte at udtrykke det på byrådsmødet:

- Chancerne er for, at vi kan få dispensation så tæt på deadline er lige så store som chancerne for, at Nyborg kan få fattighjælp. Så selv om Dansk Folkeparti ikke er imod at afskaffe de nationale test, opfordrer vi til at vente lidt.

I byrådets største parti, Venstre, er man dog klar til at rykke nu, fastslog næstformand i Skole- og Dagtilbudsudvalget, Martin Huus.

- Det handler ikke om, at vi er imod test i skolerne. Tværtimod kan det være et godt redskab til at finde frem til, hvor man skal sætte ind med hjælp i forhold til den enkelte elev. Men vi er modstandere af de nationale test, som de er udformet lige nu, sagde han.

Fristen for søge om at blive del af frikommuneforsøget er den 1. oktober. Det bliver nu op til fagudvalget at arbejde videre med ansøgningen, som også kommer til at omfatte en fritagelse fra at indgå i de årlige kvalitetsrapporter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Dårlige udsigter: Corona-pessimisme breder sig i fynsk erhvervsliv

Annonce