Annonce
forside

Politisk lyttemøde for de unge

Der er politisk lyttemøde for ungdommen fredag i Enhedslistens lokaler i Møllergade. Arkivfoto.

Nogle af kommunens ungdomspartier er gået sammen om at arrangere et tværpolitisk lyttemøde den kommende fredag. Målet er at aktivere Svendborgs unge forud for kommunalvalget.

Annonce

Svendborg: Hvad er det for et Svendborg, de unge gerne vil have i fremtiden? Det er et af hovedemnerne ved det tværpolitiske lyttemøde, som ungdomspartierne SUF Svendborg, SFU Sydfyn og Øerne og Alternativets Unge Sydfyn er gået sammen om at lave - i øvrigt i samarbejde med Enhedslisten Svendborg.

Målet er at aktivere de unge forud for kommunalvalget senere på året og få dem til at tænke over og diskutere deres visioner og ønsker for kommunen.

Det primære fokus til lyttemødet er emner, der vedrører de unge selv - herunder folkeskole, uddannelse og politisk aktivisme. Det fortæller Fabian Davidsen, forperson i Alternativets Unge Sydfyn i en pressemeddelelse.

-Jeg synes det er vigtigt at vise, at selvom du er under 18 år, har du en demokratisk stemme. Derfor glæder det mig at vi tvær-ungdomspolitisk kan hjælpe hinanden til at unge mennesker bliver hørt. Mange af de kommunalpolitiske beslutninger vedrører de unge, derfor er der også nogle, der skal lytte til dem, siger Fabian Davidsen, mens Rose Bach Christiansen fra SUF Svendborg tilføjer:

- Det betyder meget at unge mennesker føler sig hørt, for vi har en vigtig stemme i den demokratiske debat. Derfor er hovedformålet med arrangementet at opmuntre andre unge til at deltage i politisk aktivisme, diskutere samt tage stilling til (især) emner, der vedrører dem selv og at stemme til kommunalvalget.

Mødet finder sted fredag den 18. august i lokalerne i Møllergade 105, hvor der udover de politiske diskussioner bydes på fredagsbar med musik, øl og sodavand.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Dårlige udsigter: Corona-pessimisme breder sig i fynsk erhvervsliv

Annonce