Annonce
Nordfyn

Politisk debat: Engangsservice skal væk, men...

Her på Bogesen Rådhus, hvor denne drikkeautomat står, er man allerede i gang med at udfase brug af plastikservice. Foto: Martin Ytting Rask
Der er bred politisk enighed om, at det er en god at fjerne engangsservice fra det kommunale rum. Spørgsmålet er hvornår?

Nordfyn: Ikke uventet var holdningen positiv hos de øvrige partier, da Det Konservative Folkepartis forslag om at afskaffe engangsservice fra det kommunale rum torsdag blev drøftet i byrådssalen.

Fra EU er det allerede besluttet, at brug af service og emballage af plast skal udfases og fra 2022 ikke længere benyttes, så i realiteten handler diskussionen ikke om, man skal, men hvornår man skal. Kenneth Clasen (V) udtrykte skeptisk omkring, hvorvidt det er en god ide at indføre forbuddet allerede til sommer.

- Minus tidsperspektivet støtter vi selvfølgelig de gode hensigter i forslaget, sagde han.

Venstres bekymring går på, hvis politikerne her cirka fire måneder efter budgetforliget går ind og detailstyrer de kommunale institutioner.

- Der er i forvejen mange gode initiativer i gang på rådhuse, skoler, plejehjem og så videre. Her er vi sikre på, at de kompetente ledere og medarbejdere efterlever forligsteksten fra budgettet, hvor der tages ugangspunkt i FN's verdensmål, sagde Kenneth Clasen.

Annonce

Andre ressourcer

Anne-Lise Sievers (SF) hæftede sig ved, at det kræver nogle andre ressourcer, hvis man ved store arrangementer ikke længere kan bruge engangsservice.

Det var Pia Longet (S) enig i:

- Der er jo også noget miljø i at vaske glas af. Hvor meget strøm og vand bruger vi på det og så videre. Vi vil gerne støtte forslaget, men lad os lægge det ud til medarbejderne. De er allerede i gang, sagde hun.

Borgmester Morten Andersen luftede ideen om, at diskussionen blev bredt yderligere ud, så der blev set nærmere på hele kommunens udledning af CO2 og ikke kun på brug af engangsservice.

- Den arbejdes i forvejen med de her ting rundt i kommunen, så jeg tror, at den her meget håndgribelige dagsorden omkring engangsservice allerede er i fuld gang med at blive indfriet, sagde han og henviste til, at kommunen har forpligtiget sig til at arbejde på at efterleve FN's verdensmål.

Forslaget fra Det Konservative Folkeparti var til drøftelse og ikke afstemning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg For abonnenter

Massiv jordforurening nej tak: Flertal i Nyborg Byråd vil ikke købe den forurenede Lynfrosten-grund

Annonce