Annonce
Læserbrev

Politikernes syge ghettopakke belønner de kriminelle - kommunen bestikker de kriminelle i nødværge

Det er nu kommet frem, at Odense Kommune i samarbejde med tre boligselskaber tilbyder de kriminelle, som er dømt for overtrædelse af straffelov, våbenlov og narkotikalovgivning i 2019, 14 dages fri husleje og op til 15.000 kroner til dækning af flytteomkostninger, hvis de frivilligt vælger at fraflytte områder, der risikerer at komme ind på regeringens hårde ghettoliste. Det drejer sig om områder som Risingparken, Påskeløkken, Smedeløkken og Solbakken.

For hvis områderne få stemplet ”hård ghetto” i henhold til ghettopakkens fem kriterier, risikerer op til 60 procent af ellers sund boligmasse i de nævnte områder at blive revet ned. Også selvom man for nylig havde investeret milliarder af kroner i renovering af boliger i de pågældende områder.

At kommunen og boligselskaberne nu i nødværge er tvunget til at belønne de kriminelle, som i årevis har forrået og voldtaget de socialt udsatte boligområder samt taget de velfungerende borgere som gidsler, skriger til himmels.

Det viser i al sin tydelighed de kontraproduktive konsekvenser og idioti, som lovgivernes diskriminerende ghettopakke nu har skabt.

Ghettoplanen og massenedrivning af sunde boliger i de socialt udsatte boligområder svarer til, at kirurgen amputerer patientens ben op til hoften i stedet for kun at bortskære kræftsvulsten i patientens storetå.

I stedet for løbende at tvangsflytte de få kriminelle, som brutaliserer de social udsatte boligområder, og som udgør katalysator for organiseret narkokriminalitet og bandedannelser, har man valgt at rive tusindvis af sunde familieboliger ned og tvangsflytte tusindvis af tilfældige og ofte socialt udsatte beboere til andre bydele, hvor huslejen er dyrere og boliger mindre.

I stedet for at påtage sig ansvaret for selvskabt idioti, som deres ghettolovgivning har skabt og rette op på det, så kritiserer Venstre og Dansk Folkeparti nu Odense Kommune og boligselskaberne for at ville belønne de kriminelle i deres desperate forsøg på at redde en sund boligmasse.

Islamofobisk og racistisk motiveret ghettolovgivning, som kollektivt rammer minoriteterne i de socialt udsatte boligområder, er dyrt og spild af skatteborgernes hårdt tjente penge.

Den nye "socialdemokratiske" regering burde udvise mod, økonomisk ansvarlighed og tage det nødvendige opgør med de tåbelige og rigide ghettokriterier. Man kan for eksempel starte med at sløjfe ”andelen af indvandrere og efterkommere fra ikke-vestlige lande” som et af kriterierne.

Allerbedst vil nok være helt at skrotte den syge ghettoliste og kriterier og blot sørge for løbende tvangsflytning af de negativt dagsordensættende kriminelle, som er en pestilens for områdets beboere, samt løbende give zone- og opholdsforbud til de samme kriminelle i de pågældende boligområder.

Det vil virke meget bedre og i øvrigt være langt mere retfærdigt, rationelt og økonomisk ansvarligt. For med økonomisk belønning i sigte kan de kriminelle flytte fra området, mens de helt uforstyrret kan opholde sig i de samme områder og fortsat skabe utryghed og forurene. På papiret ser alting bedre ud, mens virkeligheden ser enten uændret eller værre ud.

Socialdemokraternes top på Christiansborg burde tage ansvar og føre ansvarlig socialdemokratisk politik i stedet for blot at videreføre og administrere DF's og den tidligere regerings politik.

Jeg forestiller mig, at den manglende "dialog" mellem Odense Byråd og deres respektive bagland på Christiansborg skyldes socialdemokraternes frygt for at blive beskyldt for at "lempe på udlændingeområdet", hvis de forholder sig pragmatisk/ansvarligt til de konkrete, lokale udfordringer. Socialdemokraterne lurepasser og frygter at småjustere selv de mest indlysende, tåbelige dele af ghettolovgivningen. Og det er trist i så mange henseender.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Afskedigede 200 og ansatte dem igen: Middelfart-firma har stor fremgang efter turbulent start på 2020

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Lina redder landmændenes 'affald': Har reddet mere end tusind raske høns fra aflivning

Kerteminde For abonnenter

Til april står der 20 klar: Kom med ind i de nye ferieboliger

Odense

74-årige Jette er forsvundet ved banegården i Odense: Hun er begyndende dement

Sport For abonnenter

Flere fynske hold er med i pokalhatten - Marienlyst overbeviste mod rival, og Næsby tvang FC Fredericia ud i straffesparkskonkurrence

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Nyborg

På udebane som BZ'er: Tidligere voldspiller finder nye veje

Erhverv

Fynsk entreprenør mangedobler overskuddet: Er på vej med 266 rækkehuse i Odense

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Mandag fik Heidi lov til at holde sin søn for første gang siden maj: Og nu får brødrene lov til at besøge lille Marco

Middelfart For abonnenter

Nabo til plejehjem efterlyser plan for tomme boliger: - Det er, som om det er ved at gå til

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Kristian vil have lovlige gaderæs: - Det er en sport, der bør ligestilles med fodbold og håndbold

Assens

Pressede sosu-hjælpere inviterer kolleger til møde om arbejdsforhold: -Vi håber på, at vi bliver hørt helt oppe i toppen

Annonce