Annonce
Læserbrev

Politikernes syge ghettopakke belønner de kriminelle - kommunen bestikker de kriminelle i nødværge

Det er nu kommet frem, at Odense Kommune i samarbejde med tre boligselskaber tilbyder de kriminelle, som er dømt for overtrædelse af straffelov, våbenlov og narkotikalovgivning i 2019, 14 dages fri husleje og op til 15.000 kroner til dækning af flytteomkostninger, hvis de frivilligt vælger at fraflytte områder, der risikerer at komme ind på regeringens hårde ghettoliste. Det drejer sig om områder som Risingparken, Påskeløkken, Smedeløkken og Solbakken.

For hvis områderne få stemplet ”hård ghetto” i henhold til ghettopakkens fem kriterier, risikerer op til 60 procent af ellers sund boligmasse i de nævnte områder at blive revet ned. Også selvom man for nylig havde investeret milliarder af kroner i renovering af boliger i de pågældende områder.

At kommunen og boligselskaberne nu i nødværge er tvunget til at belønne de kriminelle, som i årevis har forrået og voldtaget de socialt udsatte boligområder samt taget de velfungerende borgere som gidsler, skriger til himmels.

Det viser i al sin tydelighed de kontraproduktive konsekvenser og idioti, som lovgivernes diskriminerende ghettopakke nu har skabt.

Ghettoplanen og massenedrivning af sunde boliger i de socialt udsatte boligområder svarer til, at kirurgen amputerer patientens ben op til hoften i stedet for kun at bortskære kræftsvulsten i patientens storetå.

I stedet for løbende at tvangsflytte de få kriminelle, som brutaliserer de social udsatte boligområder, og som udgør katalysator for organiseret narkokriminalitet og bandedannelser, har man valgt at rive tusindvis af sunde familieboliger ned og tvangsflytte tusindvis af tilfældige og ofte socialt udsatte beboere til andre bydele, hvor huslejen er dyrere og boliger mindre.

I stedet for at påtage sig ansvaret for selvskabt idioti, som deres ghettolovgivning har skabt og rette op på det, så kritiserer Venstre og Dansk Folkeparti nu Odense Kommune og boligselskaberne for at ville belønne de kriminelle i deres desperate forsøg på at redde en sund boligmasse.

Islamofobisk og racistisk motiveret ghettolovgivning, som kollektivt rammer minoriteterne i de socialt udsatte boligområder, er dyrt og spild af skatteborgernes hårdt tjente penge.

Den nye "socialdemokratiske" regering burde udvise mod, økonomisk ansvarlighed og tage det nødvendige opgør med de tåbelige og rigide ghettokriterier. Man kan for eksempel starte med at sløjfe ”andelen af indvandrere og efterkommere fra ikke-vestlige lande” som et af kriterierne.

Allerbedst vil nok være helt at skrotte den syge ghettoliste og kriterier og blot sørge for løbende tvangsflytning af de negativt dagsordensættende kriminelle, som er en pestilens for områdets beboere, samt løbende give zone- og opholdsforbud til de samme kriminelle i de pågældende boligområder.

Det vil virke meget bedre og i øvrigt være langt mere retfærdigt, rationelt og økonomisk ansvarligt. For med økonomisk belønning i sigte kan de kriminelle flytte fra området, mens de helt uforstyrret kan opholde sig i de samme områder og fortsat skabe utryghed og forurene. På papiret ser alting bedre ud, mens virkeligheden ser enten uændret eller værre ud.

Socialdemokraternes top på Christiansborg burde tage ansvar og føre ansvarlig socialdemokratisk politik i stedet for blot at videreføre og administrere DF's og den tidligere regerings politik.

Jeg forestiller mig, at den manglende "dialog" mellem Odense Byråd og deres respektive bagland på Christiansborg skyldes socialdemokraternes frygt for at blive beskyldt for at "lempe på udlændingeområdet", hvis de forholder sig pragmatisk/ansvarligt til de konkrete, lokale udfordringer. Socialdemokraterne lurepasser og frygter at småjustere selv de mest indlysende, tåbelige dele af ghettolovgivningen. Og det er trist i så mange henseender.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Efterforskning af overgreb på fireårig standset: Socialrådgiver med accent stod for eneste afhøring

112

Lige nu: Brand i Kverneland i Kerteminde

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1944: Lange ventelister for at komme over Storebælt lillejuleaften

1994 Tvind-koncernen er på vej mod sin alvorligste krise i skoleimperiets godt 20-årige historie. Adskillige afhoppede elever og den magtfulde Danmarks Lærerforening har indgivet politianmeldelse mod det såkaldte seminarium på Tvind, der over for sine elever hævder at uddanne lærere til den danske folkeskole. Den forklaring er ikke kun usand, men også kriminel, mener Danmarks Lærerforening. I går meddelte undervisningsministeriet, at det har afsløret Tvind i snyderi til et beløb af 180.000 kroner. Det drejer sig om elever fra Det nødvendige Seminarium, der måske under pres fra lærerne har indgivet snydeansøgninger til den nærliggende Rejsende Højskole for at skaffe penge til seminariet. 1969 Stemmesedlen til det første valg til det fynske storamtsråd bliver næsten trekvart meter lang. Valgloven giver mulighed for at undlade navnene på de opstillede kandidater og kun bringe partiernes navne på stemmesedlen. Men fællesudvalget, der forbereder oprettelsen af Fyns Amt fra 1. april næste år, har besluttet at bringe navnene på samtlige henved 170 kandidater. Det er første gang, at vælgerne i Odense, Svendborg, Middelfart og Nyborg kan deltage i et amtsrådsvalg. Det sker som følge af den nye amtsstruktur, hvorefter de største købstæder også skal bidrage til amterne. Vælgertallet på Fyn kommer derved op på 295.200 mod 176.121 vælgere ved det seneste amtsrådsvalg i 1966. 1944 Nu er der ikke flere chancer for folk, der vil rejse over Storebælt lillejuleaften. Alle færgebilletterne er udleveret på Odense Statsbanestation i morges, og der er skrevet så mange op på ventelisten, at eventuelle billetter, der kan fremskaffes senere, for længst er beslaglagt. De ekstraordinære forhold, der råder for denne juletrafiks vedkommende, skabte et sceneri på statsbanegården i Odense, som vi ikke er vant til på disse breddegrader. Der stod ventende mennesker uden for banegården hele natten trods kulde og slud. Det var folk, der for enhver pris ville over Storebælt lillejuleaften, men deres natlige anstrengelser viste sig at være unødvendige, da der her til morgen var billetter i overskud.

Annonce