Annonce
Kerteminde

Politikerne vil ikke hjælpe: Nu skal Benjamin lukke sin ulovlige restaurant

Benjamin Williamson-Westerman har haft restauranten åben på deltid siden sommeren 2020. Arkivfoto: Helle Kryger
Hvis Benjamin Williamson-Westerman fortsætter med at holde restauranten åben, vil det resultere i bøder.

Hindsholm: - Det tog ikke ret lang tid at træffe beslutningen. Vi var alle sammen enige om, at en restaurant ikke kan fungere med de forhold, som er derude, fortæller Terje Pedersen (DF), medlem af miljø, natur - og teknikudvalget i Kerteminde.

Udvalget afviste at give Benjamin Williamson-Westerman en lovliggørende landzonetilladelse havde til sin restaurant, Benjis Burgers, der har været åbent siden sommeren 2020.


Annonce

Han kan helt klart blive straffet for at fortsætte restauranten.

Terje Pedersen (DF)


Og ifølge Terje Pedersen er der flere grunde til, at politikerne sagde nej.

- Vi kan blandt andet ikke se en måde hvorpå, at der skal kunne være 282 kvadratmeters parkering uden, at det vil genere naboen. Der var en del andre ting også, fortæller han.

Naboklager

I forbindelse med den lovliggørende landzonetilladelse indsendte Benjamin Williamson-Westermans nabo, Ole Nielsen, 22 sider med begrundelser for, at der ikke bør være en restaurant på gården.

Ole Nielsen købte mejeriet ved siden af Benjamin Williamson-Westermans gård i februar og var fra begyndelsen stærkt imod, at han skulle bo ved siden af en restaurant.

- De første 17 sider indsendte jeg med det samme i marts. Jeg købte stedet for at have ro og ønskede helt klart ikke en restaurant ved siden af. Da jeg så fandt ud af, at der allerede var en restaurant der, sendte jeg fem sider mere. Jeg er ikke flyttet helt ind endnu, så der gik lidt tid, før jeg fandt ud af, at det handlede om at lovliggøre en restaurant, som allerede eksisterede, fortæller han.

Terje Pedersen siger, at naboens høringssvar til tilladelsen var en del af overvejelserne om, hvorvidt restauranten skulle tillades.

- Vi kiggede jo helt klart på naboens høringssvar. Så lavede vi en generel vurdering af hele sagen. Det er jo klart, at med sådan et høringssvar fra naboen hører man efter, fortæller politikeren.

Annonce

Det kan betyde bøder

Afslaget på den lovliggørende landzonetilladelse betyder, at Benjamin Westerman-Williamson i fremtiden vil blive straffet med bøder, hvis ikke restauranten lukker ned.

- Han kan helt klart blive straffet for at fortsætte restauranten. Hvordan det vil fungere er en myndighedsopgave, og det er det også at beslutte, om han skal straffes for tiden, hvor han havde åbent, inden han fik afslaget, fortæller Terje Pedersen.

Han tilføjer, at Benjamin Williamson-Westerman er velkommen til at komme med et nyt forslag til, hvordan han lovligt vil drive en restaurant på gården. Gør han det, vil udvalget kigge på det igen, forsikrer han.

Benjamin Williamson-Westerman har ingen kommentarer til udvalgets beslutning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce