Annonce
Sydfyn

Politikerne vil have de unges opmærksomhed: Vi gider ikke den hårde tone eller fede selvpromovering

Foto: Katrine Becker Damkjær

Svendborg: Størstedelen af Svendborg Gymnasium var samlet i aulaen for at give deres værdifulde opmærksomhed til folketingspolitikerne, som var mødt op i forsøget på at kapre stemmer.

2.c havde arrangeret valgdebatten og udpeget Anton Stubbe Teglbjærg til at holde styr på politikerne og styre debatten. Han lagde ud med at spørge salen: "Hvor mange er i tvivl om, hvilket parti de ville stemme på?"

Det fik cirka en fjerdedel af salen til at række hånden op.

Vælgermøder, som det på gymnasiet, er en af måderne politikerne kan komme i kontakt med vælgerne på. Men den digitale tidsalder har åbnet for en pamflet af nye muligheder for at komme i kontakt med vælgerne.

Annonce

Anton Stubbe Teglbjærg, 18, Svendborg

Foto: Katrine Becher Damkjær

Jeg vil gerne stemme på Alternativet. Klima og miljø er det vigtigste for mig. Hvis vi ikke får løst klimakrisen, kan alt andet på en måde være ligegyldigt.

Det er primært på de sociale medier, jeg finder informationer om politikerne og deres synspunkter. Der ser jeg oftest artikler fra DR eller lignende nyhedssider.

Den måde, politikerne bedst fanger min opmærksomhed på, er ved at lave noget sjovt eller anderledes. Det kunne eksempelvis være en sjov video på Facebook.

Jeg følger med i politik og synes, det er interessant. Det er mit første valg, hvor jeg skal stemme. Så det er vigtigt for mig, at jeg har sat mig ind i tingene.

Nicoline Kjær Lauritsen, 18, Rantzausminde

Foto: Katrine Becher Damkjær

Jeg overvejer at stemme på Venstre. Det bliver i hvert fald et borgerligt parti eller et af midterpartierne. Vi diskuterer ofte politik i min familie og er delt. Nogle er røde, andre er blå, og der hører jeg så til sidstnævnte.

Vi taler meget om klima og flygtningepolitik, og jeg går især op i uddannelsespolitik. Det er det mest relevante for mig den kommende tid sammen med klimapolitikken.

Jeg følger flere politikere på de sociale medier. Derudover har jeg også abonnement på en avis. Det bliver hurtigt useriøst og selvpromoverende, når politikerne selv lægger noget ud på de sociale medier. Der er det mere troværdigt, hvis de optræder i de traditionelle medier.

Peter Storm, 18, Tåsinge

Foto: Katrine Becher Damkjær

Jeg regner med at stemme på Venstre. Det er dem, jeg er mest enige med. Jeg er helt enig i deres skattestop. De vil også sætte penge af til velfærd, og det er den rigtige balance for mig.

Det er hovedsageligt gennem traditionelle medier som DR og TV 2, jeg følger med i politik. I undervisningen bliver også ofte præsenteret for artikler for Berlingske, Politiken og så videre.

Men kampagner på de sociale medier appellerer også meget til os unge og er en god måde at få vores opmærksomhed på.

Vi unge skal være med til at præge verden, og det gør politik. Og politikerne er folkets stemme, derfor er politik interessant.

Mikkel Lindberg Rasmussen, 18, Rantzausminde

Foto: Katrine Becher Damkjær

Det bliver et parti i blå blok, der får min stemme. Jeg er uenig i rød bloks økonomiske politik.

Jeg bruger Facebook rigtig meget til at få information om politik og kandidaterne. Her følger jeg mange nyhedssider, grupper og partier fra begge blokke. Jeg tager også mange af de forskellige kandidattest på nettet. Det sjove er, at jeg har taget dem på flere sider, og fået forskellige udfald. Jeg rammer det samme parti næsten hver gang. Men det parti, jeg er mest uenig med, skifter ofte.

Louise Stærmose Clausen, 18, Rantzausminde

Foto: Katrine Becher Damkjær

Jeg ved endnu ikke, hvem der skal have min stemme. Så politikerne til vælgermødet har mulighed for at påvirke mig. Jeg er særligt spændt på at høre dem tale om uddannelsespolitik, klima og sundhedsområdet.

Det er både på de sociale medier og i TV-avisen, jeg bliver opdateret på politik. Vi holder også Fyns Amts Avis derhjemme, så det sker, at jeg også kigger i den.

Politikerne fanger bedst min opmærksomhed ved at holde en sober tone. Det er ærgerligt, at politik er blevet til mudderkastning. Så når der er en politiker, der stiller sig op og taler pænt, ligger jeg særligt mærke til vedkommende. Det er selvfølgelig også svært at undgå at lægge mærke til en som Rasmus Paludan, der er meget ekstrem. Men jeg foretrækker, når politikerne viser sig fra en ordentlig side.

Nu siger alle partierne, at de vil gøre noget for klimaet, men jeg savner konkrete bud på at løse udfordringerne, så det ikke bliver ved snakken.

Ida luntang, 18, fra Ærø men bosiddende i Svendborg

Foto: Katrine Becher Damkjær

Jeg overvejer at stemme på det Radikale Venstre. Det er vigtigt fortsat at have en stor stat men også en stor personlig frihed. Jeg glæder mig til at høre, hvad de forskellige politikere mener til vælgermødet, især på miljøområdet.

Politikerne fanger bedst min opmærksomhed ved at møde op, som de gør til det her vælgermøde, hvor de taler direkte til mig.

Når jeg ser opslag på Facebook, er det ofte, at jeg bare går hurtigt videre fra dem. Til gengæld synes jeg, at valgdebatter på TV er interessante. Især når de står overfor hinanden og kan rette deres skyts mod hinanden og diskutere. Det virker bedre, end når de eksempelvis selv lægger noget på Facebook. Så tænker jeg: Ja, ja, det er jo bare hans egen mening.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce