Annonce
Kerteminde

Politikerne står fast: Biblioteket i Munkebo skal flytte

Nogle af de ting, der kom frem på borgermødet i mandags, er med i politikernes betragtninger, men det rokker stadig ikke ved, at Munkebo Bibliotek er nødt til at rykke over i forsamlingshuset. Arkivfoto: Peter Ammitzbøll
Munkebo Bibliotek skal rykke sammen på færre kvadratmeter, siger borgmester Kasper E. Olesen. Han tror på, at den fremtidige placering i forsamlingshuset også gør biblioteket til en mere integreret del af kulturhuset.
Annonce

Munkebo: Munkebo Biblioteks Venner og 13 lokale foreninger forsøgte mandag aften på et borgermøde at overbevise byrådspolitikerne om, at Munkebo Bibliotek ikke skal flyttes over i forsamlingshuset, som Kerteminde Kommune planlægger.

Politikerne er dog ikke overbevist.

- Vi skal af med nogle kvadratmeter, fastslår borgmester, Kasper E. Olesen (S), efter onsdagens møde i økonomiudvalget.

En større rokade er sat på skinner. Munkebo Bibliotek kan flytte ind i forsamlingshusets lokaler, og forsamlingshuset skal rykkes ned i kulturhusets festsal. Alt sammen for at give plads til de 180 embedsmænd, der bliver husvilde, når Munkebo og Langeskov rådhuse sælges.

- Borgermødet gav os nogle ting at tænke over, som vi ikke har tænkt over tidligere, siger borgmesteren efter, at økonomiudvalgets medlemmer også havde placeringen af 10. klassecentret og Munkebo Bibliotek på dagsordenen.

10. klassecentret i den tidligere Troelskærskolen er nemlig også med i den store spare-kommunal-plads-kabale og skal rykkes til Kulturhus Fjorden i Kerteminde.

- Nu skal vi have administrationen til at kigge på nogle af de problemstillinger, der opstod i kølvandet af borgermødet, fortæller Kasper E. Olesen.

Blandt andet skal der kigges på, hvor parkeringspladserne skal placeres, og hvordan festsalen skal bruges, forklarer han.

Annonce

Integreret del af kulturhuset

Selv er borgmesteren overbevist om, at nogle borgerne i Munkebo vil opleve, at bibliotekets fremtidige placering bliver bedre, fordi det bliver én mere integreret del af kulturhuset.

- Der vil selvfølgelig også være nogle områder, hvor det er nødvendigt at gå på kompromis, pointerer han og understreger, at der ikke skal herske tvivl om, at biblioteket er værdsat - også af de politikere, der må træffe de tunge beslutninger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense For abonnenter

Koks i kulissen i Den Fynske Opera: Tidligere næstformand genkender ikke to vigtige mødereferaters indhold

Assens

'Støvsuger' til brunt og gråt vand på vej: Nye autocamperpladser med udsigt til Lillebælt står klar

Annonce