Annonce
Kerteminde

Politikerne står fast: Biblioteket i Munkebo skal flytte

Nogle af de ting, der kom frem på borgermødet i mandags, er med i politikernes betragtninger, men det rokker stadig ikke ved, at Munkebo Bibliotek er nødt til at rykke over i forsamlingshuset. Arkivfoto: Peter Ammitzbøll
Munkebo Bibliotek skal rykke sammen på færre kvadratmeter, siger borgmester Kasper E. Olesen. Han tror på, at den fremtidige placering i forsamlingshuset også gør biblioteket til en mere integreret del af kulturhuset.

Munkebo: Munkebo Biblioteks Venner og 13 lokale foreninger forsøgte mandag aften på et borgermøde at overbevise byrådspolitikerne om, at Munkebo Bibliotek ikke skal flyttes over i forsamlingshuset, som Kerteminde Kommune planlægger.

Politikerne er dog ikke overbevist.

- Vi skal af med nogle kvadratmeter, fastslår borgmester, Kasper E. Olesen (S), efter onsdagens møde i økonomiudvalget.

En større rokade er sat på skinner. Munkebo Bibliotek kan flytte ind i forsamlingshusets lokaler, og forsamlingshuset skal rykkes ned i kulturhusets festsal. Alt sammen for at give plads til de 180 embedsmænd, der bliver husvilde, når Munkebo og Langeskov rådhuse sælges.

- Borgermødet gav os nogle ting at tænke over, som vi ikke har tænkt over tidligere, siger borgmesteren efter, at økonomiudvalgets medlemmer også havde placeringen af 10. klassecentret og Munkebo Bibliotek på dagsordenen.

10. klassecentret i den tidligere Troelskærskolen er nemlig også med i den store spare-kommunal-plads-kabale og skal rykkes til Kulturhus Fjorden i Kerteminde.

- Nu skal vi have administrationen til at kigge på nogle af de problemstillinger, der opstod i kølvandet af borgermødet, fortæller Kasper E. Olesen.

Blandt andet skal der kigges på, hvor parkeringspladserne skal placeres, og hvordan festsalen skal bruges, forklarer han.

Annonce

Integreret del af kulturhuset

Selv er borgmesteren overbevist om, at nogle borgerne i Munkebo vil opleve, at bibliotekets fremtidige placering bliver bedre, fordi det bliver én mere integreret del af kulturhuset.

- Der vil selvfølgelig også være nogle områder, hvor det er nødvendigt at gå på kompromis, pointerer han og understreger, at der ikke skal herske tvivl om, at biblioteket er værdsat - også af de politikere, der må træffe de tunge beslutninger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1944: 25-årig kvinde har kvalt sine to drenge

1994 Politiet i Odense har beslaglagt en større mængde ulovligt knaldfyrværkeri hos en 33-årig odenseansk ungdomsskolelærer. Læreren solgte fyrværkeriet fra sin bil til sine 15-16-årige elever på en af byens knallertskoler. Læreren nåede at sælge 4500 stykker ulovligt knaldfyrværkeri, inden han blev afsløret på skolen af politiets uropatrulje efter anmeldelser. På lærerens privatbolig og i hans bil beslaglagde politiet godt 2500 stykker farligt fyrværkeri, og læreren sigtes nu for at have købt over 7000 stk. fyrværkeri, blandt andet bomber, der var på størrelse med kokosnødder. Da det beslaglagte fyrværkeri er for farligt at have liggende i kælderen på politigården, opbevares det i en civilforsvarsbunker fra krigens tid. 1969 Det hænder, at folk juleaften kommer i tanker om, at de ikke har fået sendt et julekort eller brev til tante Sofie eller bedstefar. Hvad skal man så gøre for at bøde på glemsomheden? For nogle år siden kunne man sende telegrammer hele juleaften og julenat, men det forlyder, at der nu kun modtages livsvigtige telegrammer. - Vi har ikke noget begreb i den forbindelse, der hedder livsvigtigt, siger telegrafbestyrer N.H. Møller, Odense, og det er ikke rigtigt, at der ikke modtages telegrammer juleaften. Ordningen går ud på, at telegrammer, der ikke kan siges at være vigtige, ikke bringes ud, når de indtelefoneres efter kl. 16.30 juleaften eller nytårsaften. I stedet bringes de ud næste morgen kl. 7.00. 1944 På Harnbjerggaard i Humble på Langeland er der tidligt i går morges udspillet et frygteligt familiedrama, idet fodermesterens 25-årige hustru har kvalt sine to drenge på henholdsvis fem og seks år og derefter berøvet sig selv livet. Ved fire-tiden var fodermesteren stået op og gået i stalden for at påbegynde malkningen, som hans kone plejede at være ham behjælpelig med. Da hun imidlertid efter en times forløb ikke var kommet, blev fodermesteren urolig og gik hjem til boligen for at se, om der var tilstødt hustruen noget. Hun ventede sin nedkomst i nær fremtid. I hjemmet fandt fodermesteren de to smådrenge liggende kvalt i deres senge, mens hustruen havde hængt sig i en snor fra dørkarmen.

Annonce