Annonce
Kerteminde

Politikerne skød besparelser på fodboldbaner til hjørne

På mødet i december forventer miljø - og teknikudvalget at træffe en afgørelse om nedlæggelse af banerne. Arkivfoto

Miljø- og teknikudvalget udsatte beslutningen om at lukke fodboldbaner til udvalgets møde i december.

Nordøstfyn: Der er dømt timeout i kampen om besparelserne på kommunens baneanlæg for 400.000 kroner.

Miljø- og teknikudvalget skulle på deres møde tirsdag beslutte, hvor de 400.000 kroner skulle spares. Administrationen havde på forhånd lagt op til enten at lukke otte af de 15 sportsanlæg i Kerteminde Kommune eller lukke et mindre antal baner mod til gengæld at slå græsset på banerne færre gange.

I stedet valgte udvalget at udskyde beslutningen til næste møde.

- Det er fordi, der ikke er beskrevet i sagsfremstillingen, hvor mange gange de forskellige baner bruges om ugen og hvilke foreninger, der bruger dem. Derfor bad vi administrationen om et mere kvalificeret grundlag at træffe beslutningen på, siger medlem af miljø- og teknikudvalget, Terje Pedersen (DF).

Det bliver nu administrationens opgave at tage kontakt til de forskellige klubber for at finde ud af, hvor meget de 15 sportsanlæg i kommunen bliver brugt.

Annonce

Lokale kan slå græs

Terje Pedersen håber at i stedet for at lukke fodboldbaner i de små landsbyer, kan lokale kræfter overtage vedligeholdelsen af banerne. Han nævner banerne i Viby, Revninge og Martofte som baner, der kan overtages af lokale.

Hvad indebærer det at overtage en kommunal fodboldbane?

- Det betyder, at de selv skal slå græsset og måske får et lille vederlag for at gøre det. Eller måske kan vi finde en model, hvor græsset kun bliver slået hver 14. dag efter behov, forklarer Terje Pedersen.

Udvalget forventer at træffe en beslutningen om nedlæggelse af banerne til mødet i december.

- Men vi prioriterer selvfølgelig, at beboerne i de små landsbyer stadig kan fortsætte med at have et velfungerende lokalmiljø, siger Terje Pedersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Assens

Klager over Assens Kommune: - De tilgodeser ikke vores søns behov

Fyn

Folketingspolitikere støtter flere tog på Vestfyn: Uld i mund om regningen

Annonce